Αρχική » Επίσημο: Φυλάκιση στο Γιατρό της Ντόπας!

Επίσημο: Φυλάκιση στο Γιατρό της Ντόπας!

by admin

Ντόπινγκ: τέσσερα χρόνια και 10 μήνες φυλάκιση στον Γερμανό γιατρό Mark Schmidt στην υπόθεση Aderlass

[youtube width=”400 ” height=”250″ video_id=”2loZOts1pMk”]

Ο Γερμανός γιατρός,  ήταν ο επικεφαλής ενός μεγάλου διεθνούς δικτύου ντόπινγκ αίματος που εξαρθρώθηκε τον Φεβρουάριο του 2019, στο πλαίσιο της Επιχείρησης “Aderlass”, και δικάστηκε με τέσσερις από τους συνεργούς του.
Η υπόθεση ήρθε στο φως τον Φεβρουάριο του 2019 όταν η αυστριακή αστυνομία εισέβαλε στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Σκι Nordic στο Αυστριακό Τιρόλο και αργότερα έγινε γνωστό ως Επιχείρηση Aderlass – ή “bloodletting”. Η έρευνα είχε εντοπίσει αρχικά 23 αθλητές, κυρίως σκιέρ και ποδηλάτες.  Αργότερα, η γερμανική αστυνομία εισέβαλε στην κλινική του  Mark Schmidt στην Ερφούρτη, βρίσκοντας σακούλες αίματος και άλλο εξοπλισμό ντόπινγκ. Τότε η αστυνομική έρευνα οδήγησε σε κυρώσεις για ορισμένους γνωστούς  επαγγελματίες ποδηλάτες. Πέντε αθλητές, σκιέρ της Αυστρίας, της Εσθονίας και του Καζακστάν, συνελήφθησαν επί τόπου. Επίσης ο Alessandro Petacchi, ο Danilo Hondo, ο Georg Preidler, ο Borut Bozic, ο Kristijan Koren και ο Kristijan Durasek είχαν εμπλακεί στην υπόθεση.
Σημ BS Την  περασμένη παρασκευή στη μεγαλύτερη δίκη ντόπινγκ στη Γερμανία ο κατήγορος είχε ζητήσει να επιβληθεί ποινή πέντε χρόνων και έξι μηνών φυλάκιση εναντίον του κύριου κατηγορούμενου για τη λεγόμενη υπόθεση ντόπινγκ του αίματος «Aderlass». Ο εισαγγελέας Kai Gräber ζήτησε επίσης πενταετή απαγόρευση της άσκησης του ιατρικού επαγγέλματος. Το δικαστήριο έκρινε επίσης τους τέσσερις συνεργούς του ένοχου. Οι παραβιάσεις των κανόνων κατά του ντόπινγκ έχουν ποινικοποιηθεί στη Γερμανία από το 2015.

Παράνομες πρακτικές ντόπινγκ από το 2012

Ο Mark Schmidt ομολόγησε κατά τη διάρκεια της δίκης του ότι χρησιμοποίησε παράνομες πρακτικές ντόπινγκ από το 2012. Μια δήλωση που διαβάστηκε από τους δικηγόρους του ανέφερε πρακτικές με αθλητές  των χειμερινών σπορ και της ποδηλασίας. Ο Mark Schmidt είχε διευκρινίσει ότι δεν είχε ντοπάρει τους αθλητές για το κέρδος και ότι δεν θα έθετε σε κίνδυνο την υγεία των αθλητών.

[youtube width=”400 ” height=”250″ video_id=”CpnJFFPFKgI”]

Ο γιατρός κατηγορήθηκε για παραβιάσεις των νόμων περί φαρμακευτικής αγωγής και ντόπινγκ σε σχεδόν 150 περιπτώσεις.

Σύμφωνα με την εισαγγελία, ο γιατρός επικουρούσε  αθλητές μεταξύ του 2011 και 2019, συμπεριλαμβανομένων αθλητών που συμμετείχαν στους Ολυμπιακούς Χειμερινούς Αγώνες του 2018 στο Pyeongchang της Νότιας Κορέας, στα παγκόσμια πρωταθλήματα και τον γνωστό αγώνα ποδηλασίας Tour de France. Ο Mark Schmidt είχε τεθεί υπό κράτηση από τον Φεβρουάριο του περασμένου έτους μετά από έρευνες στο σπίτι του στην Ερφούρτη και κατά τη διάρκεια των σκανδιναβικών παγκόσμιων πρωταθλημάτων σκι στο Σέφελντ της Αυστρίας.

Ο ντροπιασμένος γιατρός εξέφρασε τη λύπη του για τα εγκλήματά του την περασμένη εβδομάδα σε μια γραπτή δήλωση που διάβασαν οι δικηγόροι του, λέγοντας: «Έκανα λάθος στροφή και έχω κατηγορηθεί.» Είπε επίσης ότι μετανιώνει για τη συμμετοχή των εναγομένων του, προσθέτοντας: “Λυπάμαι απεριόριστα που έσυρα τους άλλους τέσσερις σε αυτό.”

Μία από τις κατηγορούμενες είχε πει στο δικαστήριο πώς είχε επεκταθεί σε όλη την Ευρώπη, δίνοντας ουσίες ντόπινγκ σε αθλητές με αμοιβή 200 € (180 £ 240) κάθε φορά.

Τελικά στο δικαστήριο του Μονάχου, ο 42χρονος Mark Schmidt κρίθηκε ένοχος για 24 κατηγορίες χρήσης μεθόδων ντόπινγκ και δύο ακόμη κατηγορίες απαγορευμένης χρήσης φαρμάκων.  Επίσης, επιβλήθηκε πρόστιμο 158.000 ευρώ και του απαγορεύτηκε να ασκήσει ιατρική για άλλα τρία χρόνια. Τέσσερις από τους βοηθούς του τιμωρήθηκαν επίσης  δύο με ποινή φυλάκισης σε αναστολή και δύο  συμπεριλαμβανομένου του πατέρα του CHRISTOF STACHE  με πρόστιμα μεταξύ 5.000-10.000 ευρώ.

Δείτε επίσης εδώ Φαρμακοδιέγερση με EPO: νέα μέθοδος ανίχνευσης έως και 48 ώρες!

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα