Αρχική » NEA ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ τα ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ δεν θα πληρώνουν ενοίκιο και όταν ανοίξουν!

NEA ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ τα ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΑ δεν θα πληρώνουν ενοίκιο και όταν ανοίξουν!

by admin

Σύμφωνα με τον Πανελλήνιο Σύνδεσμο Γυμναστηρίων ο υπουργός κ. Άδωνις Γεωργιάδης ανέφερε ότι η επιδότηση ενοικίου για τα γυμναστήρια θα συνεχίσει για μερικούς ακόμη μήνες μετά την επαναλειτουργία τους

 

ΕΔΩ Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

ΤΗΛΕΔΙΑΣΚΕΨΗ ΤΟΥ ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΟΥ ΣΥΝΔΕΣΜΟΥ ΓΥΜΝΑΣΤΗΡΙΩΝ ΜΕ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ & ΕΠΕΝΔΥΣΕΩΝ κ. ΑΔΩΝΙ ΓΕΩΡΓΙΑΔΗ
Ύστερα από αίτημα του Διοικητικού Συμβουλίου του Πανελληνίου Συνδέσμου Γυμναστηρίων, πραγματοποιήθηκε χθες το απόγευμα τηλεδιάσκεψη διάρκειας 75 λεπτών με τον Υπουργό Ανάπτυξης & Επενδύσεων κ. Άδωνι Γεωργιάδη. Στην τηλεδιάσκεψη εκτός από το Διοικητικό Συμβούλιο του ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ. συμμετείχαν εκπρόσωποι των περιφερειακών κλαδικών οργάνων των γυμναστηρίων και παράγοντες του χώρου του Fitness.
Στη διάρκεια της τηλεδιάσκεψης ο Υπουργός επιβεβαίωσε ότι η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων θα γίνει τη Δευτέρα 31 Μαΐου 2021, αναφέρθηκε εκτενώς στην υλοποίηση του επιδοτούμενου προγράμματος μέσω ΕΣΠΑ αποκλειστικά για γυμναστήρια, για το οποίο θα κατατεθούν αιτήσεις από τα γυμναστήρια 28 με 30 Μαΐου 2021, η επιδότηση θα κυμανθεί κλιμακωτά από 4.000 έως 17.000 ευρώ, ανάλογα με τον αριθμό εργαζομένων στο κάθε γυμναστήριο και προαπαιτούμενο στοιχείο για τη συμμετοχή του γυμναστηρίου θα αποτελεί η άδεια λειτουργίας του. Ο Υπουργός συναίνεσε στο αίτημα για την πραγματοποίηση ακόμη ενός επιδοτούμενου προγράμματος μέσω ΕΣΠΑ για τα γυμναστήρια, το οποίο θα εξαγγελθεί πολύ σύντομα.
Ο Υπουργός ανέφερε επίσης ότι η επιδότηση ενοικίου για τα γυμναστήρια θα συνεχίσει για μερικούς ακόμη μήνες μετά την επαναλειτουργία τους. Από την πλευρά της Διοίκησης του ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ. ζητήθηκε τα μέτρα στήριξης των γυμναστηρίων να επεκταθούν και σε γυμναστήρια τα οποία άρχισαν τη λειτουργία τους λίγο πριν την πανδημία σαν νεοφυείς επιχειρήσεις.
Ο Υπουργός απάντησε θετικά όταν η Διοίκηση του ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ. του ζήτησε να μεσολαβήσει στο Εθνικό Ραδιοτηλεοπτικό Συμβούλιο για την προβολή από τα Μ.Μ.Ε. με τη μορφή Κοινωνικού Μηνύματος, μικρής διάρκειας spot το οποίο θα παρουσιάζει τα θετικά αποτελέσματα από τις παρεχόμενες υπηρεσίες των γυμναστηρίων.
Ο Υπουργός ζήτησε να του αποστείλει άμεσα ο ΠΑ.ΣΥ.ΓΥ. ένα επικαιροποιημένο αιτηματολόγιο για ιδιαίτερα μέτρα στήριξης των γυμναστηρίων.
Τέλος ο Υπουργός ανέφερε ότι γνωρίζει σε βάθος το βάναυσο πλήγμα το οποίο δέχθηκαν τα γυμναστήρια από την πανδημία και εξέφρασε τη διάθεση του για πολυδιάστατη στήριξη του κλάδου.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα