Αρχική » Δεν θα πληρώσουν ενοίκιο τα γυμναστήρια και τον Μάρτιο

Δεν θα πληρώσουν ενοίκιο τα γυμναστήρια και τον Μάρτιο

by admin

Το χειρότερο σενάριο για τα γυμναστήρια φαίνεται να επιβεβαιώνεται και για τον μήνα Μάρτιο. Όπως δήλωσε πριν από λίγο o υπουργός Οικονομικών, Χρήστος Σταϊκούρας και για τα γυμναστήρια των οποίων η λειτουργία είναι σε αναστολή με κρατική εντολή  θα συνεχιστεί ή μη καταβολή ενοικίου από τους ιδιοκτήτες, συνεπώς όπως αντιλαμβανόμαστε ούτε τον Μάρτιο θα ανοίξουν τα γυμναστήρια, επεκτείνωντας την καραντίνα συνολικά στους τέσσερις μήνες συνολικά από τον περασμένο νοέμβριο του 2020.

Πιο συγκεκριμένα, ο κ. Σταϊκούρας ανακοίνωσε: οι εταιρείες που είναι κλειστές, όπως η εστίαση, τα γυμναστήρια, οι επιχειρήσεις πολιτισμού και αθλητισμού, ο τουρισμός και οι μεταφορές, δικαιούνται πλήρη απαλλαγή ενοικίου στα επαγγελματικά ακίνητα για το Μάρτιο. Στην πλήρη απαλλαγή συμπεριλαμβάνεται και το λιανεμπόριο. Οι ιδιοκτήτες – φυσικά πρόσωπα που εκμισθώνουν ακίνητα στις επιχειρήσεις αυτές, θα αποζημιωθούν από τον Κρατικό Προϋπολογισμό με το 80% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος, ενώ οι ιδιοκτήτες – νομικά πρόσωπα θα αποζημιωθούν με το 60% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος. Ισχύει η πρόβλεψη για μείωση ενοικίου κατά 40% στους υπόλοιπους πληττόμενους κλάδους, για όλο το 1ο τρίμηνο του 2021, καθώς και στην πρώτη κατοικία των εργαζομένων που βρίσκεται σε αναστολή η σύμβαση εργασίας τους και στη φοιτητική κατοικία των παιδιών τους.  Το κόστος, για το μήνα Μάρτιο, διαμορφώνεται στα 70 εκατ. ευρώ.


 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα