Αρχική » Συμπληρώματα και Τεστοστερόνη – Διατροφή – SHBG – mTOR – life style

Συμπληρώματα και Τεστοστερόνη – Διατροφή – SHBG – mTOR – life style

by admin

Υπάρχει μια βιομηχανία συμπληρωμάτων διατροφής που λειτουργεί σε διαφορετικό προπαρασκευαστικό βιοχημικό πλαίσιο με νόμιμα, φανερά εργαστήρια και γραμμή παραγωγής των προϊόντων που ενισχύουν την τεστοστερόνη. Συνεπώς το ερώτημα του Vlad Yudin από το Generation Iron είναι αντίστοιχο, υπάρχουν συμπληρώματα διατροφής που αυξάνουν τα επίπεδα της τεστοστερόνης; 

O βιοπαθολόγος και bodybuilder Γιώργος Τουλιάτος απαντά καταφατικά, υπάρχει μια μεγάλη ποικιλία συμπληρωμάτων, τα οποία όμως δεν επενεργούν όπως τα φάρμακα! O ιδιος δίνει ως παράδειγμα τη θεραπεία μετά από κύκλο στεροειδών, όπου χρησιμοποιείται η ανθρώπινη χοριακή γοναδοτροπίνη  hCG , κλομιφαίνη και ταμοξιφαίνη.  Στον τομέα των συμπληρωμάτων διατροφής ως προτιμητέα είναι το Bulgarian Tribulus Terrestris. Αντίθετα σήμερα έχουμε τη νέα εποχή, με το  D – ασπαρτικό οξύ, το maca (ή περουβιανό ginseng, είναι ένα βρώσιμο ποώδες διετές φυτό) το συμπλήρωμα ψευδαργύρου, το colostrum, το Fenugreek (Trigonella foenum-graecum). Στην συνέχεια ο Τουλιάτος επισημαίνει ότι  η προπόνηση με ένταση βοηθά στην αύξηση των επιπέδων τεστοστερόνης και της GH.

Στην ερώτηση  εάν λειτουργούν πραγματικά όλα αυτά τα συμπληρώματα που προβάλλονται ως ενισχυτές της τεστοστερόνης ο Τουλιάτος πιστεύει ότι βοηθούν τους καθημερινούς ανθρώπους να βελτιώσουν την σεξουαλική του ορμή, ή επιταχύνουν την ανάρρωση όμως  οι άνθρωποι δεν μπορούν να βασιστούν στην βελτιστοποίηση των επιπέδων της τεστοστερόνης τους, δίνοντας ως αριθμητικό παράδειγμα την μικρή τους επίδραση στο απαιτούμενο ποσοστό της τεστοστερόνης ως αναβολικού παράγοντα που διαμορφώνει την μυϊκή ανάπτυξη. Κατά τον ίδιο μόνο η εξωγενής λαμβανόμενη τεστοστερόνη δύναται να χτίσει τους μυώνες που ονειρευόσαστε. (2:50)
Ουσιαστικά το Anabolic Drive η αναβολική ώθηση στην ανάπτυξη  επέρχεται μέσω των υπερφυσιολογικών επιπέδων της τεστοστερόνης.
Παρ όλα αυτά, για την βελτίωση της σεξουαλικότητας και της ευζωίας οι ενισχυτές της τεστοστερόνης είναι το Tribulus Terrestris, το ΖΜΑ, το ασπαρτικό οξύ,το maca, το Fenugreek, ο επιπλέον ψευδάργυρος, αν και όπως υπογραμμίζει δεν είναι σίγουρος ότι λειτουργούν αλλά στην ορμονική αποθεραπεία pct τα προτείνει στους ανθρώπους, όπως και τη βιταμίνη D3 (λιποδιαλυτή βιταμίνη απορρόφηση ασβεστίου και φωσφόρου) βοήθα τους υπογοναδικούς άντρες.

Υπάρχουν αρνητικές παρενέργειες από την χρήση συμπληρωμάτων όπως το Tribulus Terrestris; O Τουλιάτος απαντά αρνητικά, δεν το πιστεύει, αντίθετα βοηθά η χρήση του ασπαρτικό οξέος πριν την προπόνηση και σε μια σειρά ασκήσεων που επικεντρώνεται στις μυϊκές ομάδες των ποδιών και της πλάτης χρησιμοποιώντας ελεύθερα βάρη στις πολυαρθρικές ασκήσεις, όπου εκεί έχουμε ενίσχυση της τεστοστερόνης, ενίσχυση της αυξητικής ορμόνης. Μια επιπλέον δόση των προαναφερθέντων συμπληρωμάτων πριν την προπόνηση βοηθά.

Υπάρχουν ασκήσεις που βοηθούν στην αύξηση των επιπέδων της τεστοστερόνης; Ναι υπάρχουν και είναι οι πιέσεις πάγκου, οι άρσεις θανάτου, οι στρατιωτικές πιέσεις, οι πιέσεις ώμων και τα καθίσματα, ασκήσεις που διεγείρουν περισσότερες μυικές ομάδες, έτσι είναι μια καλή ιδέα να ασκούμε τα πόδια και την πλάτη, ασκήσεις που μπορούν να διεγείρουν τα δικά σας επίπεδα τεστοστερόνης και αυξητικής ορμόνης.
Στην ερώτηση ποια είναι η διαφορά των στρατιωτικών πιέσεων όρθιος από τις πιέσεις με αλτήρες καθιστός, η απάντηση είναι ότι, σε όρθια θέση διεγείρεται άλλους μυς, δευτερεύοντες μυς, που υποστηρίζουν την προσπάθεια, είναι διαφορετικό με τις πιέσεις αλτήρων καθιστός. Στις πιέσεις με βάρη όρθιος συμμετέχει – λειτουργεί ολόκληρο το σώμα, π.χ η κάτω πλάτη και τα πόδια.

Στην ερώτηση ποια τρόφιμα προτείνονται που εμπεριέχουν ψευδάργυρο για κάποιον που έχει χαμηλά επίπεδα τεστοστερόνης και ποιο life style να ακολουθεί
Ο βιοπαθολόγος και bodybuilder Γιώργος Τουλιάτος προτείνει να κοιμόμαστε γύρω στις 11 το βράδυ και να ξυπνάμε στις 7 το πρωί, τα συχνά γεύματα κάθε τρεις ώρες, παράλληλα τα στρείδια ως τροφή έχουν υψηλά ποσοστά ψευδάργυρου, colostrum από πηγες ζωικών τροφών, σολομό και κρόκους αυγών, D3 από το κρέας που περιέχει ψευδάργυρο, επίσης υπάρχει ένα συμπλήρωμα που βελτιώνει την ελεύθερη τεστοστερόνη, ειναι το βόριο ένα μέταλλο που χρησιμοποιείται για την οικοδόμηση ισχυρών οστών, ενώ είναι διαβόητο για τη δέσμευση σφαιρίνης = σφαιρίνη Δέσμευσης Ορμονών του Φύλου (SHBG) που απελευθερώνει περισσότερη τεστοστερόνη. Με αυτό τον τρόπο μπορείτε να βελτιώσετε τη σεξουαλική ορμή – λίμπιντο, λαμβάνοντας 3 χιλιοστόγραμμα βόριο στις 3π.μ και στις 3.μμ αλλά μην ενεργήσετε γρήγορα και ακολουθήσετε μια κετογονική δίαιτα διότι η (SHBG) σφαιρίνη δέσμευσης ορμονών του φύλου θα αυξηθεί, επηρεάζοντας την τεστοστερόνη, (πτώση)


Σημ BS ( παρατηρείται: η τεστοστερόνη που δεσμεύεται από την SHBG δεν μπορεί να αντιδράσει στους ανδρογονικούς κυτταρικούς υποδοχείς, η τεστοστερόνη που δεσμεύεται με την SHBG δεν είναι άμεσα διαθέσιμη εξαιτίας της υψηλής συγγένειας της SHBG για την τεστοστερόνη, ουσιαστικά η δεσμευμένη τεστοστερόνη με την SHBG θεωρείται ότι είναι βιολογικά ανενεργή)


Στην επισήμανση – ερώτηση του Vlad Yudin από το Generation Iron που αφορά την τεστοστερόνη (7:00) και εάν πρέπει να διατρεφόμαστε κάθε τρεις ώρες όπως οι bodybuilders, o Γιώργος Τουλιάτος απαντά πως αυτό είναι βασικό, διότι εάν δεν τρώτε κάθε τρεις με τέσσερις  ώρες θα έχετε γλυκονεογένεση, ουσιαστικά θα δημιουργείται ενέργεια από τους μύες, (τρώτε του μύες) ο εγκέφαλος έχει λιγότερη ενέργεια (πτώση νοητικών λειτουργειών) για αυτό και οι bodybuilders τρομάζουν να λιμοκτονούν και να να μην τρώνε κάθε τρεις ώρες, διότι θα χάσουν μυς! επίσης εχει να κάνει με την ενέργεια όπου μπορεί να διατηρηθεί μακροπρόθεσμα. Ανταπαντώντας ο Vlad Yudin διερωτάται εάν  αυτό το μοτίβο ζωής που αφορά έναν bodybuilder με υψηλές ενεργειακές  απαιτήσεις, αφορά και τους άλλους ανθρώπους που επιθυμούν ένα υγεινό τρόπο ζωής , μήπως τα γεύματα κάθε τρεις ώρες είναι πολλά και μπορεί να επιβαρύνουν τον οργανισμο π.χ το στομάχι; και ακολουθούν την διαλείπουσα νηστεία; 

Είναι αλήθεια! απαντά ο βιοπαθολόγος και bodybuilder Γιώργος Τουλιάτος, σε κάθε νόμισμα υπάρχει η άλλη πλευρά, οπότε εάν πιστεύουν στην μακροζωία, το να ζεις περισσότερο ερχεται με την νηστεία, και με το περιορισμό των θερμίδων, αλλά το bodybuilding είναι μια άλλη ιστορία! ένα άλλο αθλημα, για την ενίσχυση τoυ ( mTOR ) αντιθέτως η  intermittent fasting η διαλειμματική νηστεία μειώνει το mTOR και χτυπά την AMPK ! έτσι εξαρτάται από τους στόχους σας, “ξέρετε λένε ότι τα μικρά σκυλιά ζουν περισσότερο” 


( σημ: BS  1. αναστέλλει το μονοπάτι του mTOR
2. την ενεργοποιημένη με μονοφωσφορική αδενοσίνη πρωτεΐνη κινάση (AMPK) που ρυθμίζει την επιβίωση των κυττάρων και το μεταβολισμό σε απόκριση – σε διαφορετικά ερεθίσματα όπως μεταβολές στην περιεκτικότητα των αμινοξέων, αλλαγές στην κυτταρική βιοενέργεια, επίπεδα οξυγόνου, )

( mTOR )  κεντρικός ρυθμιστής του μεταβολισμού και της φυσιολογίας των θηλαστικών, με σημαντικούς ρόλους στη λειτουργία των ιστών συμπεριλαμβανομένου του ήπατος, των μυών, του λευκού και του καφέ λιπώδους ιστού και του εγκεφάλου


 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα