Αρχική » Συνέντευξη: Μάγκος αποκαθηλώνει το καθεστώς των καρτών

Συνέντευξη: Μάγκος αποκαθηλώνει το καθεστώς των καρτών

by admin

Νέα συνέντευξη του Γιάννη Μάγκου με τίτλο Γιάννης Μάγκος πρώην πρωταθλητής BB …τα λέει χύμα !!!!


Όπως αναφέρει ο Γιάννης Μάγκος (1:50)καλύτερα να σταματήσεις όταν είσαι στα πάνω σου, παρά όταν είσαι στα κάτω σου, ο ιδιος δηλώνει ότι ποτέ δεν ήταν εθισμένος με τους αγώνες αλλά με την προετοιμασία. Αυτή την περίοδο συνεχίζει να γυμνάζεται ξαναρχίζοντας την πυγμαχία ενώ κάνει και χειμερινή κολύμβηση, ενώ δηλώνει ότι εδώ και 2 χρόνια σταμάτησε τα στεροειδή φάρμακα, ενώ δηλώνει ότι δεν θα συμμετέχει ξανά σε αγώνες bodybuilding.

 Κυνηγούσαμε τους αγώνες όχι για αναγνωρισιμότητα γιατί απλά το αγαπούσαμε το άθλημα και τότε εκείνη η εποχή κυνηγούσαμε τους αγώνες τώρα πλέον τα πράγματα έχουν αλλάξει τώρα λόγω έχουν περάσει τα social media πάρα πολύ μέσα σε όλο αυτό  το παιχνίδι οπότε προσπαθούν οι καινούργιοι αθλητές να κατεβαίνουν σε αγώνες αναγνωρισιμότητας ..να μεγαλώσουν τους followers στα Instagram  τους τα like στο Facebook και να πουλήσουν την δουλειά τους, αν είναι personal trainer, εάν πουλάνε κάποια συμπληρώματα.

Μετά το 7:30 απαντά για τις επαγγελματικές κάρτες στο bodybuilding

Η απάντηση του bodybuilder Μάγκου είναι ηχηρή, συγκεκριμένα αναφέρει:  από το 2016 και μετά που έγινε αυτή διάσπαση και χώρισε η NPC (αμερικανική λίγκα του Jim Manion) με την ΙFFB (ευρωπαϊκή ομοσπονδία Δρ. Rafael Santonja) εκεί πέρα ξεκίνησε το μεγάλο παιχνίδι της καταστροφής του bodybuilding! και γιατί το λέω της καταστροφής του bodybuilding. 
Επειδή έγιναν δυο ανταγωνιστικές ομοσπονδίες, για να κερδίσουν αθλητες τι έκαναν, ρίξανε τον μπασμό ( όρος για το ψάρεμα) και μπασμός ποιος ήταν;  το όνειρο του κάθε αθλητή να γίνει επαγγελματίας (bodybuilder) οπότε από κει’ που κάποτε επρεπε να κερδίσεις βαλκανικό (ΙFBB), μεσογειακό, πανευρωπαικό, παγκόσμιο (πρωτάθλημα) και αφού κέρδιζες το γενικό τίτλο στο παγκόσμιο τότε θα έπαιρνες την επαγγελματική κάρτα!     

Εάν ήσουν στην Αμερική, επρεπε να κερδίσεις τον αγώνα της πολιτείας σου, να πας στο εθνικό πρωτάθλημα (NPC ) να το κερδίσεις , να πας στο γενικό (νίκη) και από εκεί θα έπαιρνες την επαγγελματική  κάρτα! Για αυτό και τότε ήταν όλοι οι αθλητές σε επίπεδο – οι επαγγελματίες!

Αφού για να φανταστείς, ακόμα και το 2012 – 13 όταν πήγαινα εγώ στο Arnold Classic των ερασιτεχνών, είχε 700 με 800 συμμετοχές! και δινόταν μόνο μια επαγγελματική κάρτα στον γενικό νικητή.
Οπότε φαντάσου το επίπεδο, να φτάσεις για να την πάρεις, και πως επρεπε να ήσουν (επίπεδο σωματικά)

Αφού άλλαξαν τα πράγματα (9:18 λεπτό) και είδαν ότι ο κόσμος “διψάει” γι αυτό, (να αποκτήσει επαγγελματική κάρτα) ξεκίνησαν να δίνουν αβέρτα τις κάρτες! Σε έναν αγώνα 10 επαγγελματικές κάρτες! τρέχουν όλοι!

Στο (9:35 λεπτό) αναφέρει οι αθλητές παίρνουν γρήγορα τις κάρτες χωρίς να έχουν φτάσει σωματικά στο επαγγελματικό επίπεδο,  να έχουν την ποιότητα να παίξουν με επαγγελματίες.
Όταν ξεκινήσουν να πάνε να αγωνιστούν σε ένα επαγγελματικό αγώνα που θα συναντήσουν πραγματικούς επαγγελματίες, εκεί βλέπουνε το επίπεδό τους  και ποιο είναι (το επίπεδο ) των άλλων! και καταλαβαίνουν ότι τα πράγματα είναι δύσκολα! και εκεί σιγά – σιγά αποχωρούν από τους αγώνες.κρατούν την επαγγελματική κάρτα, γιατί φυσικά αφού έχεις κάνει τόσο κόπο για να την πάρεις κάθε χρόνο πληρώνεις την ανανέωση της κάρτας, οπότε κρατούν τους αθλητές δεσμευμένους! πληρώνουν για να ανανεώνουν την κάρτα τους, αλλά αγώνες;

Δείτε παρακάτω την συνέντευξη όπου μετά το 12 λεπτό μιλά και για τον Μιχάλη Κεφαλιανό, που τον χαρακτηρίζει ως την εξαίρεση στον κανόνα, ενώ μετά το 14:00 λεπτό μιλά  για τα γυμναστήρια, μετά το 18:40 απαντά για την προπονητική κουλτούρα του χθες και του σήμερα.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα