Αρχική » Γυμναστήρια τους μειώνουν τα ενοίκια για Ιανουάριο και Φεβρουάριο

Γυμναστήρια τους μειώνουν τα ενοίκια για Ιανουάριο και Φεβρουάριο

by admin

Μειώνεται  κατά 80% το μηνιαίο μίσθωμα για όσες επιχειρήσεις είναι κλειστές κατά την εορταστική περίοδο για τους μήνες Ιανουάριο και Φεβρουάριο. Εστίαση, λιανικό εμπόριο, κέντρα διασκέδασης, μπαρ, καφετέριες, γυμναστήρια και πολιτισμός θα καταβάλλουν μειωμένο ενοίκιο.

– Αποζημιώνονται στο 60% του μηνιαίου μισθώματος οι ιδιοκτήτες ακινήτων από το κράτος. Μέχρι σήμερα το κράτος κάλυπτε ποσοστό επί της ζημιάς και όχι επί του μισθώματος. Το ποσό θα πιστωθεί στους λογαριασμούς και θα είναι αφορολόγητο και ακατάσχετο. Οι ιδιοκτήτες ακινήτων θα χάσουν επί της ουσίας το 20% του μηνιαίου μισθώματος για τους δύο πρώτους μήνες του έτους.

– Οι εργαζόμενοι που εργάζονται σε όσες επιχειρήσεις είναι κλειστές με κρατική εντολή θα συνεχίσουν, όπως όλα δείχνουν, να έχουν την ίδια έκπτωση που ισχύει και σήμερα, δηλαδή 40% επί του μηνιαίου μισθώματος.

– Το μέτρο αφορά περισσότερες από 200.000 επιχειρήσεις, ενώ περιλαμβάνει και τα καταστήματα που υπολειτουργούν από τις αρχές της εβδομάδας με τη μέθοδο του Click away.

Παραδείγματα

– Επιχείρηση μισθώνει ακίνητο έναντι 1.000 ευρώ τον μήνα. Για τον Ιανουάριο και τον Φεβρουάριο θα πληρώσει μειωμένο ενοίκιο κατά 80%. Το ποσό που θα καταβάλλει στον ιδιοκτήτη θα ανέλθει στα 200 ευρώ τον Ιανουάριο και ισόποσο  τον Φεβρουάριο.

– Εστιατόριο ενοικιάζει ακίνητο με το μηνιαίο μίσθωμα να διαμορφώνεται στα 3.000 ευρώ. Το ενοίκιο θα μειωθεί στα 600 ευρώ τον Ιανουάριο και επιπλέον 600 ευρώ τον Φεβρουάριο

– Ιδιοκτήτης ενοικιάζει ακίνητο έναντι 2.000 ευρώ το μήνα. Από τον ενοικιαστή θα λάβει τον Ιανουάριο το ποσό των 400 ευρώ, ενώ από το κράτος θα λάβει ως αποζημίωση 1.200 ευρώ. Συνολικά θα εισπράξει 1.600 ευρώ χάνοντας το 20% του μισθώματος.

Τι λέει το υπουργείο

Για το λιανεμπόριο, την εστίαση, τον πολιτισμό, τον αθλητισμό, τα γυμναστήρια, τον τουρισμό, τις μεταφορές και τις επιχειρήσεις που κατά την περίοδο των εορτών  παραμένουν κλειστές με κρατική εντολή, μειώνεται το ενοίκιο για τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο κατά 80%, ανεξαρτήτως των υγειονομικών επιλογών την επόμενη περίοδο, αναφέρε το υπουργείο Οικονομικών σε σχετική ανακοίνωση.

Όπως επισημαίνει, το 60% του μηνιαίου συμφωνημένου μισθώματος, και όχι επί της απώλειας, θα αποζημιωθεί στους ιδιοκτήτες από τον κρατικό προϋπολογισμό, έτσι ώστε να μην έχουν περαιτέρω απώλειες από αυτές που έχουν σήμερα, ενώ οι επιχειρήσεις θα πληρώσουν μόνο το 20% του ενοικίου. Με αυτό τον τρόπο επιμερίζεται το κόστος του ενοικίου κατά 60% στο κράτος, 20% στον εκμισθωτή και 20% στην επιχείρηση.

πηγή Capital 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα