Αρχική » Τα προβλήματα υγείας αποτελούν Ταμπού στο bodybuilding

Τα προβλήματα υγείας αποτελούν Ταμπού στο bodybuilding

by admin

Η απόφαση του γιατρού και bodybuilder Γιώργου Τουλιάτου να κοινοποιήσει την περιπέτεια του τραυματισμού του στην διεθνή κοινότητα είναι μια επιλογή που κάνουν οι bodybuilders στο εξωτερικό. Αντίθετα στην Ελλάδα εκτός μιας δυο εξαιρέσεων, κυριαρχεί η αποσιωποίηση  παρόμοιων καταστάσεων που αφορούν την υγεία.

Επι παραδείγματι, περιπτώσεις τραυματισμών, νοσηλείας για λόγους σοβαρών καρδιοαγγειακών παθήσεων, νεφρικών και ηπατικών προβλημάτων «κρύβονται» από το ευρύ κοινό. Οι λόγοι είναι προφανείς, και δεν έχουν να κάνουν με το ιατρικό απόρρητο.

Είναι δυνατόν ο καθοδηγητής – μέντορας  να πει πως τα έκανε «χάλια» στον εαυτό του

Η προοπτική μιας ειδυλλιακής ζωής  από την προώθηση των performance enhancing drugs δεν οδηγεί στην αυτοχειρία του μέντορα, όπου ως αυτοχειρία θα ήταν η ομολογία πως  ζημίωσε την υγεία του, ενώ ταυτόχρονα καθοδηγεί ως omniscient άλλους χρήστες που τον εμπιστεύονται για τις γνώσεις του!
Όλοι θα αναρωτηθούν πως είναι δυνατόν ο καθοδηγητής μας που γνωρίζει τόσα πολλά να έχει πάθει «ζημιά» στην καρδιά; Αυτό είναι ένα παράδειγμα  που εξηγεί τους λόγους της απόκρυψης των προσωπικών δεδομένων, κανείς δεν επιθυμεί να ζημιώσει την επιρροή του στους πελάτες με αυτοκριτική.

my road to the surgery

This Week: My Road to the Surgery.

Επανερχόμενοι στην απόφαση του γιατρού και bodybuilder Γιώργου Τουλιάτου να κοινοποιήσει την περιπέτεια του τραυματισμού και ταυτόχρονα να προβάλει την θεραπευτική αγωγή για την αποκατάσταση του σε μια υφιστάμενη θεραπεία HRT – θεραπεία αντικατάστασης ορμονών που προηγείτο από τον τραυματισμό και λειτούργησε επικουρικά σε αυτόν, παρατηρούμε μια επαναφορά του σημαντικού ζητήματος της ορμονοθεραπείας.
“My HRT regimen helped me out with the rehabilitation process after my spinal cord injury

I’m able to recover and heal much faster than the average individual at 47yo This anabolic environment is beneficial for trauma  ΑAS & GH provide tissue anaplasis and rejuvenation  After all, those agents were manufactured in order to provide tissue growth”

Η εξέλιξη του bodybuilding ώθησε και τον πειραματισμό στην φαρμακολογία των performance enhancing drugs. Όπως δηλώνει στο generationiron.com o Τουλιάτος η ιατρική κοινότητα δεν ενδιαφέρεται για την εφαρμογή πρωτοκόλλων που η στόχευση τους είναι η αύξηση της μυϊκής μάζας για λόγους αισθητικής. Πάρα ταύτα η επίδραση των φαρμάκων για θεραπευτικούς σκοπούς όπως η κλενβουτερόλη (clenbuterol) που είναι ένα βρογχοδιασταλτικό φάρμακο και χορηγείται για αντιμετώπιση του άσθματος, χρησιμοποιείται από τους καθοδηγητές  Broscience για την  αύξηση του μεταβολισμού και το κάψιμο του λίπους.

Αυτό είναι που κυριαρχεί σήμερα είναι η αυτοπροβολή, και λιγότερο η αναφορά – ομολογία για τις μεταγενέστερες επιπτώσεις στο ορμονικό, μυϊκό σύστημα. Η όποια ομολογία θα ήταν μια αυτοχειρία, με επιπτώσεις.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα