Αρχική » Πως θα επιχορηγηθούν τα Γυμναστήρια

Πως θα επιχορηγηθούν τα Γυμναστήρια

by admin

Μεγάλο ερώτημα παραμένει το πότε θα ανοίξουν τα γυμναστήρια και με ποια υγειονομικά πρωτοκόλλα αφότου παραμένουν κλειστά από τον Νοέμβριο του 2020. Αντίθετα στις 3 Μαΐου ανοίγει η εστίαση ενώ από τη Μεγάλη Εβδομάδα θα διευρυνθεί το ωράριο κυκλοφορίας.

Η επιχορήγηση επιχειρήσεων – γυμναστήρια

Η κυβέρνηση έχει ως πλάνο να στηρίξει οικονομικά τις επιχειρήσεις.  Όλες οι δράσεις (επιχορηγήσεις) θα ενταχθούν στο υφιστάμενο ΕΣΠΑ το οποίο ενισχύεται μέσα από το REACT EU, το σκέλος του Ταμείου Ανάκαμψης της ΕΕ που συνδέεται με την πανδημία.

Η επιχορήγηση επιχειρήσεων γυμναστηρίων και παιδότοπων θα αποδίδεται με βάση το συνολικό μισθολογικό κόστος της επιχείρησης. Θα λαμβάνεται υπόψη η μείωση του τζίρου κατά το έτος 2020 σε σχέση με το 2019.

Οι νέες επιχειρήσεις θα λάβουν το χαμηλότερο ποσό που θα προβλέπει η κρατική επιδότηση. 

Το συγκεκριμένο εργαλείο έρχεται να καλύψει με τη μορφή ενίσχυσης λειτουργικών δαπανών (στις οποίες περιλαμβάνεται και το κόστος απασχόλησης), μέρος του χαμένου τζίρου καθώς και να δώσει ένα κίνητρο για τη διατήρηση της απασχόλησης, μόλις οι δραστηριότητες αυτές θα εκκινήσουν εκ νέου.

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα