Αρχική » Mακροπρόθεσμες επιπτώσεις της αυξητικής ορμόνης – Iνσουλίνη – SARMs

Mακροπρόθεσμες επιπτώσεις της αυξητικής ορμόνης – Iνσουλίνη – SARMs

Ο Τουλιάτος με μια εκτενή αναφορά περιγράφει το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα που προκαλείται όταν οι ιστοί γύρω από τους τένοντες μέσα στο κανάλι εμφανίσουν οίδημα που έχει ως αποτέλεσμα την πίεση του μέσου νεύρου

by admin

Δημοσιεύτηκε ακόμη ένα τηλεοπτικό απόσπασμα της συνέντευξης του Βιοπαθολόγου Γιώργου Τουλιάτου η Δρ. Τεστοστερόνη, στον  Vlad Yudin του Generation Iron. Στην ερώτηση για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της αυξητικής ορμόνης A.O, (Σημ BS χορήγηση της αυξητικής ορμόνης μπορεί να αυξάνει τη μυϊκή μάζα και να μειώνει το λίπος σώματος)   ο Τουλιάτος ανέφερε ότι η A.O προκαλεί το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα μια περίπτωση όπου έχουμε πίεση που προκαλείται στο μέσο νεύρο κατά την διέλευσή του από τον καρπό. Η πίεση αυτή δημιουργείται από το οίδημα του εγκαρσίου συνδέσμου, μιας ταινίας ινώδους ιστού η οποία αποτελεί το τοίχωμα της παλαμιαίας επιφάνειας του καρπιαίου σωλήνα. Όσο η διόγκωση του εγκαρσίου συνδέσμου γίνεται μεγαλύτερη, τόσο μειώνεται ο χώρος που κινείται το μέσο νεύρο και η πίεση σε αυτό, αυξάνεται.

Ο Τουλιάτος με μια εκτενή αναφορά περιγράφει το σύνδρομο του καρπιαίου σωλήνα που προκαλείται όταν οι ιστοί γύρω από τους τένοντες μέσα στο κανάλι εμφανίσουν οίδημα που έχει ως αποτέλεσμα την πίεση του μέσου νεύρου. Οι ιστοί αυτοί- έλυτρα- περιβάλουν τους τένοντες και τους λιπαίνουν διευκολύνοντας την ολίσθηση και άρα την κάμψη των δακτύλων. Όταν όμως παρουσιάσουν οίδημα το κανάλι στενεύει και το νεύρο πιέζεται.

Επίσης η Α,Ο  απελευθερώνει τη γλυκόζη από το ήπαρ στην κυκλοφορία του αίματος, ο Τουλιάτος για ακόμη μια φορά επαναλαμβάνει την δημοσιευμένη αρθρογραφία του για το φαινόμενο, όπου η A.O προκαλεί υπεργλυκαιμία. Η περαιτέρω καρδιαγγειακή άσκηση επιφέρει και την αυξημένη γλυκαιμική κατάσταση, που δύναται να οδηγήσει σε διαβήτη τύπου 2, για την αντιμετώπιση αυτής  οι άνθρωποι κάνουν χρήση  ινσουλίνης –   (ορμόνη που παράγεται από τα β-κύτταρα του παγκρέατος)  μαζί με την αυξητική ορμόνη ως ρυθμιστή της διαδικασίας. (αντιστάθμιση στα επίπεδα σακχάρου στο αίμα)

Οργανικές παρενέργειες από την κατάχρηση της Α.Ο είναι τα διευρυμένα όργανα, αποτέλεσμα της δυναμικής της ορμόνης στον οργανισμό, η οργανομεγαλία και η καρδιομεγαλία αποτελούν παράγοντες που μπορεί να οδηγήσουν και στο θάνατο, δίνονται παραδειγματα για τους αποθανόντες bodybuilders, Dallas McCarver και Rich Piana. Επιπλέον οι διαπιστωμένες επιπτώσεις από την κατάχρηση είναι η αλλαγή στο δέρμα –  γίνεται παχύτερο, η διεύρυνση της  μύτης,  το ίδιο συμβαίνει στα χείλη, και τη γλώσσα, πιθανή ανάπτυξη καρκινικών όγκων, αν και εδώ συμβάλει η προδιάθεση.

Στην συνέχεια της συνέντευξης, επισημαίνεται ότι, η Α.Ο  είναι υπεύθυνη για την ανάπτυξη των σκελετικών μυών, και την ανάπτυξη των σπλαχνικών μυών, (μύες που βρίσκονται στο τοίχωμα των σπλάχνων), οπότε  δεν υπάρχει πρόβλημα διότι, καίμε λίπος, παράλληλα όμως, έχουμε και το φαινόμενο της οργανομεγαλίας, π.χ στο ήπαρ.

Στην ερώτηση εάν συνταγογραφείται η Α.Ο η απάντηση είναι ναι, σε περιπτώσεις όπως το Σύνδρομο Ernest Turner, ο HIV – AIDS,  στην αντιμετώπιση της μυϊκής καχεξίας στις Ηνωμένες Πολιτείες, αλλά όχι στην Ευρώπη, σε ασθενείς με θετικό hiv και αφορά την απώλεια μυϊκής  μάζας.

Στην συνέντευξη ο γιατρός και bodybuilder περιγράφει πως εξελίσσεται οργανικά  η απελευθέρωσης της αυξητικής ορμόνης, την παραγωγή ανταλλαγής των πεπτιδίων και την διαδικασία από τον υποθάλαμο. Τις παρενέργειες από την κατάχρηση, ενώ επισημαινει πως σε μεγαλύτερες ηλικίες μετά τα 40 – 50 οι άνθρωποι δεν παράγουν ποσότητα Α.Ο με αποτελεσμα να γίνεται εξωγενής χρήση για βελτίωση της ζωής τους.

Επίσης τολμά και το αναφέρει στο 7:20 στο διεθνές κοινό, για τους  Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Σιλβέστερ Σταλόνε ή Sly, Κλιντ Ίστγουντ πως λαμβάνουν την αυξητική τους!  αξιοποιώντας τις ιδιότητες της για να δείχνουν πιο νέοι στο κοινό τους  

Μετά το 7:52 o Τουλιάτος απαντά  για την αυξημένη ακμή από τις παρενέργειες των στεροειδών, (τα στεροειδή μεταβολίζονται σε οιστρογόνα στο σώμα και κατόπιν σε DHT ) εκεί επενεργεί  η διυδροτεστοστερόνη (DHT) μεταβολίτης της τεστοστερόνης από τα ανδρογόνα. Η DHT που  από το ένζυμο 5α-ρεδουκτάση  διεγείρει την παραγωγή ελαίου που οδηγεί σε φραγμένους αδένες και πόρους  οδηγεί σε φλεγμονή .

(Σημ BS: Ο ρόλος του υποδοχέα ανδρογόνων τω ανδρογόνων (AR) έχει εμπλακεί στη φυσιολογία και την παθογένεση του δέρματος με βάση τα γεγονότα ότι το AR και πολλά ένζυμα ανδρογόνων στερογένεσης εκφράζονται στο δέρμα και την παρουσία σεξουαλικού διμορφισμού στην αρχιτεκτονική και τις ασθένειες του δέρματος)

Στο 10:28 o Τουλιάτος απαντά για το ποια είναι η καλύτερη μακροπρόθεσμη χρήση, η επιλογή των στεροειδών ή των SARMs; που υποτίθεται πως λειτουργούν ως  Επιλεκτικοί Διαμορφωτές των Υποδοχέων Ανδρογόνων. 
Αλλά δεν είναι τόσο αθώα! επηρεάζουν τον HPTA (Hypothalamus-Pituitary-Testes-Axis) έχουμε χαμηλότερη σεξουαλική δραστηριότητα, ανεβάζουν κάποια ένζυμα του ήπατος, και επηρεάζουν την συσχέτιση HDL και LDL.  (Σημ BS  FDA In Brief: FDA warns against using SARMs in body-building products) Ο Τουλιάτος επισημαίνει,  τίποτα δεν είναι λευκό ή μαύρο για την  θεραπεία με SARMs , υπάρχουν υποψίες, διότι χωρίς περαιτέρω αποδείξεις δύσκολο να σταθούν οι  ισχυρισμοί ότι έχουν τα ίδια αποτελέσματα με τα αναβολικά στεροειδή. Ο  Τουλιάτος είναι υποστηρικτής των συμβατικών αναβολικών στεροειδών επειδή υπάρχουν εδώ και πολύ καιρό στην υποκουλτούρα, και έχει αποδειχθεί πως λειτουργούν ενώ  γνωρίζουμε και τις παρενέργειες τους.

 

 

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα