Αρχική » Flex Wheeler υποστηρικτής του γυναικείου bodybuilding

Flex Wheeler υποστηρικτής του γυναικείου bodybuilding

by admin

Ναι, στηρίζει την γυναικεία μυϊκότητα ο βετεράνος bodybuilder Flex Wheeler. Στο νέο, 9 λεπτο στιγμιότυπο που δημοσιεύτηκε από το GI γίνεται μια σύντομη αναφορά στην πορεία της  Iris Floyd Kyle που αναγκάστηκε να διακόψει τους διαγωνισμούς των  μυών το  2014,  διότι κάποιοι αποφάσισαν πως είναι απαγορευτική η open κατηγορία bodybuilding για τις γυναίκες.  [quote]Γιατί, ποιο λόγο λοιπόν τιμωρήθηκαν οι γυναίκες bodybuilders  επειδή επιδιώκουν το ίδιο επίπεδο μυών με τους ανταγωνιστές στην Open κατηγορία των ανδρών;[/quote]

Ο Flex Wheeler θυμάται τη εποχή που αγωνιζόταν ο ιδιος, και τις Kim Chizevsky και  Lenda Murray,  αλλά και τις υπόλοιπες γυναικες bodybuilders οι οποίες δεν αμείφτηκαν σύμφωνα με τις επιτυχίες τους. Ο ιδιος θυμάται πως όταν κατέκτησε το Arnold  Classic αμείφθηκε τρεις φορές περισσότερο από την νικήτρια στην κατηγορία bodybuilding γυναικών. Αναφερόμενος στο γυναικείο bodybuilding επισημαινει ότι, ποτέ δεν ήταν μια δίκαιη συμφωνία για τις γυναίκες.

Ο Flex Wheeler επικρίνει το επιχείρημα ότι στο γυναικείο bodybuilding χάνεται η ισορροπία. Ότι δεν συμβαδίζει η θηλυκότητα και η μυϊκότητα, στο κάτω κάτω  το bodybuilding είναι ένα άθλημα, όχι ένας διαγωνισμός ομορφιάς!  (5:18)

Ο στόχος στο bodybuilding είναι να χτίσεις μύες, κυρίως στην open κατηγορία του bodybuilding . Γιατί, ποιο λόγο λοιπόν τιμωρήθηκαν οι γυναίκες bodybuilders  επειδή επιδιώκουν το ίδιο επίπεδο μυών με τους ανταγωνιστές στην Open κατηγορία των ανδρών;  Τα τελευταία χρόνια οι εναλλαγές στις κατηγορίες μυϊκότητας των γυναικών επέφερε σύγχυση, καια απομάκρυνση μεταξύ των αθλητριών, των κριτών και των fans. H όποια κριτική προσομοιάζει και με την προϋπάρχουσα κριτική για την open κατηγορία των ανδρών, όταν μεγάλωσαν σε όγκο μυών.

Ο Flex Wheeler αναγνωρίζει  την ηρωοποίηση της εικόνας που αφορά τους άνδρες bodybuilders, αλλά ταυτόχρονα δεν αποδέχεται την ειρωνεία για την γυναίκα bodybuilder, ως μιας εικόνας καρικατούρας που στέκεται διπλά σε έναν άντρα bodybuilder, είναι ένα χτύπημα στο γυναικείο φύλο, το ίδιο και για τη φυλή ή τον σεξουαλικό προσανατολισμό κάποιου- ας που ασχολείται με την σωματική διάπλαση.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα