Αρχική » Samir Bannout ΜΙΛΗΣΕ για το MR OLYMPIA του 1980

Samir Bannout ΜΙΛΗΣΕ για το MR OLYMPIA του 1980

by admin

O Ρώσος του G.I  βάζει ξανά στην διαδικασία το λιοντάρι του Λιβάνου να κριτικάρει το Mr. Olympia του 1980, κάτι που έχει κριθεί στην συλλογική μνήμη των fans, και επαναλαμβάνει ξανά ο Samir Bannout: Ο Άρνολντ Σβαρτζενέγκερ νίκησε στο Olympia του 1980 λόγω του ονόματος του!  Ταυτόχρονα περιγράφει το πάθος του Mike Mentzer και το πόσο άσχημα ένιωσε μετά την ήττα. (10:42)   

Samir Bannout: Arnold Schwarzenegger Won Olympia 1980 Because Of His Name

Είχε προηγηθεί η εμφάνιση του Άρνολντ στην ταινία ” Pumping Iron” του 1977, το ντοκιμαντέρ του George Butler και  του Charles Gaines  με επίκεντρο το Mr. Olympia  του 1975, η ταινία βοήθησε τον Άρνολντ όσο και το bodybuilding ως μια νέα κουλτούρα.

Από το 1970 έως το 1975 ο Άρνολντ κατέκτησε έξι τίτλους του Mr. Olympia. Μετά την έκτη νίκη, αποσύρθηκε για να επικεντρωθεί στην τότε αναπτυσσόμενη καριέρα του που περιλάβανε κινηματογραφικές επιτυχίες όπως ο Conan The Barbarian, και αργότερα οι Twins και Terminator.

Olympia 1980

Το 1980 ο Άρνολντ συγκλόνισε τους οπαδούς και τους ανταγωνιστές του όταν ανακοίνωσε, την επιστροφή του, στο Olympia του 1980

Οι αντιδράσεις ήταν ανάμεικτες, ο ανταγωνιστής του Mike Mentzer ήταν εξοργισμένος και προσπάθησε ακόμη και να επιτεθεί στον Άρνολντ σε συνέντευξη τύπου πριν από τον διαγωνισμό. Άλλοι αθλητές όπως ο Frank Zane και ο Boyer Coe, εξέφρασαν τη λύπη τους που ο Άρνολντ επρόκειτο να επιστρέψει, για να χάσει και να αμαυρώσει την κληρονομιά των Olympia. Τη νύχτα της παράστασης, πολλοί σοκαρίστηκαν με την φυσική κατάσταση του Άρνολντ.

 

Εκείνη την εποχή κυριαρχούσαν οι διαπλάσεις του  Frank Zane που ήταν η πιο αισθητική και του ογκώδη Mike Mentzer που προετοιμάστηκε χρησιμοποιώντας τις αρχές προπόνησης υψηλής έντασης του Arthur Jones.

Ο Samir Bannout αναφέρει στον Vlad Yudin  ότι είδε τον Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ στο γυμναστήριο περίπου ένα μήνα πριν τον διαγωνισμό του Mr. Olympia το 1980, όπου ο Σβαρτσενέγκερ δεν επιβεβαίωσε τίποτα, αλλά σύμφωνα με τον  Bannout βλέποντας τον τρόπο της προπόνησης του ετοιμαζόταν να αγωνιστεί ξανά, και ίσως δεν ήταν  μια απόφαση  της τελευταίας στιγμής όπως πολλοί πιστεύουν.
Όσο αναφορά τον διαγωνισμό του 1980, ο Bannout λέει ότι κάποιοι κριτές “αγαπούσαν” τον Άρνολντ, διότι ήταν δημοφιλής και συνεπώς ψήφισαν υπέρ του ως όνομα, χωρίς να δώσουν σημασία στην ελλειπή προετοιμασία του.

Αξιοσημείωτη η αναφορά του Bannout  (13:04) στον Paul Graham bodybuilder, προέδρου της Αυστραλιανής ομοσπονδίας bodybuilding της IFBB και promoter, που ήταν φίλος του Σβαρτσενέγκερ και τον βοήθησε στον διαγωνισμό.  

 

Arnold Schwarzenegger συνέντευξη: 30 χρόνια Arnold Classic

Flash Back στη ζωή του Schwarzenegger Καριέρα – Ερωμένες – Συγκρούσεις

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα