Αρχική » 3 χρόνια κρατά το «ξεκαθάρισμα λογαριασμών»

3 χρόνια κρατά το «ξεκαθάρισμα λογαριασμών»

by admin

Νέα στοιχεία που αφορούν το «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» που ξεκίνησε από τα αντίποινα της εκτέλεσης του 48χρονου body builder Βασίλη Γρίβα, τον Μάιο του 2017, στα Γλυκά Νερά και φτάνουν στον 56χρονο Δημήτρη Καπέ-Καπετανάκη. 


 

Ενα συμβόλαιο θανάτου κάθε δύο μήνες με στόχους μέλη της GREEK MAFIA. Εκτελέσεις μέρα μεσημέρι, δολοφονίες σε πολυσύχναστους δρόμους, σε μέρες… γιορτής, ακόμα και δίπλα από σχολεία. «Γραφεία ενοικιάσεων εκτελεστών» με υψηλό δολοφονικό… κασέ για τον απώτερο στόχο: Τη «μείωση» των ομόσταβλων διεκδικητών του πακτωλού της Μυκόνου, «μαρκάρισμα» περιοχών και αποδυνάμωση των εγκληματικών φατριών.

Το «ξεκαθάρισμα λογαριασμών» στην καρδιά της αθηναϊκής νύχτας βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη, καθώς μόνο τα τελευταία 3 χρόνια έχουν καταγραφεί 18 δολοφονίες και 6 απόπειρες εις βάρος των παλιών πρωταγωνιστών της GREEK MAFIA. «Αλλαγή φρουράς» και αντιδικίες έχουν ανοίξει έναν κύκλο αίματος, με αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. να βλέπουν «δολοφονικό ξεσκαρτάρισμα» με φόντο την πρωτοκαθεδρία στον χώρο της νύχτας. Τελευταίο θύμα στο γαϊτανάκι των μαφιόζικων εκτελέσεων, που ξετυλίγεται ακόμα, ο 56χρονος Δημήτρης Καπέ-Καπετανάκης, μέλος μίας από τις εκδοχές του λεγόμενου «Συνδικάτου του εγκλήματος», ο οποίος έπεσε νεκρός από πυρά καλάσνικοφ το μεσημέρι της 9ης Δεκεμβρίου στα Βριλήσσια.

Από τις 28 σφαίρες του καλάσνικοφ, οι 9 βρήκαν τον στόχο τους τραυματίζοντας θανάσιμα το θύμα, με τον εκτελεστή να δίνει και χαριστική βολή. Οι πληρωμένοι δολοφόνοι τον «γάζωσαν» την ώρα που περπατούσε στον δρόμο και στη συνέχεια εξαφανίστηκαν, βάζοντας φωτιά στο όχημα διαφυγής 2 χλμ. μακριά από το σημείο της εκτέλεσης.

Εκτέλεση-ορόσημο

Απόγευμα Τετάρτης 17 Ιανουαρίου 2018. Ο Βασίλης Στεφανάκος πέφτει νεκρός, χτυπημένος από 22 σφαίρες καλάσνικοφ την ώρα που μπαίνει στο θωρακισμένο αυτοκίνητό του (μόνο τα τζάμια) στο Χαϊδάρι. Οι δράστες, που επέβαιναν σε μια λευκή μηχανή, είχαν φροντίσει να κρύψουν το όπλο τους μέσα σε μία θήκη κιθάρας και χτύπησαν όταν οι δύο συνοδοί ασφαλείας, που είχε πάντοτε μαζί του ο «ισχυρός άνδρας της νύχτας», απουσίαζαν. Φαίνεται να γνώριζαν ακριβώς το πρόγραμμα και τις κινήσεις του θύματος, που δεν πρόλαβε ποτέ να αντιδράσει και να χρησιμοποιήσει το περίστροφο που είχε πάνω του. Ο capo dei capi, «νονός των νονών» της αθηναϊκής νύχτας, έχει πέσει θύμα μαφιόζικης εκτέλεσης. Τα συμβόλαια θανάτου παίρνουν πλέον τον λόγο.

[quote]Οι δύο δολοφονίες ήρθαν ως αντίποινα της εκτέλεσης του 48χρονου body builder Βασίλη Γρίβα, τον Μάιο του 2017, στα Γλυκά Νερά.[/quote]

Το κρεσέντο εκτελέσεων συνεχίζεται λίγους μήνες αργότερα, τον Απρίλιο του 2018. Ο Γιώργος Λίτσας, γνωστός με το παρωνύμιο «Μπούμπης», δολοφονείται έξω από το σπίτι του στους Αγίους Αναργύρους. Οι εκτελεστές του πέρασαν με αυτοκίνητο και τον γάζωσαν με 11 σφαίρες.

Οι αξιωματικοί του Τμήματος Εκβιαστών και του Τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής θεωρούσαν τότε πως οι δολοφονίες Λίτσα και Στεφανάκου είχαν από πίσω ενδεχομένως τον ίδιο εντολέα, ίσως και τους ίδιους εκτελεστές και κοινό «γραφείο ενοικιάσεως δολοφόνων». Εκτιμούσαν παράλληλα πως και οι δύο δολοφονίες ήρθαν ως αντίποινα της εκτέλεσης του 48χρονου body builder Βασίλη Γρίβα, τον Μάιο του 2017, στα Γλυκά Νερά.


Μισούσε θανάσιμα τους ρουφιάνους

Στην ηλικία των 18 χρονών, την δεκαετία του ’80, ο Βασίλης Γρίβας ήταν ήδη ένας γνωστός “bodybuilder” και είχε αρχίσει να βαδίζει στα μονοπάτια τις νύχτας, δίπλα στον απόλυτο Αρχηγό της Ελληνικής Μαφίας της εποχής. Το Θέμη Καλαποθαράκο. Ο “Κάπο ντι Κάπι” είχε γρήγορα διαγνώσει όταν είδε το Γρίβα και το κολλητό του το Λ…. πως “αυτό το παιδί θα κάνει θαύματα”. Πολύ γρήγορα οι δυο πιτσιρικάδες, ο Γρίβας και ο κολλητός του έδειξαν τα “δόντια” τους στην νύχτα, εκτελώντας πιστά τις εντολές του απόλυτου Αρχηγού.

Όπως δημοσιεύτηκε, η πρώτη του δραστηριοποίηση στη νύχτα έγινε σε μαγαζί στην Ποσειδώνος. Ξεκίνησε τη δράση του στη νύχτα από τα τέλη της δεκαετίας του ’80, ενώ μετά την δολοφονία του φίλου του Θέμη Καλαποθαράκου τον Ιούλιο του 2000, φέρεται πως έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στην νύχτα, στην περιοχή του Πειραιά. Σύμφωνα με πληροφορίες, στις αρχές του ήταν η τιμή και οι καθαρές κουβέντες. Μισούσε θανάσιμα τους ρουφιάνους και αυτούς που δεν τηρούσαν και δεν τιμούσαν τον λόγο τους. Λάτρευε το παιδί του και αυτό φαίνεται πως ήταν το αδύνατο σημείο του…
Ο Γρίβας που ξεκίνησε την επαφή του με το άθλημα το 1988, σε ηλικία 18 ετών, Έλεγε: «Για μένα η γυμναστική είναι τρόπος ζωής και τον αγωνιστικό τομέα, όταν σταματήσω κάποια στιγμή, θα συνεχίσω να κάνω. Θα έλεγα όμως ‘ναι’ στον αθλητισμό και ‘όχι’ στον πρωταθλητισμό, γιατί με πρωταθλητισμό δίνεις πολλά, αλλά δεν παίρνεις. Όσα και να πάρεις, αυτά που δίνεις είναι  τουλάχιστον τα διπλά και αυτό ισχύει για όλα τα αθλήματα. Χιλιάδες παίζουν μπάσκετ ή ποδόσφαιρο, αλλά πόσοι βγάζουν τα πολλά λεφτά;»


Ο Γρίβας, ο οποίος δολοφονήθηκε λίγα μέτρα από το σχολείο του παιδιού του, είχε συμπεριληφθεί, το 2011, στη μεγάλη δικογραφία του Τμήματος Δίωξης Εκβιαστών της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής, που περιελάμβανε 217 νονούς της νύχτας. Ο «Μπούμπης», σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, είχε μεταπηδήσει από την ομάδα του Βασίλη Γρίβα σε αυτήν του Βασίλη Στεφανάκου, κάτι που μετέτρεψε τους δύο άνδρες από φίλους σε άσπονδους εχθρούς. Ηταν η δεύτερη απόπειρα εις βάρος του Γιώργου Λίτσα. Στις 2 Φεβρουάριο 2016 είχε γίνει στόχος δολοφονικής επίθεσης σε κατάστημα υγειονομικού ενδιαφέροντος στους Αγίους Αναργύρους. Δράστης της συγκεκριμένης επίθεσης, σύμφωνα με πληροφορίες που είχε συλλέξει η Αστυνομία, ήταν ο Βασίλης Γρίβας, κάτι που όμως δεν αποδείχθηκε ποτέ.

Το επόμενο «συμβόλαιο θανάτου» είχε το όνομα του Μανώλη Καραγιάννη. Ο «Καράφλας», «Νταίζυ» ή «Σαμπρέλας», όπως ήταν γνωστός, έπεσε νεκρός έξω από το σπίτι του στο Παλαιό Φάληρο. Κατά την αυτοψία στο σημείο της δολοφονίας, οι αστυνομικοί συνέλεξαν γύρω στους 60 κάλυκες, τριών διαμετρημάτων, από πολεμικό καλάσνικοφ των 7,62 ΜΜ, από πιστόλι των 40 ΜΜ, αλλά και από πιστόλι των 9 ΜΜ. Τα δύο πρώτα όπλα φαίνεται ότι ανήκαν στους εκτελεστές, ενώ το τρίτο στο θύμα, που πρόλαβε να πυροβολήσει κάποιες φορές ενώ ήταν αιμόφυρτος. Οπως προέκυψε από τη νεκροψία-νεκροτομή, 10 τουλάχιστον τραύματα, στο στήθος, στην κοιλιακή χώρα και τα πόδια, ήταν αυτά που επέφεραν τον θάνατό του.

Με φόντο τη Μύκονο

Το όνομα του Δημήτρη Καπέ-Καπετανάκη είχε καταγραφεί πρόσφατα στην έρευνα της ΕΥΠ του 2016, όπου εμπλέκονταν δικηγόροι, εν ενεργεία και απόστρατοι αξιωματικοί της Αστυνομίας, οι οποίοι φέρονταν να παρέχουν κάλυψη σε οίκους ανοχής, strip shows, παράνομες χαρτοπαικτικές λέσχες και άλλες παράνομες δραστηριότητες. Ο ίδιος, σε πρόσφατη κατάθεσή του στις δικαστικές Αρχές, είχε υποστηρίξει ότι εργάζεται σε τουριστικές επιχειρήσεις στη Μύκονο και αρνήθηκε κάθε κατηγορία εις βάρος του. Η συγκεκριμένη υπόθεση συνδέει τρία από τα θύματα του ακήρυκτου πολέμου της νύχτας.


Μέχρι το 2010 ο Δημήτρης Καπές είχε «αυτονομηθεί» από σπείρες και συνδικάτα. Η Υποδιεύθυνση Οργανωμένου Εγκλήματος της Ασφάλειας Αττικής τον είχε συλλάβει τότε ως τον αρχηγό μεγάλου κυκλώματος σωματεμπορίας που δρούσε με αυτόνομους πυρήνες σε ολόκληρη την χώρα και εκμεταλλευόταν περισσότερες από 100 αλλοδαπές γυναίκες, από διάφορες χώρες. Και τότε όμως, τελικά απαλλάχτηκε από τις κατηγορίες αφού κανένας και καμία δεν τον αναγνώρισε στο δικαστήριο ως τον αρχηγό που περιέγραφε η δικογραφία της αστυνομίας.Στη δεκαετία που μεσολάβησε από τότε μέχρι και τη δολοφονία του, όπως λένε τόσο οι αστυνομικές πηγές του Sputnik όσο και άνθρωποι που γνωρίζουν καλά «τον κόσμο της νύχτας», ο Δημήτρης Καπές κατόρθωσε να κρατήσει χαμηλό προφίλ και να περάσει αλώβητος από τον ανηλεή πόλεμο μεταξύ των βαρόνων του υποκόσμου, που τελικά έφτασε να μετράει 20 νεκρούς, τα μεγαλύτερα ονόματα που απασχόλησαν τις διωκτικές αρχές.Θρυλική, μάλιστα, στον κόσμο της νύχτας έχει μείνει η κόντρα που είχε με τον επίσης δολοφονημένο Βασίλη Στεφανάκο, μια περίοδος που και οι δύο κυκλοφορούσαν με βαριά θωρακισμένα αυτοκίνητα και ένοπλους συνοδούς.


Ανάμεσα στους εμπλεκομένους ήταν ο απόστρατος αστυνομικός της ΕΚΑΜ, Σπύρος Παπαχρήστου, που δολοφονήθηκε στις 30 Απριλίου του 2018 έξω από ταβέρνα στην Παλλήνη. Στην ίδια υπόθεση είχε εμπλοκή και ένας από τους επόμενους κρίκους στην αλυσίδα των εκτελέσεων, ο Δημήτρης Μάλαμας. Τον Οκτώβριο του 2019, δύο άγνωστοι, που επέβαιναν σε μοτοσικλέτα, προσέγγισαν το αυτοκίνητό του, που είχε σταματήσει σε φανάρι στη Λεωφόρο Αθηνών στο Χαϊδάρι, και τον «γάζωσαν» με καλάσνικοφ. Λίγη ώρα αργότερα ξεψύχησε στο νοσοκομείο «Αττικόν». Η μαφιόζικη εκτέλεση έγινε μπροστά στα μάτια δύο αστυνομικών της Διεύθυνσης Αλλοδαπών Αττικής. Οπως είχαν υποστηρίξει τότε, βρέθηκαν τυχαία στο σημείο. Ο Δημήτρης Καπέ-Καπετανάκης είχε στενές επαφές τόσο με τον Δημήτρη Μάλαμα όσο και με τον συνταξιούχο αστυνομικό.

Ντόμινο

Σεπτέμβριος 2018. Η 33χρονη Κατερίνα Αναγνωστοπούλου, γνωστή ως «Bella Mafia», εντοπίζεται νεκρή από τη μητέρα της μέσα στο υπόγειο πάρκινγκ της πολυκατοικίας όπου διέμενε στην Κηφισιά. Οι εκτελεστές της τη «γάζωσαν» με πάνω από 15 σφαίρες. Οι αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ. είχαν επικεντρώσει τις έρευνές τους σε μια προστριβή που είχε λίγους μήνες πριν με τον διαβόητο «Καράφλα», έναν περίπου μήνα πριν δολοφονηθεί και ο ίδιος. Λίγες μέρες μετά τη δολοφονία της 33χρονης, ο σύντροφός της πέφτει θύμα ένοπλης επίθεσης στην Ακτή Κονδύλη, την ώρα που έμπαινε στο αυτοκίνητό του. Οι δράστες «γαζώνουν» με καλάσνικοφ το όχημα του 37χρονου, που όμως καταφέρνει να σωθεί, καθώς το όπλο παθαίνει εμπλοκή μεταξύ 4ης και 5ης σφαίρας. Ο «μέντοράς» του θα είναι το επόμενο συμβόλαιο θανάτου στην αθηναϊκή νύχτα.

O 54χρονος Παναγής Σιτοκωνσταντίνου, γνωστός με τα παρωνύμια «Δάσκαλος» ή «Κάβουρας», θα δολοφονηθεί, τον Μάιο του 2019, με 15 σφαίρες από καλάσνικοφ, στα Μανιάτικα. Στο σημείο της δολοφονίας, οι αστυνομικοί του τμήματος Δίωξης Εγκλημάτων κατά Ζωής, εντόπισαν μόλις δύο κάλυκες των 7,62 MM, καθώς οι υπόλοιποι εικάζεται ότι έπεσαν στο εσωτερικό του κλεμμένου αυτοκινήτου των δραστών, το οποίο βρέθηκε καμένο λίγα μέτρα μακρύτερα. Αυτόπτες μάρτυρες είχαν δει τους δύο εκτελεστές να διαφεύγουν από το σημείο καύσης του οχήματος με μοτοσικλέτα. Το θύμα έμενε στην Κεφαλλονιά και ερχόταν στην Αθήνα για να δει τον γιο του και άλλα κοντινά του πρόσωπα. Οι δράστες γνώριζαν την άφιξή του και του είχαν στήσει καρτέρι έξω από το σπίτι του κουνιάδου του στην οδό Κατσαντώνη, όπου φιλοξενείτο. Ο 54χρονος φερόταν, σύμφωνα με αξιωματικούς της Ασφάλειας Αττικής, να έχει εμπλοκή στις δολοφονίες της «Bella Mafia», του «Καράφλα», αλλά και του Βασίλη Γρίβα, χωρίς ωστόσο ποτέ να προκύψουν ενοχοποιητικά στοιχεία που να τον καταστήσουν κατηγορούμενο.

Ασύλληπτοι δράστες και «ομερτά»

Στη μακρά λίστα των εκτελέσεων, τόσο οι φυσικοί αυτουργοί των δολοφονιών όσο και τα άτομα που κρύβονται πίσω από τα δεκάδες συμβόλαια θανάτου σχεδόν σε όλες τις περιπτώσεις παραμένουν ασύλληπτοι. Η «ομερτά» βασιλεύει στον κόσμο της νύχτας, με τις έρευνες των Αρχών συνήθως να μένουν σε ενδείξεις και τους μάρτυρες να ακολουθούν πιστά τον απαράβατο νόμο της σιωπής. Η μόνη σύλληψη εκτελεστή έχει καταγραφεί μετά τη δολοφονία Μακρή. Ο Ελληνοαυστραλός επιχειρηματίας δολοφονήθηκε, στις 31 Οκτωβρίου 2018, στο Πανόραμα της Βούλας. Οι ενοικιαζόμενοι επαγγελματίες είχαν έρθει από τη Βουλγαρία στην Ελλάδα για να εκτελέσουν το πληρωμένο συμβόλαιο θανάτου. Το τμήμα Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής τούς εντόπισε λίγους μήνες αργότερα, όταν ο 31χρονος που πάτησε τη σκανδάλη έκανε το λάθος να επιστρέψει στην Ελλάδα.

ΘΑ ΥΠΑΡΞΕΙ ΣΥΝΕΧΕΙΑ…

Παρά τις μαζικές «εκκαθαρίσεις» την τελευταία τριετία, ο κύκλος των εκτελέσεων δύσκολα θα κλείσει σύντομα, όπως εκτιμούν αξιωματικοί της ΕΛ.ΑΣ., καθώς οι εναπομείναντες παίκτες θα συνεχίσουν να βάφουν με αίμα τη νύχτα, διεκδικώντας τα ηνία του συνδικάτου του εγκλήματος.

Από την έντυπη έκδοση του Ελεύθερου Τύπου της Κυριακής sputniknews.gr  και zougla.gr


Ο Γιατράκης ο Γρίβας και ο «Παναής»

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα