Αρχική » Ορόσημο για την Π.Ο.Σ.Δ η συμμετοχή των σωματείων στην διαδικασία των Αρχαιρεσιών

Ορόσημο για την Π.Ο.Σ.Δ η συμμετοχή των σωματείων στην διαδικασία των Αρχαιρεσιών

by admin

Πρόσκληση προς τα εγγεγραμμένα στο μητρώο της Γ.Γ.Α. αθλητικά σωματεία-μέλη της ΠΟΣΔ προκειμένου να συμμετέχουν στην διαδικασία των Αρχαιρεσιών της Π.Ο.Σ.Δ. την Κυριακή 28 Μαρτίου 2021 στην έδρα της Ομοσπονδίας.

Το Διοικητικό Συμβούλιο (Δ.Σ.) της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Σωματικής Διάπλασης και Φίτνες (Π.Ο.Σ.Δ.), κατά την συνεδρίασή του στις 24 Ιανουαρίου 2021 αποφάσισε, σύμφωνα με τις διατάξεις του τροποποιημένου αθλητικού νόμου 2725/1999 (όπως ισχύει σήμερα μετά τη δημοσίευση το Ν.4726/2020), του άρθρου 16 και των λοιπών σχετικών άρθρων του καταστατικού της Ομοσπονδίας, τη σύγκληση Έκτακτης Γενικής Συνέλευσης (Γ.Σ.), στην οποία καλούνται να συμμετάσχουν οι αντιπρόσωποι των σωματείων-μελών της Ομοσπονδίας με δικαίωμα ψήφου, την 28η Μαρτίου 2021, ημέρα Κυριακή και ώρα 12:00 μ.μ.
Ως χώρος διεξαγωγής των εκλογών ορίζεται η έδρα της Π.Ο.Σ.Δ. εντός του δημοτικού αθλητικού συγκροτήματος στο Ναύπλιο (Κολυμβητήριο).

Οι αντιπρόσωποι των σωματείων – μελών της Ομοσπονδίας καλούνται ν’ αποφασίσουν επί των κατωτέρω
θεμάτων ημερησίας διάταξης:
1. Εκλογή Προέδρου και Γραμματέα εργασιών την Γενικής Συνέλευσης.
2. Διοικητικός Απολογισμός (έκθεση πεπραγμένων) του Δ.Σ. για το χρονικό διάστημα 1/1- 31/12/2020 και 1/1 – 28/2/2021. Έγκριση αυτού – Απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη.
3. Οικονομικός – Ταμειακός Απολογισμός του Δ.Σ. για τις χρονικές περιόδους 1/1 -31/12/2020 και 1/1 –28/2/2021, καθώς και Ισολογισμός από 1/1/ -31/12/2020.
Έκθεση Εξελεγκτικής Επιτροπής για τα πιο πάνω διαστήματα. Έγκριση αυτών – Απαλλαγή του Δ.Σ. από κάθε ευθύνη.
4. Έγκριση Προϋπολογισμού εσόδων και εξόδων από 1/1 – 31/12/2021.
5. Εκλογή δύο τακτικών μελών και δυο αναπληρωματικών μελών της εφορευτικής επιτροπής για την
διεξαγωγή των αρχαιρεσιών. Το τρίτο τακτικό μέλος της εφορευτικής επιτροπής θα είναι σύμφωνα με
τον νόμο 2725/1999, δικαστικός αντιπρόσωπος και θα προεδρεύσει σε αυτήν.
6. Διεξαγωγή αρχαιρεσιών για την εκλογή:
Α. Προέδρου, έξι (6) τακτικών και τριών (3) αναπληρωματικών μελών του Δ.Σ.
Β. Τριών (3) τακτικών και δύο (2) αναπληρωματικών μελών της Εξελεγκτικής Επιτροπής.
Γ. Πέντε (5) τακτικών και δύο (2) αναπληρωματικών μελών της Δικαστικής Επιτροπής

7. Έγκριση Τροποποίησης Καταστατικού για εναρμόνισή του, σύμφωνα με τις διατάξεις του Ν.4726/2020 προκειμένου να καταστεί αυτό αρτιότερο και λειτουργικότερο.
Σε περίπτωση που δεν επιτευχθεί η σύμφωνα με το Καταστατικό προβλεπόμενη απαρτία (δεν παρευρεθούν το 50% πλέον ενός μελών με δικαίωμα ψήφου), θα διεξαχθεί επαναληπτική Γενική Συνέλευση, την ίδια ημερομηνία (28 Μαρτίου 2021), και ώρα 20:00 μ.μ., στον ίδιο τόπο και χώρο, οπότε λογίζεται ότι βρίσκεται σε απαρτία, ανεξάρτητα από τον αριθμό των παρόντων με δικαίωμα ψήφου μελών.
Σημείωση:
Σε περίπτωση κατά την οποία τα μέτρα υγειονομικής προστασίας λόγω του Covid 19, δεν επιτρέπουν την διεξαγωγή της Γενικής Συνέλευσης δια ζώσης, και σε κάθε άλλη περίπτωση, η Γ.Σ. και διεξαγωγή των αρχαιρεσιών ενδέχεται να πραγματοποιηθεί μέσω εγκεκριμένων προγραμμάτων τηλεδιάσκεψης και ψηφοφορίας καθ’ υπόδειξη της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού. Στην ανωτέρω περίπτωση, τα σωματεία της Π.Ο.Σ.Δ. θα ειδοποιηθούν εγκαίρως για το νέο τρόπο και την διαδικασία διεξαγωγής. Η Γενική Συνέλευση θα πραγματοποιηθεί σύμφωνα με τα εκάστοτε ισχύοντα Υγειονομικά Πρωτόκολλα


Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα