Αρχική » Αναβολικά τι ψάχνει η αστυνομία μετά τις συλλήψεις;

Αναβολικά τι ψάχνει η αστυνομία μετά τις συλλήψεις;

by admin

Σύμφωνα με νέο ρεπορτάζ της καθημερινής  οι αστυνομικές αρχές ερευνούν την πιθανότητα διασύνδεσης τριών συλληφθέντων για διακίνηση αναβολικών με κυκλώματα του εξωτερικού και παράνομα παρασκευαστήρια αυτοδίδακτων χημικών που είχαν εντοπιστεί στο παρελθόν στην Αττική.

Τα ζητούσαν οι πελάτες παρά το Lockdown- συλλήψεις από την Αστυνομία
08/04/2021 Από BS mag of Disclosure


Το πρωί της περασμένης Τρίτης συνελήφθησαν από την Οικονομική Αστυνομία τρία άτομα τα οποία φέρονται να είχαν μετατρέψει ένα διαμέρισμα στη Μεταμόρφωση Αττικής σε αποθήκη αναβολικών. Σύμφωνα με την αστυνομική έρευνα, μέσω ενός νοικιασμένου οχήματος διακινούσαν τουλάχιστον από τον Απρίλιο του 2020 κι έπειτα, κατά τη διάρκεια της καραντίνας, παράνομα σκευάσματα εντός Ελλάδος, ενώ βρέθηκαν στην κατοχή τους και έτοιμα δέματα με ψεύτικα στοιχεία αποστολέα και υποψήφιους παραλήπτες στις ΗΠΑ και στη Ρουμανία. Συνολικά κατασχέθηκαν 123.717 δισκία και 4.331 φιαλίδια. Η προμήθεια των σκευασμάτων φαίνεται ότι γινόταν από τη Βουλγαρία, ενώ αυτά έφεραν, σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές, πλαστές επιγραφές επώνυμων εταιρειών παραγωγής καθώς και υποτιθέμενες ετικέτες γνησιότητας του Εθνικού Οργανισμού Φαρμάκων. Κατά την εκτίμηση των αστυνομικών, η συνολική αξία των κατασχεθέντων αναβολικών και φαρμάκων υπερβαίνει τις 170.000 ευρώ.

Επιθεωρητής του ΕΟΦ που εξέτασε τα κατασχεθέντα διαπίστωσε ότι ορισμένα σκευάσματα περιείχαν μεταξύ άλλων και τη δραστική ουσία σιβουτραμίνη, η οποία αποσύρθηκε τον Ιανουάριο του 2010 με απόφαση του Ευρωπαϊκού Οργανισμού Φαρμάκων λόγω σοβαρών παρενεργειών στο καρδιαγγειακό σύστημα (κίνδυνος εγκεφαλικού επεισοδίου, καρδιακής προσβολής). Τα φαρμακευτικά προϊόντα που περιέχουν σιβουτραμίνη χρησιμοποιούνταν για τη διαχείριση της παχυσαρκίας. Κατά καιρούς διαπιστώνεται από τον ΕΟΦ ότι διάφορα προϊόντα αδυνατίσματος κυκλοφορούν παράνομα και στην ελληνική αγορά νοθευμένα με αυτή τη δραστική ουσία και ακολούθως εκδίδονται σχετικές προειδοποιητικές ανακοινώσεις για τους καταναλωτές.


δείτε επίσης εδώ Γιατί λες ότι παίρνεις λιποτροπικό; Εσύ πήρες σιβουτραμίνη!


Σύμφωνα με πληροφορίες της «Κ», στο σπίτι ενός εκ των συλληφθέντων εντοπίστηκε πλήρες αντίγραφο της δικογραφίας που είχε σχηματίσει η Οικονομική Αστυνομία (συμπεριλαμβανομένων των απομαγνητοφωνημένων διαλόγων από την παρακολούθηση τηλεφωνικών συνδιαλέξεων) από παλιότερη υπόθεση του 2017. Τότε είχαν εντοπιστεί οι αποθήκες και τα παρασκευαστήρια αναβολικών άλλου κυκλώματος στον Ταύρο και στα Γλυκά Νερά.  Μεγάλες ποσότητες αναβολικών εμπλέκονται άτομα που ασχολούνται με το body building καθώς και γυμναστές

 [quote]Ο Ρόι φέρεται να μεσολαβούσε στο στήσιμο και στον εξοπλισμό αυτοσχέδιων εργαστηρίων παρασκευής αναβολικών και στη χώρα μας[/quote]

δείτε επίσης εδώ Στα άδυτα εργαστηρίων παραγωγής αναβολικών το άρθρο της καθημερινής

 Ο άντρας που συνελήφθη πρόσφατα για την αποθήκη αναβολικών στη Μεταμόρφωση δεν είχε απασχολήσει τότε τους αστυνομικούς ούτε συμπεριλαμβανόταν στο παρελθόν στον κύκλο των υπόπτων.

Ακόμη εξετάζεται εάν υπάρχει κάποια σχέση των συλληφθέντων με άλλους εμπλεκόμενους σε παρόμοιες υποθέσεις, οι οποίοι συνδέονταν με έναν Γάλλο προμηθευτή, γνωστό με το ψευδώνυμο Ρόι. Οπως είχε παρουσιάσει στο παρελθόν η «Κ», ο Ρόι φέρεται να μεσολαβούσε στο στήσιμο και στον εξοπλισμό αυτοσχέδιων εργαστηρίων παρασκευής αναβολικών και στη χώρα μας. Ανάλογη δράση τού αποδίδεται και στις ΗΠΑ. Τα ίχνη του είχαν εντοπιστεί παλιότερα στη Θεσσαλονίκη, όπου φέρεται να διατηρούσε διαμέρισμα, αλλά μέχρι σήμερα παραμένει καταζητούμενος.

Σύμφωνα με έγγραφα της Europol, ο Ρόι δεν αποκλείεται να ζει μόνιμα στην Τουρκία. Τα στοιχεία που είχε συλλέξει η Οικονομική Αστυνομία για τον Γάλλο προμηθευτή, είχαν οδηγήσει τις γαλλικές αστυνομικές και τελωνειακές αρχές τον Οκτώβριο του 2020 στον εντοπισμό δύο εργαστηρίων αναβολικών στην ευρύτερη περιοχή της πόλης Μπορντό.

 

Βαρύς οπλισμός

Κατά την πρόσφατη έρευνα της Οικονομικής Αστυνομίας εντοπίστηκε και βαρύς οπλισμός, κάτι το οποίο δεν συνηθιζόταν σε παρόμοιες υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν στο παρελθόν. Μεταξύ άλλων κατασχέθηκαν ένα υποπολυβόλο τύπου Scorpion, καθώς και μία χειροβομβίδα Γιουγκοσλαβίας τύπου m-52 και μία χειροβομβίδα αμυντικού τύπου F1. Ενας εκ των συλληφθέντων, επιχειρώντας να δικαιολογήσει την κατοχή τους, φέρεται να ισχυρίστηκε ότι είναι «συλλέκτης».

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα