Αρχική » Rick Collins νομοθεσία & επιπτώσεις από τη χρήση των ΑΑΣ

Rick Collins νομοθεσία & επιπτώσεις από τη χρήση των ΑΑΣ

by admin

Ο ρώσος Vlad Yudin παραγωγός του Generation Iron προσπαθεί να μάθει από τον αμερικανό Rick Collins δικηγόρο των απανταχού κατατρεγμένων bodybuilders τι γίνεται στην περίπτωση «που σου την πέσει ξαφνικά ο νόμος» για κατοχή Ανδρογόνων Αναβολικών Στεροειδών Φάρμακων – ΑΑΣ.
Οπως ομολογεί ο Yudin για πρώτη φορά παίρνει συνέντευξη από έναν δικηγόρο που υπερασπίζεται ανθρώπους που κάνουν χρήση φαρμάκων (PEDs) για να βελτιώσουν την επίδοση τους στον αθλητισμό. Επίσης ο Collins ήταν σύμβουλος της IFBB στις ΗΠΑ και πρώην βοηθός εισαγγελέα, ενώ έκανε και αγωνιστικό bodybuilding έως τα τέλη της εφηβείας του (1:30 λεπτό) πριν μπει στην νομική σχολή, συνεπώς έχει γνωρίσει την «μυώδη κουλτούρα» και την ανομολόγητη υποκουλτούρα. Ο ιδιος αναφέρει πως μετά από την καριέρα του στην εισαγγελία, αποφάσισε να υπερασπίζεται ως δικηγόρος τους ανθρώπους (2:00) και ανέλαβε κοινές υποθέσεις του ποινικού δικαίου, έως και σοβαρές κακουργηματικές πράξεις σε μεγάλες υποθέσεις διακίνησης φαρμάκων, όπως και υποθέσεις που αφορούσαν ανθρωποκτονίες.

Το 1990, το αμερικανικό κογκρέσο με ψήφισμα ποινικοποίησε τα Ανδρογόνα Αναβολικά Στεροειδή Φάρμακα, κατατάσσοντας όλα στον ίδιο νόμο που περιελάμβανε τα ναρκωτικά! και τα ψυχαγωγικά φάρμακα

O Rick Collins μετά το (2:18) κάνει μια ενδοσκόπηση για την ζωή, και τις συγκρουσιακές αίτιες που δύναται να φέρουν ένα άτομο όπως αυτόν σε μια ιδιάζουσα κατάσταση, από την μια το προπονητικό παρελθόν με το bodybuilding και την διεύθυνση ενός γυμναστηρίου, και από την άλλη πλευρά η επιτυχημένη πορεία ως δικηγόρος. Το πιο σημαντικό είναι μετά το (2:50), όπου θυμάται την χρονιά που αποφάσισε να ιδιωτεύσει ως δικηγόρος και το αμερικανικό κογκρέσο ποινικοποίησε  τα Ανδρογόνα Αναβολικά Στεροειδή ΦάρμακαΑΑΣ κατατάσσοντας όλα στον ίδιο νόμο που περιελάμβανε τα ναρκωτικά! και τα ψυχαγωγικά φάρμακα, ήταν το ψήφισμα του 1990 και ο νόμος τέθηκε σε ισχύ το 1991.
[quote]Από την άλλη πλευρά είχαμε τους ανθρώπους στα δικαστήρια, τους εισαγγελείς, τους δικαστές τους δικηγόρους υπεράσπισης, τους αστυνομικούς που δεν είχαν ιδέα τι συνέβαινε στα γυμναστήρια, τι ήταν οι bodybuilders, ποιες ήταν οι επιδράσεις των στεροειδών και έτσι έγινα μια μορφή γέφυρας μεταξύ του κόσμου των γυμναστηρίων και του νομικού κόσμου λέει ο Rick Collins.[/quote]

Πριν, τα Ανδρογόνα Αναβολικά Στεροειδή Φάρμακα, συμπεριλαμβάνονταν στις σούπερ βιταμίνες (3:22) και χρησιμοποιούνταν από άτομα που ανήκαν στην κοινότητα του bodybuilding, ένα πολύ – πολύ μικρό ποσοστό ανθρώπων που ο Rick Collins το χαρακτηρίζει περιθωριακό. Εκείνη την περίοδο και οι δυο πλευρές δεν είχαν γνώση, από την μια, τα παιδιά του γυμναστηρίου που δεν γνώριζαν τι κάνουν χρησιμοποιώντας ΑΑΣ τα οποία συμπεριλαμβάνονταν στη κατηγορία χρήσης της κοκαΐνης και της ηρωίνης. 

Συνεχίζοντας ο Collins στο (2:18) δηλώνει πως εκπροσωπεί ως δικηγόρος άτομα που ανήκουν στην κοινότητα του bodybuilding, που εμπλέκονται σε υποθέσεις που αφορούν τα στεροειδή σε περιπτώσεις ντόπινγκ με απαγορευμένες ουσίες, για τις οποίες είναι θετικοί, όπως και μια κοινότητα υγείας και φυσικής κατάστασης για τα συμπληρώματα διατροφής και τα αθλητικά συμπληρώματα. Η δικηγορική του εταιρεία εκπροσωπεί πολλές μάρκες, ενώ για τον ίδιο ο αθλητικός χώρος της διατροφής είναι ένα είδος υγείας όπως και τα γυμναστήρια.

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος Rick Collins στο 6:18 αριθμός γερουσιαστών και άνθρωποι του κογκρέσου πίεσαν σκληρά, για να βάλουν τα στεροειδή στην ίδια νομοθετική πράξη με άλλα ναρκωτικά όπως η ηρωίνη και η κοκαΐνη

Στην ερώτηση που θέτει στο (5:02) o Vlad Yudin και αφορά την ποινικοποίηση των ΑΑΣ, και την κατοχή ως έγκλημα, ενώ παράλληλα απαγορευόταν  στα επαγγελματικά αθλήματα ο δικηγόρος Rick Collins απαντά, πως από την δεκαετία το 1980 υπήρχαν αναφορές πως στα επαγγελματικά και ερασιτεχνικά αθλήματα, χρησιμοποιούνταν τα στεροειδή ως φάρμακα που βελτιώνουν τις επιδόσεις των αθλητών. Το αμερικανικό κογκρέσο είχε πραγματοποιήσει μια σειρά ακροάσεων ενώ ήδη σε μεγάλα και γνωστά αθλήματα είχε ξεκινήσει η παραβίαση των κανονισμών όπως το 1988 όπου ο καναδός δρομέας ταχυτήτων Μπέν Τζόνσον νίκησε στους Ολυμπιακούς Αγώνες της Σεούλ τον αμερικανό Κάρλ Λιούις, ενώ ήδη είχε δοκιμαστεί στο Όσλο για το φάρμακο winstrol. Αυτό το κομβικό χρονικό σημείο κατά τον Collins ενεργοποίησε το αμερικανικό κογκρέσο που έκανε ακροάσεις για τα διάφορα αθλητικά πρωταθλήματα, ενώ παράλληλα επεξεργαζόταν ένα νομοσχέδιο για την καταπολέμηση της χρήσης των ΑΑΣ στον αθλητισμό και τη χρήση τους για μη ιατρικούς σκοπούς. 

Όπως αναφέρει ο δικηγόρος Rick Collins στο (6:18) αριθμός γερουσιαστών και άνθρωποι του κογκρέσου πίεσαν σκληρά, για να βάλουν τα στεροειδή στην ίδια νομοθετική πράξη με άλλα ναρκωτικά όπως η ηρωίνη και η κοκαΐνη. Παρ όλο που τα στοιχεία για τον εθισμό και το χρονικό διάστημα που απαιτείται για να γίνει αυτό είναι ζήτημά εξάρτησης – κατάχρησης, ενώ το είδος των κριτηρίων που αποτύπωναν τον εθισμό δεν συμπεριελάμβαναν πραγματικά στοιχεία εκείνη την χρονική περίοδο,το αμερικανικό κογκρέσο ήθελε να βγάλει τα στεροειδη από τον αθλητισμό και για αυτό ψηφίστηκε ο νόμος, και κατόπιν τέθηκε σε ισχύ.

Αγωνιζόταν στο bodybuilding ή πουλούσαν και διακινούσαν ΑΑΣ σε άλλους ανθρώπους που ήθελαν να κάνουν αυτά τα πράγματα ( βελτίωση της εικόνας τους)

Η αλήθεια είναι πως τα στεροειδή έγιναν μέρος του αθλητισμού, κυρίως μετά την έναρξη ισχύος του νόμου λέει ο Collins, μην νομίζετε ότι τα κράτησε εκτός από τον αθλητισμό, οι περισσότεροι από τους ανθρώπους που συνελήφθησαν και εκδιώχθηκαν ήταν ψυχαγωγικοί bodybuilders (σημ BS εννοεί ανθρώπους που λάμβαναν φάρμακα μόνο για την βελτίωση της εικόνας τους) bodybuilders που έβγαιναν στην παραλία λέει χαρακτηριστικά ο Collins στο (7:05)  ή αγωνιζόταν στο bodybuilding ή πουλούσαν και διακινούσαν ΑΑΣ σε άλλους ανθρώπους που ήθελαν να κάνουν αυτά τα πράγματα ( βελτίωση της εικόνας τους)

Στην ερώτηση – επισήμανση (7:15), ότι ο δικηγόρος Rick Collins  ανέφερε διαφορετικά είδη φαρμάκων, ο Vlad Yudin παραγωγός του Generation Iron έχει την σκέψη μήπως δύναται να συνταγογραφηθούν τα ΑΑΣ  από ένα γιατρό σε κάποιες ποσότητες φέρνοντας την αντιστοιχία με τα παυσίπονα ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΑ όταν δεν συνταγογραφούνται από γιατρό. Ταυτόχρονα ο Vlad Yudin επικεντρώνει το ερώτημα του στην κατάχρηση των Ανδρογόνων Αναβολικών Στεροειδών Φάρμακων από τους bodybuilders, όπου μια συνταγογράφηση θα ήταν παράνομη σύμφωνα με τον νόμο. 

Η απάντηση του Rick Collins είναι πως τα ΑΑΣ ανήκουν στην κατηγορία 3, όπως η  η Vicodin (υδροκοδόνη), και άλλα παυσίπονα, η κοκαΐνη, η ηρωίνη, και η μαριχουάνα. Έτσι δεν μπορεί να δοθούν για κανένα μη ιατρικό σκοπόΑλλά να γνωρίζετε ότι είναι παρόμοιο με τη ιδέα..ότι οι δόσεις που «πρέπει» να συνταγογραφήσει ένας γιατρός πρέπει να είναι για ιατρικό σκοπό, δεν μπορεί να είναι μεγαλύτερες ή για διαγωνισμούς στο bodybuilding. Δεν ξερό εάν γνωρίζετε τον Chris Bell – γύρισε την ταινία  Bigger , Stronger, Faster. Ο Chris είναι καλός μου φίλος και κάλυψε αυτά τα θέματα πολύ καλά στη ταινία στην οποία συμμετέχω και εγώ, και αφορά τα είδη των στεροειδών, αυτό που συμβαίνει στο αμερικανικό δίκαιο, την πολιτική, την ιατρική, μια εξαίρετη ταινία.
[quote]Σε κάποιες πολιτείες, η κατοχή ακόμη και ενός φιαλιδίου 10 cc είναι κακούργημα![/quote]

Στην ερώτηση που τίθεται στο (8:58) και αφορά τις νομικές κυρώσεις που επιβάλλονται σε κάθε πολιτεία των ΗΠΑ,  είναι διαφορετικές; ή ισχύει η ομοσπονδιακή δικαιοδοσία;

O  δικηγόρος Rick Collins είναι καταφατικός, έχουμε ένα περίπλοκο σύστημα σε αυτη τη χώρα, που έχουμε τον ομοσπονδιακό νόμο, και ισχύει σε κάθε πολιτεία, και στη συνέχεια έχουμε τους ατομικούς νόμους της κάθε πολιτείας που ισχύουν για παράδειγμα σε μια περίπτωση  που αφορά ένα άτομο. Για παράδειγμα σύμφωνα με τον ομοσπονδιακό νόμο η κατοχή 5 χαπιών Anadrol, (σημ BS  Anadrol και Anapolon, μεταξύ άλλων, είναι ένα φάρμακο ανδρογόνων και αναβολικών στεροειδών (AAS) δείτε εδώ Anapolon το Καταραμένο δεν είναι κάτι παράνομο, εκτός εαν σύμφωνα με την ομοσπονδιακή νομοθεσία τα πουλούσατε, ή υπήρχαν αποδείξεις ότι τα διανείματε θα ήταν παράνομο, σε κάποιες πολιτείες όμως, η κατοχή ακόμη και ενός φιαλιδίου 10 cc είναι κακούργημα! Έτσι (η ποινή) ποικίλει ανάλογα με την κατάσταση, διαφορετικές καταστάσεις (νομοί)  ορίζουν διαφορετικά τα στεροειδή. Η διαπραγμάτευση των λόγων και ο τρόπος με τον οποίο αντιμετωπίζονται οι άνθρωποι σε διαφορετικές πολιτείες μπορεί στην πραγματικότητα να διαφέρει ανάλογα με το νόμο. Όποτε σε ορισμένες πολιτείες ο νόμος είναι πολύ πιο «χαλαρός» αντίθετα σε ορισμένα μέρη της χώρας, εξετάζεται κατά πολύ ή κάθε περίπτωση που αφορά μια υπόθεση για φάρμακα.  

Στις ΗΠΑ νομίζω ότι έχουν πολύ επιθετική προσέγγιση για τα φάρμακα (ΑΑΣ) γενικά το είδος του πολέμου κατά των φαρμάκων, κυρίως στα στεροειδή που είναι στην ίδια κατηγορία με τις ελεγχόμενες ουσίες (ναρκωτικά) ενήργησε ώστε να είναι μέρος αυτού του πόλεμου…εάν δεν έχετε συνταγή και είστε κάτοχος οποιαδήποτε ποσότητας αναβολικών στεροειδών στις Ηνωμενες Πολιτείες, παραβιάζετε το νόμο!

Ο Vlad Yudin στο (10:08) θέτει την καίριο ερώτημα, κάθε bodybuilder που χρησιμοποιεί αναβολικά, (μόνο για προσωπική χρήση όχι για πώληση ) κινδυνεύει να συλληφθεί; και ενδεχομένως να φυλακιστεί; 

Ο Rick Collins απαντά, έχουν έναν κίνδυνο σύμφωνα με τον νόμο! και είναι ενδιαφέρον ξέρετε,  διότι σε κάθε χώρα δεν ισχύει αυτό, παράδειγμα στο Ηνωμένο Βασίλειο (ο κάτοχος)  μικρή ποσότητας που είναι για προσωπική χρήση, δεν συλλαμβάνεται, η διανομή είναι μια διαφορετική ιστορία, ακόμη και στον Καναδά η  μικρή ποσότητα για προσωπική χρήση, δεν είναι έγκλημα. Στις ΗΠΑ νομίζω ότι έχουν πολύ επιθετική προσέγγιση για τα φάρμακα (ΑΑΣ) γενικά το είδος  του πολέμου κατά των φαρμάκων, κυρίως στα στεροειδή που είναι στην ίδια κατηγορία με τις ελεγχόμενες ουσίες (ναρκωτικά) ενήργησε ώστε να είναι μέρος αυτού του πόλεμου, σχετικά με την νοοτροπία για τα φάρμακα. Όποτε και με μια μικρή ποσότητα, εάν προφανώς έχετε μια έγκυρη συνταγή είναι μια διαφορετική ιστορία, εάν όμως δεν έχετε συνταγή και είστε κάτοχος οποιαδήποτε ποσότητας αναβολικών στεροειδών στις Ηνωμενες Πολιτείες, παραβιάζετε το νόμο!  

Στο (11:14) ο Vlad Yudin ρωτά ποια ποινή περιμένει ακόμη και έναν ερασιτέχνη bodybuilder, που κάνει χρηση αλλά δεν πουλά ΑΑΣ 

Ο Rick Collins επισημαίνει ότι ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι να πουλάς αναβολικά στεροειδή, υπάρχει ενας αριθμός (εννοεί πλειάδα περιπτώσεων) όπου μπορείτε να «μπλοκαριστείτε» και οι επικείμενες νομικές κυρώσεις θα σχετίζονται σε μεγάλο βαθμό με την ποσότητα που διανείματε, όπως εάν είστε διανομέας (Ντίλερ) χαμηλού επιπέδου, αντί για ένα υπόγειο εργαστήριο που βρίσκονται  κιλά ακατέργαστης σκόνης από την κίνα κ.λπ, θα εξεταστείτε ως μια ομοσπονδιακή υπόθεση με δυνητικά πολύ περισσότερα επιβαρυντικά στοιχειά, αλλά για τον μέσο τύπο, τον μέσο bodybuilder που είναι κάτοχος μιας μικρής ποσότητας ο μεγαλύτερος κίνδυνος είναι από που αγοράστηκαν (τα αναβολικα στεροειδή) 

Οπως λέει ο Rick Collins Έχω δει μερικές περιπτώσεις, όπου θυμωμένη σύζυγος καλεί την αστυνομία λέγοντας πως υπάρχουν  στεροειδή στο σπίτι και ο χρήστης απλά συλλαμβάνεται, σε περίπτωση που έχουμε δέμα από τα αμερικανικά ταχυδρομεία, το ανοίξει η αστυνομία, και έχει λόγο να το κάνει αυτό, και βρει τα φάρμακα θα μπορούσε να οδηγήσει σε σύλληψη. Εάν είναι στο αυτοκίνητο και είναι στην κατοχή σας αποτελεί έναν κίνδυνο. Οι άνθρωποι πρέπει να γνωρίζουν για την επιβολή του νόμου, αν ένα εγχώριο πακέτο από το ταχυδρομείο (μέσα από τις ΗΠΑ)  προορίζεται για εσάς, οι αρχές χρειάζονται εγγυοδοσία για να το ανοίξουν, αλλά εάν είναι ένα διεθνές πακέτο που προέρχεται από την Κίνα, την Ινδία το εξωτερικό, τότε μπορούν να το ανοίξουν!                  

 Ο Vlad Yudin ρώτησε τον Rick Collins εάν οι ομοσπονδιακοί ενεργούν με στοχο να καταστρέψουν τα στεροειδή στις ΗΠΑ, μια στόχευση είναι και οι μεμονωμένοι χρήστες. 

Ο γνωστός δικηγόρος πιστεύει ότι η προτεραιότητα των αρχών είναι η καταπολέμηση των ναρκωτικών και των οπιούχων ουσιών, μια γενικευμένη κρίση έχει αποσπάσει την προσοχή των αρχών από τα αναβολικά στεροειδή, αλλά υπάρχουν πράκτορες που ασχολούνται με υποθέσεις, όπως τονίζει ο Rick Collins έχει υποθέσεις οπου εμπλέκονται στην έρευνα πράκτορες της περίφημης DEA. Κάποιες φορές εμπλέκονται και οι αρχές των ταχυδρομείων, που ελέγχουν τα διεθνή πακέτα.  Εάν έχετε ένα κιλό τεστοστερόνη σε σκόνη και προορίζεται για το σπίτι κάποιου, π.χ στην Άιοβα θα το ελέγξουν την διαδρομή του, μόλις ο παραλήπτης παραλάβει το πακέτο, ένα ένταλμα έχει ήδη εκδοθεί από τις αρχές.

Για τον Rick Collins οι περισσότεροι χρήστες δεν έχουν κανένα ποινικό μητρώο, είναι μισθωτοί που εργάζονται, είναι bodybuilders ή ήταν bodybuilders, κάποιοι έχουν και οικογένειες, που έχουν δουλειές, συνεπώς έχουν πολλά να χάσουν  (από τα αναβολικα στεροειδή)  

Καταλήγοντας ο Collins περιγράφει το φαινομενο της διασποράς των αναβολικών στεροειδών στις ΗΠΑ, ο ιδιος έχει γνώση για την ύπαρξη υπόγειων εργαστηρίων, ενώ αυτοί την περίοδο οι ομοσπονδιακοί πράκτορες είναι απασχολημένοι με άλλες υποθέσεις, μπορεί η DEA να μην έχει αυτό το χρονικό διάστημα στις άμεσες προτεραιότητες την χημική υποκουλτούρα αλλά ο ιδιος έχει ταξιδέψει σε πολλές πολιτείες για περιπτώσεις που αφορούσαν τα στεροειδή και κυρίως την εμπορία των αναβολικών στεροειδών φαρμάκων,  και τα υπόγεια εργαστήρια, ενώ δεν  εμφανίζονται πολλοί ως χρηστες αναβολικών για προσωπική χρήση όπως πριν από χρόνια αν και εξακολουθεί να συμβαίνει. (Γιγάντωση της ενασχόλησης με την προπαρασκευή φαρμάκων σήμερα)

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα