Αρχική » Στο ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ το κύκλωμα παραχάραξη ισχυρών steroids

Στο ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΟ το κύκλωμα παραχάραξη ισχυρών steroids

by admin

Κάποιοι κατά κυριολεξία δεν έχουν τον θεό τους, άντε να δεχτούμε τις μάπα πρωτεΐνες, σκόνες κακάο με τις εντυπωσιακές ετικέτες υψηλής βιολογικής αξίας, αλλά εδώ και και καιρό πολλοί “δημιουργούν” και μούφα – πλαστά steroids. Παρ’ όλα αυτά άντρες και γυναίκες τα ενίουν στο σώμα τους, διότι εμπιστεύονται τον μέντορα τους, ή τον ντίλερ τους


DOPING FÜR BODYBUILDER: ANGEKLAGTE GESTEHEN!

Εκτενή αφιερώματα από τα γερμανικά μέσα ενημέρωσης για την δίκη των bodybuilders και των παρασκευαστών ΑΑΣ. Συγκεκριμένα πριν από καιρό  μετά από επιδρομή στη Βόρεια Ρηνανία-Βεστφαλία και στο Μπάντεν-Βυρτεμβέργη,  οι αρχές ανακάλυψαν  το εργαστήριο ενός 44χρονου (σήμερα 45 ετών) από το Γκλάντμπαχ.

Τώρα γίνεται το δικαστήριο, όπου κατηγορούμενες είναι, τρεις γυναίκες και τέσσερις άνδρες ηλικίας 31 έως 56 ετών που παρήγαγαν  παράνομα ουσίες ντόπινγκ και τις διένειμαν στη σκηνή του bodybuilding.   

Μια ματιά στην κουζίνα του ντόπινγκ Φωτογραφία: Τελωνειακή έρευνα στο Έσσεν

 

 [quote]Στη σοφίτα μιας πολυκατοικίας, οι ερευνητές ανακάλυψαν ένα επαγγελματικό εργαστήριο για την παραγωγή ουσιών ντόπινγκ: σχεδόν 40.000 έτοιμες προς χρήση ουσίες ντόπινγκ, 7,5 κιλά ουσιών ντόπινγκ και μετρητά[/quote]

Όλα ξεκίνησαν κατά τη διάρκεια ενός τακτικού ελέγχου στο αεροδρόμιο Κολωνίας / Βόννης,  εκεί βρέθηκε ένα πακέτο από την Κίνα με περίπου 2 κιλά ενεργών παραγόντων ντόπινγκ (τεστοστερόνη Enanthate) . Ο αποδέκτης ήταν ένας 32χρονος από το Μενχενγκλάντμπαχ. Μόνο από αυτό το κατασχεθέν δέμα, η εμπειρία έχει δείξει ότι θα μπορούσαν να έχουν παραχθεί πάνω από 240 αμπούλες δέκα χιλιοστολίτρων και πάνω από 130.000 δισκία έτοιμων αντιδραστηρίων ντόπινγκ με εκτιμώμενη αξία πωλήσεων περίπου τα 132.000 ευρώ!

Πάντως οι ειδικοί εκτιμούν ότι με την παρασκευή των υπολοίπων  πρώτων υλών από την κινά τα κέρδη θα ήταν πολλαπλάσια, από τα αρχικά ποσά. (κέρδη εκατομμυρίων δολαρίων)    

Οι κατηγορούμενοι γυναίκες και άνδρες ηλικίας μεταξύ 31 και 56 ετών λέγεται ότι είχαν παράνομα παράγει ουσίες ντόπινγκ και τις διένειμαν  σε bodybuilders

Αργότερα, εγινε ερευνά σε επτά διαμερίσματα, τέσσερα από αυτά στο Μενχενγκλάντμπαχ , δύο στη Στουτγκάρδη και ένα στο Κορντάλ-Μίντσινγκεν στη Βάδη-Βυρτεμβέργη . Κατά τη διάρκεια αυτών των ερευνών, βρέθηκαν περίπου 7,5 κιλά παραγόντων ντόπινγκ, σχεδόν 40.000 έτοιμες ουσίες ντόπινγκ και πλαστά φάρμακα, ένα πλήρες εργαστήριο ντόπινγκ, πάνω από 10.000 ευρώ, και αρκετά ηλεκτρονικά αρχεία.

Στο Μενχενγκλάντμπαχ και την Στουγκάρδη γινόταν η πώληση των ΑΑΣ, το εργαστήριο ντόπινγκ ήταν ιδιαίτερα ηχομονωμένο και ανθεκτικό στον αερισμό, ένα επαγγελματικά εξοπλισμένο εργαστήριο για την παραγωγή ουσιών ντόπινγκ, με σύγχρονο εξοπλισμό συσκευασίας, καθώς και υλικό για την παραχάραξη ισχυρών φαρμάκων, παράγοντες ντόπινγκ και τελικές ουσίες ντόπινγκ.

 

Η υπερασπιστική γραμμή στο δικαστήριο

Ο 45χρονος κύριος κατηγορούμενος παραδέχτηκε την Τετάρτη ότι είχε λάβει τις ουσίες ντόπινγκ και τις πρόδρομες ουσίες από την Κίνα. “Μόνο αν σας αποσταλούν δέματα που ζυγίζουν όχι περισσότερο από δύο κιλά, τότε τα τελωνεία δεν θα δώσουν προσοχή”, τον ενημέρωσε ένας γνωστός του. Επιπλέον, τα δέματα δεν πρέπει να παραδοθούν στη διεύθυνση του σπιτιού.

Δεν κέρδισα όμως πολλά από τα φάρμακα, είπε ο 45χρονος. «Έκανα μόνο 5.000 έως 6.000 ευρώ. Επομένως, σε καμία περίπτωση δεν είναι τόσο πολυτελής μια ζωή όσο η αξίωση των τελωνειακών αρχών. “ Η συν-κατηγορούμενη 31χρονη σύντροφός του παραδέχτηκε ότι το γνώριζε. Ο Andy S. είχε στεγάσει το εργαστήριο ντόπινγκ με έναν 43χρονο εναγόμενο. Δύο κατηγορούμενοι, 31 και 36 ετών ως παντρεμένο ζευγάρι παραδέχτηκαν ότι δέχτηκαν και παρέδωσαν τα δέματα σε άλλους ως μια ευγενική παραχώρηση, χωρίς κανένα κέρδος.

Μερικοί από τους άνδρες κατηγορούμενους κάνουν bodybuilding για δεκαετίες και δήλωσαν στην αρχή της δίκης ότι ήταν σχεδόν αδύνατο να χτιστούν πραγματικοί μύες χωρίς παράνομες ουσίες. «Όλοι το κάνουν», είπε ο κύριος κατηγορούμενος.“Μόλις ξεκινήσετε, δεν σταματάτε”, είπε ένας 56χρονος κατηγορούμενος. “Δεν μπορείς να σταματήσεις να κάνεις αυτό – γίνεσαι επιθετικός και καταθλιπτικός.”

 Η δίκη συνεχίζεται στις 17 Μαρτίου

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα