Αρχική » GH στο bodybuilding το ενδεχόμενο ρίσκο φαντάζει συγκλονιστικό

GH στο bodybuilding το ενδεχόμενο ρίσκο φαντάζει συγκλονιστικό

by admin

Τα τελευταία χρόνια το ρώσικο θαύμα έχει κάνει εντυπωσιακό  “άλμα” στον χώρο του bodybuilding, η πρόοδος αφορά την εργοστασιακού τύπου παραγωγή bodybuilders, όπου ακολουθούν Τσεχία, Σλοβακία, Ουγγαρία και συνολικά οι περισσότερες χώρες του πρώην υπαρκτού σοσιαλισμού.
Οι ρώσοι bodybuilders στα πλαίσια της επιδεικτικής κοινωνικοποίησης προβάλουν την χρήση της αυξητικής ορμόνης, ή την ορμόνης της νεότητας που έχει ισοπεδώσει κάθε ελπίδα του χημικο – συντηρούμενου bodybuilder που αδυνατεί να ενίει πολλές διεθνείς μονάδες, IU στο σώμα του.

Στην ιατρική η θεραπεία αντικατάστασης με αυξητική ορμόνη (GH)  (παρόμοια με τις θεραπείες τεστοστερόνης σε υπογοναδικούς άντρες) χρησιμοποιείται  όλο και περισσότερο στη διαχείριση ενήλικων υποφυσιακών ασθενών, τα βέλτιστα προγράμματα δοσολογίας είναι ελάχιστα καθορισμένα.  Πάρα ταύτα η χρήση δοσολογίας βάσει του βάρους ή της επιφάνειας του σώματος ( body surface area)  μπορεί να οδηγήσει σε μια “υπερβολική θεραπεία”, και για αυτό  αναγνωρίζεται πλέον η ατομική μεταβολή της ευαισθησίας βάσει του φύλου και άλλων παραγόντων.

Στους bodybuilders δεν αναγνωρίζεται κανένα πρωτόκολλο χρήσης , αντίθετα παρατηρείτε κατάχρηση.  Σε μια επιστημονική έρευνα έχουμε ένα σχήμα τιτλοδότησης δόσης, ξεκινώντας από την έναρξη της θεραπείας αντικατάστασης GH, σε ασθενείς με υποφυσιακή εμφάνιση ενήλικα. Οι ασθενείς επανεξετάζονταν κάθε 4 εβδομάδες,  ενώ η δόση της GH αυξάνεται , (εάν είναι απαραίτητο), για να επιτευχθεί το επίπεδο IGF-I ορού (Σωματομεδίνη) μεταξύ της διάμεσης και του άνω άκρου του εύρους αναφοράς που σχετίζεται με την ηλικία.

Στο bodybuilding η έρευνα είναι εμπειρική (με το μάτι) όπου η ανάπτυξη είναι το μοναδικό κριτήριο, σε αυτό βασίζεται και η ρωσική σχολή ντοπαρίσματος που αντιγράφει υπερ -δοσολογικά τα θεραπευτικά πρωτόκολλα για την ανασυνδυασμένη ανθρώπινη αυξητική ορμόνη (rhGH) που  έχει ευεργετικά αποτελέσματα στη γενική ευημερία, την σπλαχνική κατανομή λίπους βραχυπρόθεσμα και στην οστική πυκνότητα μακροπρόθεσμα.

Κάποια παραδείγματα  είναι τρανταχτά  αφορούν bodybuilders και δημοσιεύτηκαν εδώ

Arkady Velichko  αυξητική ορμόνη

 

 

 

 

 


Vitaly Ugolnikov  –  Δεν κρύβεται! Φουλαρισμένος με αυξητική Somatex

 


Η αυξητική του  Denis Bazhanov

 

 

 

 

 

 

Ένας σημαντικός παράγοντας στη λογική της θεραπείας ενήλικων ασθενών υποφυσίας με rhGH  (ανασυνδυασμένης ανθρώπινης αυξητικής ορμόνης) είναι η πιθανότητα αύξησης της καρδιαγγειακής νοσηρότητας και θνησιμότητας, παρά την επαρκή αντικατάσταση με γλυκοκορτικοειδή και στεροειδή φύλου. Αυτό μπορεί να σχετίζεται, τουλάχιστον εν μέρει, με τον αυξημένο επιπολασμό καρδιαγγειακών παραγόντων κινδύνου, και της αντίστασης στην ινσουλίνη.

Να σημειωθεί ότι η θεραπεία αντικατάστασης με GH προκαλεί αλλαγή στη δράση της ινσουλίνης σε άτομα  (ασθενείς) με ανεπάρκεια σε GH, στο bodybuilding το ενδεχόμενο ρίσκο φαντάζει συγκλονιστικό.

Δείτε επίσης εδώ στιγμιότυπα IFBB Elite Pro. Siberian Power Show 2021

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα