Αρχική » Nick Walker η μεθοδικότητα της προετοιμασίας του

Nick Walker η μεθοδικότητα της προετοιμασίας του

by admin

O Nick Walker έχει μια μακροπρόθεσμη στόχευση, την αναγνώριση του ως ο νέος διεκδικητής που θα αφήσει το αποτύπωμα του στην επαγγελματική σκηνή, του αμερικανικού bodybuilding. Η συνέντευξη στο RXMuscle’s του Dave Palumbo μετά την κατάκτηση του New York Pro 2021, αποδεικνύει την μεθοδικότητα της προετοιμασίας του.

Η αλεπού του bodybuilding Dave Palumbo το επισημαίνει  στο 0:50 o Nick Walker στην ηλικία των 26 ετών θα κάνει την πρώτη του εμφάνιση στον διαγωνισμό του Mr. Olympia, (ένα όνειρο για πολλούς bodybuilders)

Τα “μυστικά” που βοήθησαν τον Nick Walker 

α. Η μεθοδικότητα της προετοιμασίας του καταγράφεται στην “δαπάνη” του χρόνου για το ποζάρισμα μια σημαντική πτυχή της προετοιμασίας που πολλοί bodybuilders αγνοούν πιστεύοντας ότι έχουν τον έλεγχο των μυών τους, συνεπώς το κοίταγμα στον καθρέπτη είναι χαμένος χρόνος, αντιθέτως για τον Walker το ποζάρισμα με τον Matt Jansen είναι μια προπόνηση, που τον βοήθησε στην προετοιμασία του δείτε την απάντηση στο 2:15

β. Η μετακόμιση του bodybuilder Nick Walker μετά την κατάκτηση της επαγγελματικής κάρτας  από το Νιου Τζέρσεϋ, στην Φλόριντα, (3:08) στην περιοχή που ζούσε ο προπονητής ήταν μια επιλογή που δικαίωσε και τους δυο, καταρχάς η συχνή επαφή περιόρισε τα λάθη στην προετοιμασία, o ένας έβλεπε τον άλλον, όπως λέει ο Walker, αντί της προετοιμασίας με την απεικόνιση φωτογραφιών, σε αυτό συμφώνησε και Dave Palumbo, λέγοντας πως ήταν μια έξυπνη κίνηση, αντίθετα με άλλους ανθρώπους που φοβούνται να “ξεριζωθούν” από τον τόπο τους. Ο Walker συμφωνεί και δηλώνει πως το πιο δύσκολο για αυτόν, ήταν να απομακρυνθεί από την οικογένεια του. (4:08)

γ. Η αλεπού του bodybuilding Dave Palumbo επισημαίνει στο 4:30 ότι ο 26χρονος bodybuilder ήταν προσηλωμένος στον στόχο του, στην ζωή του bodybuilder “δεν βαριόταν” όπως άλλα παιδιά που δεν γνωρίζουν τι να κάνουν, δεν είναι ένα πάρτι διαφυγής χρειάζεται να ακολουθείς τον συγκεκριμένο τρόπο ζωής με την συχνή διατροφή, ένα boot camp του bodybuilding.

δ. Ο Dave Palumbo που έχει φάει με το κουτάλι τους παλιούς μιστεράδες, κάνει μετά το 5:24 μια σημαντική διαπίστωση, είδαμε την δεκαετία των 90s να προπονούνται σκληρά οι bodybuilders, όμως και σήμερα ο  Nick Walker είναι ένα παράδειγμα bodybuilder που προπονεί σκληρά το σώμα του, όπως λέει ο Dave Palumbo  απευθυνόμενος στον Nick Walker, οι άνθρωποι δεν συνειδητοποιούν  ότι βάζετε μόνο μυς διότι τρώτε πολύ φαγητό, ή παίρνετε φάρμακα, είναι η προπόνηση (που κάνει τη διαφορά)

ε. Ο Nick Walker για ακόμη μια φορά συμφωνεί, περιγράφοντας την τακτική των εναλλαγών από τα βαριά στα χαμηλότερα φορτία, έχοντας παράλληλα την τακτική των 8- 12 επαναλήψεων σε ένα μεγαλόσωμο και βαρύ σώμα όπως το δικό του, μια τακτική που τον βοήθησε στην τελειοποίηση της σωματομορφίας του. Λίγο αργότερα και μετά από την ερώτηση του Dave Palumbo τι θα πρότεινε στους νέους fans που επιδιώκουν ένα σώμα όπως το δικό του, (η έστω κοντά σε αυτά τα πρότυπα) ο Nick Walker επιβεβαιώνει (στο 7:15) ότι το εύρος των 6 – 8 επαναλήψεων είναι ιδανικό για μέγεθος και δύναμη, με μια μεταγενέστερη αλλαγή, τις επόμενες εβδομάδες στο μοτίβο των 10 -12 επαναλήψεων και παραπάνω 15 -20, μετά κάνει επιστροφή στο αρχικό πλάνο των επαναλήψεων.

στ. Ο Dave Palumbo στο 7:48 ρώτησε τον Nick Walker  εάν για το μέγεθος και την ποιότητα των ποδιών του, συνέβαλαν τα καθίσματα με ελεύθερα βάρη; ο Walker συμφωνεί, ως ένα βαθμό στην συνολική μυϊκή του μάζα, συμπεριλαμβάνοντάς σε πιο “χαλαρές περιόδους” τα hack squat που έδωσαν την λεπτομέρεια στην ποιότητα των ποδιών του, αν και σε γενικές γραμμές προσπαθούσε να ενσωματώσει και τα δυο προπονητικά μοτίβα, ο Palumbo επικροτεί αυτή την νοοτροπία και θυμάται πως όταν σταμάτησε τα καθίσματα έχασε μάζα (φοβούμενος προβλήματα στη μέση) έως που επέστρεψε ξανά στα καθίσματα ( squat) 

ζ. Ο Nick Walker αναφέρει στο 8:48 ότι ένας από τους στόχους του ιδίου και του προπονητή του, ήταν να ανεβάσουν το στήθος του, ειδικά το άνω μέρος του θώρακα, να δώσουν περισσότερο όγκο στα πόδια, και την εξωτερική πλευρά του μηρού. Όπως γνωρίζετε είχα μεγάλα πόδια, όμως θέλαμε να δώσουμε περισσότερο όγκο στα πόδια! λέει ο Walker στο 8:56 που παράλληλα εξηγεί πως για να βελτιώσει το άνω μέρος του θώρακα, προπονήθηκε σε πάγκο – μηχανή με κλίση, όπου εστίαζε στα σημεία που επιδίωκε να βελτιώσει, όπως και με τις αντίστοιχες πιέσεις με αλτήρες.

η. Στην ερώτηση του Palumbo ποια ήταν η τακτική του για τους δελτοειδής, ο Walker συμφώνησε ότι η μηχανή για τους δελτοειδής τον βοήθησε στην απομόνωση των μυών, στο αντίποδα της προπόνησης με τα ελεύθερα βάρη όπου συμμετέχουν και άλλοι ανταγωνιστές μύες.

θ. Ο Palumbo ανέφερε ότι μετά από κάθε διαγωνισμό κοιτούσε τις αδυναμίες του, και ρώτησε τον Nick Walker εάν κάνει το ίδιο; ο 26χρονος απάντησε καταφατικά, ναι, όπως να βάλω περισσότερο όγκο στα πόδια, στο στήθος, να αυξήσει την μάζα στην πλάτη και να δώσει τις λεπτομέρειες – τον μυϊκό προσδιορισμό που χρειάζεται στο πλαίσιο μιας συνολικής βελτίωσης, ενώ τώρα έχει την σκέψη στο Mr Olympia του 2021, για να παρουσιάσει ένα καλύτερο σύνολο μυών (10:50)

ι. Μετά το 11:00 λεπτό σημαντική είναι η συζήτηση του Dave Palumbo με τον Nick Walker που εξηγεί για τον αυτοέλεγχο που έχει στην προπόνηση της πλάτης, ένα σημείο που βελτίωσε εφαρμόζοντας το τέντωμα στην αρχή της κίνησης, κατόπιν έλκει το φορτίο, ενώ στην επόμενη κίνηση (αρνητική)  αφήνει αργά το φορτίο νιώθοντας τους μύες να δουλεύουν, σε κάθε περίπτωση η στόχευση δεν είναι πάντα τα μεγάλα φορτία. (12:18) με τον συγκεκριμένο τρόπο μετά την προπόνηση η πλάτη του είναι σαν να εκρήγνυται! 12:48

[youtube width=”400″ height=”250″ video_id=”_QP9KnMsUFk”]

Nick Walker όλα για όλα

Nick Walker δείχνει το δαχτυλίδι της νίκης

 

Nick Walker συνέντευξη για αγώνες bodybuilding: Και το 90′ ήταν το ίδιο με σήμερα!

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα