Αρχική » Brian Michael Parks δήλωσε ένοχος στο δικαστήριο

Brian Michael Parks δήλωσε ένοχος στο δικαστήριο

by admin

Ένας ιδιοκτήτης εταιρίας αθλητικών συμπληρωμάτων της Βόρειας Καρολίνας καταδικάστηκε σε ποινή φυλάκισης  ενός έτους και μιας ημέρας σε ομοσπονδιακή φυλακή, αφού ομολόγησε ένοχος για εισαγωγή νέων μη εγκεκριμένων φαρμάκων στο διακρατικό εμπόριο, ανακοίνωσε το Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ο Brian Michael Parks, 47 ετών, από το Apex, της Βόρειας Καρολίνας, ιδιοκτήτης της  MedFitRX Inc, γνωστής τώρα ως MedFit Sarmacuticals Inc., εταιρείας αθλητικών συμπληρωμάτων που εδρεύει στο Cary της Βόρειας Καρολίνας, είχε προηγουμένως ομολογήσει ένοχος στο Επαρχιακό Δικαστήριο των ΗΠΑ για τη Δυτική Περιφέρεια της Βιρτζίνια όσο αναφορά τη διανομή μη εγκεκριμένων νέων φαρμάκων με σκοπό την παραπλάνηση και την εξαπάτηση της Υπηρεσίας Τροφίμων και Φαρμάκων (FDA) και των καταναλωτών.

Με την παραδοχή της ενοχής, ο Parks αποδέχτηκε ότι, από τον Ιούνιο του 2017 έως τον Σεπτέμβριο του 2019, αυτός και η εταιρεία του  διένειμαν παράνομα Επιλεκτικούς  διαμορφωτές υποδοχέων ανδρογόνων (SARM) και άλλες ουσίες που δεν είχε εγκρίνει ο FDA, συμπεριλαμβανομένων των Ostarine (MK-2866), Ligandrol (LGD- 4033), και Testolone (RAD-140).

Σημ: Τα SARM είναι συνθετικά χημικά που έχουν σχεδιαστεί για να μιμούνται τις επιδράσεις της τεστοστερόνης και άλλων αναβολικών στεροειδών.

O FDA έχει προειδοποιήσει εδώ και πολύ καιρό για τη χρήση των SARM όπως αυτά που βρέθηκαν στα προϊόντα της MedFit, συμπεριλαμβανομένης της δήλωσης σε μια δημόσια προειδοποιητική επιστολή του 2017 σε άλλη εταιρεία ότι τα SARM έχουν συνδεθεί με απειλητικές για τη ζωή επιδράσεις, συμπεριλαμβανομένης της ηπατικής τοξικότητας, ενώ έχουν τη δυνατότητα να αυξήσουν τον  κίνδυνο καρδιακής προσβολής και εγκεφαλικού επεισοδίου. Σε σχέση με την ποινή του, στον Parks επιβλήθηκε και χρηματική ποινή $ 350.000.

«Η παράκαμψη της διαδικασίας έγκρισης των φαρμάκων του FDA θέτει τους καταναλωτές σε κίνδυνο», δήλωσε ο Αναπληρωτής Γενικός Εισαγγελέας Brian Boynton του Αστικού Τμήματος του Υπουργείου Δικαιοσύνης. “Το τμήμα θα συνεχίσει να συνεργάζεται με το FDA για τη διερεύνηση και τη δίωξη της παράνομης διανομής συμπληρωμάτων που περιέχουν επικίνδυνα συστατικά.” 

«Όταν ο Parks, εμπορεύονταν φάρμακα που μεταμφιέστηκαν ως συμπληρώματα διατροφής που δεν είχαν εγκριθεί από το FDA, παρέκαμψε σημαντικές διασφαλίσεις για την προστασία του κοινού και διέπραξε σοβαρό έγκλημα», δήλωσε ο αναπληρωτής δικηγόρος των ΗΠΑ Ντάνιελ Π. Μπομπάρ της Δυτικής Περιφέρειας της Βιρτζίνια. “Το γραφείο μας θα συνεχίσει να συνεργάζεται στενά με το FDA για να διασφαλίσει την ασφάλεια και την αποτελεσματικότητα στην προμήθεια φαρμάκων.”

«Τα αθλητικά συμπληρώματα» που κατασκευάζονται και διανέμονται εκτός της εποπτείας του FDA και περιέχουν μη εγκεκριμένα και πιθανώς τοξικά συστατικά θέτουν σε κίνδυνο την υγεία των ανυποψίαστων καταναλωτών », δήλωσε η Επίτροπος Εγκληματικών Ερευνών Catherine A. Hermsen, FDA Office of Criminal Investigations. «Οι σημερινές ενέργειες αντιπροσωπεύουν τη συνεχιζόμενη δέσμευσή μας να επιδιώκουμε και να προσαγάγουμε στη δικαιοσύνη όσους παραπλανούν το κοινό και προσπαθούν σκόπιμα να ανατρέψουν τις κανονιστικές λειτουργίες του FDA μέσω της διανομής μη εγκεκριμένων και δυνητικά επικίνδυνων προϊόντων». 

Αναφερόμενος στην ένοχη του , ο Parks παραδέχτηκε επίσης ότι σκόπευε να παραπλανήσει τον FDA και τους καταναλωτές παραλείποντας συστατικά στις ετικέτες των προϊόντων της MedFitRX, ισχυριζόμενος ψευδώς ότι το MedFitRX είχε  λάβει άδεια και ταυτόχρονα είχε καταχωρηθεί για την πώληση αυτών των νέων φαρμάκων, εισάγοντας συστατικά ακατέργαστων φαρμάκων με σκοπό την αποφυγή κανονιστικού ελέγχου και την εσφαλμένη παρουσίαση των προϊόντων MedFitRX ως “συμπληρωμάτων διατροφής” ή “αθλητικών συμπληρωμάτων” για να δημιουργήσει την εντύπωση ότι ήταν ασφαλή και νόμιμα στη χρήση.

Ο βοηθός εισαγγελέας των ΗΠΑ Randy Ramseyer του γραφείου εισαγγελέων των ΗΠΑ για τη Δυτική Περιφέρεια της Βιρτζίνια και ο δικαστικός δικηγόρος Speare Hodges του τμήματος προστασίας καταναλωτών του αστικού τμήματος διώκουν την υπόθεση. Αυτό το ζήτημα διερευνήθηκε από το Γραφείο Εγκληματικών Ερευνών του FDA.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα