Αρχική » Ναρκωτικά και Παυσίπονα στο Βodybuilding

Ναρκωτικά και Παυσίπονα στο Βodybuilding

by admin

Το τελευταίο χρονικό διάστημα πληθαίνουν τα δημοσιεύματα για την χρήση ναρκωτικών ουσιών και παυσίπονων στο bodybuilding, ένα φαινόμενο που το περιγράψαμε σε ανύποπτο χρόνο στο BS. Για τους χρήστες είναι κάτι φυσιολογικό, όπως και για τους χρήστες που δέχονται κριτική για την χρήση των Ανδρογόνων Αναβολικών Στεροειδών – ΑΑΣ, από τους μη χρήστες. Η νέα γενιά άντρων και γυναικών που  συνδυάζει τα ΑΑΣ μαζί με τα ναρκωτικά και τα παυσίπονα είναι αποφασισμένη να υπερασπιστεί την υποκουλτούρα της.   

Ο  Stefan Kienzl πρώην bodybuilder, και νυν προπονητής με σπουδές στις ιατρικές επιστήμες και την διατροφή επισημαίνει ότι, η  μαριχουάνα και τα κανναβινοειδή προϊόντα, έχουν πια μια σταθερή θέση στο bodybuilding!

Τα χαλαρωτικά αποτελέσματα της THC (ουσίας που περιέχουν)  δικαιολογείται  στον αθλητισμό με το πρόσχημα της βελτίωσης του ύπνου. Για αυτό, ωστόσο,  χρησιμοποιείτε  CBD – Κανναβιδιόλη, μια νόμιμη εναλλακτική λύση χωρίς παραισθησιογόνα αποτελέσματα. Οι παρενέργειες όμως του καπνίσματος με χόρτο συμπεριλαμβάνει την ψυχολογική εξάρτηση και την συναισθηματική αδιαφορία, η οποία σχετίζεται με έλλειψη αποφασιστικότητας και συνέπειας.  Ακόμη μια εξάρτηση είναι τα υπνωτικά χάπια, όπως η διαζεπάμη (Valium) , μια ουσία που κατατάσσεται στις  βενζοδιαζεπίνες  με ισχυρά ηρεμιστικά αποτελέσματα που συχνά χρησιμοποιείται στο bodybuilding.

Σύμφωνα με τον Kienzl, είναι παράλογο να θέλεις να βελτιώσεις την ποιότητα του νυχτερινού ύπνου με τέτοιες ουσίες, που δημιουργούν νέα ζητήματα ενώ επιδιώκουμε να  αντιμετωπίσουμε τα  συμπτώματα και όχι τις αίτιες των προβλημάτων, τα οποία  οδηγούν σε εθισμό. Ο Stefan Kienzl  συνιστά να μην χρησιμοποιείται ουσίες  χωρίς ιατρική παρακολούθηση. Παρενέργειες στη μεταβολική κατάσταση, στον συντονισμό και τον έλεγχο των μυών, που οδηγούν σε τραυματισμούς  έχουν αναφερθεί από την χρήση σε bodybuilders, παράλληλα τα παυσίπονα και η μακροχρόνια κατανάλωσή τους, καταπολεμούν μόνο τα συμπτώματα.
Επιπλέον, οι περισσότερες από αυτές τις ουσίες, ειδικά τα μη στεροειδή αντιφλεγμονώδη φάρμακα όπως η ιβουπροφαίνη ή η δικλοφενάκη , έχουν παρενέργειες, όπως η κατακράτηση νερού και τις αυξημένες τιμές στο ήπαρ.


Δείτε εδώ Γιάννης Αλιμπέρτης εύστοχο ερώτημα “Ναι αλλά ο Piana με ποια αιτιολογία τα ξεκίνησε πριν εθιστεί;”


Η ασπιρίνη (ακετυλοσαλικυλικό οξύ) που ανήκει επίσης σε αυτή την κατηγορία, μπορεί να ασκήσει μεγάλη πίεση στο γαστρεντερικό σωλήνα και να αυξήσει τον κίνδυνο αιμορραγίας. Επομένως, ο χρόνιος πόνος πρέπει να αντιμετωπίζεται πάντα με την εύρεση της ρίζας του προβλήματος και την εξάλειψή αυτής.
Σε ακραίες περιπτώσεις χρησιμοποιούνται τα οπιούχα, τα οποία είναι αρκετά επικίνδυνα, επίσης παράγοντες όπως οι αμφεταμίνες και η κοκαΐνη ,  έχουν οξεία επίδραση και διεγείρουν τον οργανισμό (ερέθισμα), σε ένα εκτεταμένο επίπεδο εγρήγορσης,  με μια βελτιωμένη προθυμία για αντίδραση και υπερδιέγερση, που προάγει τη μαζική υπερεκτίμηση του εαυτού μας και την ευαισθησία σε τραυματισμό. Το εθιστικό δυναμικό και το φορτίο στο καρδιαγγειακό σύστημα είναι μια παρενέργεια, όπως και οι  πρόωρες καρδιακές προσβολές, η επιδείνωση των επιπέδων των λιπιδίων στο αίμα, όπως και οι αρτηριακές αποφρακτικές ασθένειες.


Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα