Αρχική » Μίλησε για ανεβασμένη τεστοστερόνη χωρίς ντόπα!

Μίλησε για ανεβασμένη τεστοστερόνη χωρίς ντόπα!

by admin

Σύμφωνα με το  Generation Iron ο Δρ. Τεστοστερόνη  συζήτησε τις επιδράσεις που έχει η χαμηλή τεστοστερόνη στους bodybuilders,  προτάσσοντας  και τους καλύτερους τρόπους για να φτάσετε με φυσικό τρόπο τα επίπεδα της τετοστερόνης στο σημείο που θέλετε! Ο Δρ. Τεστοστερόνη – Γιώργος Τουλιάτος  μιλά για την απώλεια βάρους, επισημαίνοντας ότι όσοι είναι υπέρβαροι ή παχύσαρκοι δυσκολεύονται να διατηρήσουν υψηλά τα επίπεδα της τεστοστερόνης τους.  Σύμφωνα  με το δημοσίευμα τα λιπώδη κύτταρα λειτουργούν εναντίον σας στην διαδικασία μεταβολισμού  της τεστοστερόνη σε οιστρογόνα, ενώ μειώνουν τα επίπεδα της σεξουαλικής ορμόνης σφαιρίνης που φέρνει την τεστοστερόνη στο αίμα. Για  αυτό όσοι επιθυμούν να διατηρήσουν την μυϊκότητα θα πρέπει να μειώσουν το ποσοστό σωματικού λίπους για επιτρέψουν στον εγκέφαλο να παράγει τεστοστερόνη. Όσον αφορά το life style, o Τουλιάτος  αναφέρει  ότι μεταξύ των ωρών  11μμ έως τις 7πμ είναι η καλύτερη στιγμή για ανάρρωση και ανάκαμψη για να μεγιστοποιηθούν τα επίπεδα τεστοστερόνης  όσο και τη συνολική απόδοση. Η πρόταση του στην προπόνηση, είναι η  High-intensity interval training (HIIT) που  ωφελεί  Η εκτέλεση 8-12 επαναλήψεων με υψηλή ένταση είναι ο στόχος, αλλά το να μην το παρακάνετε είναι το κλειδί. Οτιδήποτε περισσότερο από 45 λεπτά θα παράγει κορτιζόλη ως  παρενέργεια της μείωσης της τεστοστερόνης.

Ο Γιώργος Τουλιάτος  επισημαίνει ότι το αλκοόλ και φάρμακα όπως τα οπιούχα και τα SSRIs είναι σημαντικοί ανασταλτικοί παράγοντες  και πρέπει να αποφευχθούν, καθώς και η μαριχουάνα το αλκοόλ, διότι μπορεί να βλάψουν τα κύτταρα Leydig στους όρχεις που παράγουν και εκκρίνουν την τεστοστερόνη ενώ απελευθερώνουν ενδορφίνες που επιφέρουν μια χαλαρή αίσθηση, και μπορούν να επηρεάσουν τη σύνθεση  της τεστοστερόνης.

Αναφορά γίνεται και για τα προϊόντα σόγιας που έχουν παρόμοιες ενώσεις με τα οιστρογόνα και μπορούν να δράσουν κατά της τεστοστερόνης. Επίσης  ορισμένα γαλακτοκομικά προϊόντα περιέχουν συνθετικές ή φυσικές ορμόνες που δρουν ενάντια στα επίπεδα της τεστοστερόνης.  Από ζωοτροφές που περιέχουν σόγια, λαμβάνετε από την διατροφική αλυσίδα το υποπροϊόν των αυξημένων επιπέδων οιστρογόνων από αυτήν την πηγή. Τα μεταποιημένα τρόφιμα περιέχουν υψηλές ποσότητες αλατιού, ζάχαρης και trans λιπαρών που μπορούν να βλάψουν τη λειτουργία των όρχεων και να μειώσουν επίσης τα επίπεδα τεστοστερόνης.

 

 

Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.

 

I’m so excited that I’ve just received the best TRT book available from the best anti ageing physician @dr.hertoghe Looking forward to reading this masterpiece doctor Knowledge is power!

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη George Touliatos,MD (Dr.T) (@drgeorgetouliatos) στις

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα