Αρχική » Γρήγορη απώλεια βάρους & σκευάσματα που υπόσχονται γρήγορη απώλεια βάρους

Γρήγορη απώλεια βάρους & σκευάσματα που υπόσχονται γρήγορη απώλεια βάρους

by admin

Τι κι αν μαλλιάζει η γλώσσα των ειδικών για τις στερητικές δίαιτες , τα χάπια αδυνατίσματος κλπ πάλι πιστεύετε σε θαυματουργά μαντζούνια που υπόσχονται γρήγορη απώλεια βάρους![quote]λόγω της υπερκατανάλωσης τροφής, ο εγκέφαλός σταματάει να ανταποκρίνεται και να λαμβάνει το μήνυμα του κορεσμού με αποτέλεσμα την αύξηση του σωματικού βάρους.[/quote]

Ναι , είναι αλήθεια ότι η λεπτίνη είναι μια ορμόνη που βοηθάει στην διατήρηση ενός υγιούς βάρους, διότι είναι αυτή που στέλνει στον εγκέφαλο το μήνυμα-ερέθισμα του κορεσμού! Οι έρευνες μέχρι τώρα έδειξαν ότι τα επίπεδα λεπτίνης στα παχύσαρκα άτομα είναι υψηλότερα σε σχέση με τα αδύνατα άτομα. Αυτό είναι και το παράδοξο με την ορμόνη αυτή! Τι συμβαίνει όμως στα υπέρβαρα και παχύσαρκα άτομα??

Παρόλο που τα άτομα αυτά έχουν υψηλότερα επίπεδα λεπτίνης, λόγω της υπερκατανάλωσης τροφής, ο εγκέφαλός σταματάει να ανταποκρίνεται και να λαμβάνει το μήνυμα του κορεσμού με αποτέλεσμα την αύξηση του σωματικού βάρους. Μπορεί ένα άτομο να «ενεργοποιήσει» ξανά το ερέθισμα της λεπτίνης στον εγκέφαλο; Ναι μπορεί! Με υγιεινή διατροφή και άσκηση!

[quote]πρέπει να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή και να πίνετε 8 ποτήρια νερό ημερησίως! [/quote]

Ας πάμε τώρα στα συμπληρώματα διατροφής που υπόσχονται εύκολη απώλεια βάρους κλπ κλπ κλπ! Τώρα πραγματικά πιστεύετε ότι αν πάρετε το χ, ψ χάπι και συνεχίσετε να καταναλώνετε πιτόγυρα θα χάσετε βάρος ??? Αν ίσχυε κάτι τέτοιο θα είχε λυθεί το πρόβλημα της παχυσαρκίας !!!! Αν είστε λιγάκι πιο παρατηρητικοί θα δείτε ότι σχεδόν σε όλα αυτού του τύπου σκευάσματα αναγράφετε ότι: λαμβάνοντας το χ, ψ χάπι πρέπει να ακολουθείτε μια ισορροπημένη διατροφή και να πίνετε 8 ποτήρια νερό ημερησίως! Οπότε ότι χάπι κι αν πάρετε εάν δεν αλλάξετε διατροφικές συνήθειες προς το καλύτερο και δεν εντάξετε την άσκηση στην καθημερινότητά σας θαύματα δεν γίνονται!

Βάλτε την υγιεινή διατροφή και την άσκηση στην καθημερινότητά σας! Συμβουλευτείτε το διαιτολόγο σας για εξατομικευμένο πλάνο διατροφής!

 

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα