Αρχική » Οι Μαλτέζοι της IFBB επιμένουν για τον αγώνα bodybuilding

Οι Μαλτέζοι της IFBB επιμένουν για τον αγώνα bodybuilding

by admin

Είναι ένας αγαπημένος προορισμός για το bodybuilding το νησί της Μάλτας, και για αυτό θα γίνουν στις 29-30 Αυγούστου οι αγώνες –  διαγωνισμοί IFBB Diamond Cup Malta 2020 και IFBB Elite Pro Malta 2020.

Η Μάλτα, κάποτε σχεδόν χωρίς ιούς, βλέπει την αναβίωση του COVID-19

Κατά τη διάρκεια των πρώτων τεσσάρων μηνών της επιδημίας στην Ευρώπη, το νησί της Μάλτας κατέγραψε μόλις 673 μολύνσεις. Μέχρι τα μέσα Ιουλίου, είχε μόνο τρεις ενεργές περιπτώσεις COVID-19. Ωστόσο, τις τελευταίες έξι εβδομάδες, το επιβεβαιωμένο φορτίο της Μάλτας έχει υπερδιπλασιαστεί. Η Μάλτα θεωρείται πλέον προορισμός σε κίνδυνο από ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες, οι οποίες έχουν επιβάλει ταξιδιωτικές προειδοποιήσεις ή απαιτήσεις δοκιμών σε όποιον ταξιδεύει εκεί.

θα πρέπει να κλείσουν τις πόρτες τους έως ότου ειδοποιηθούν περαιτέρω, αλλά τα εστιατόρια και τα καταστήματα παραμένουν ανοιχτά, ενώ οι δημόσιες συγκεντρώσεις παραμένουν περιορισμένες σε 15 άτομα.

Νωρίτερα αυτήν την εβδομάδα, η κυβέρνηση έκλεισε ξανά τα νυχτερινά κέντρα, Ντίσκο, μπαρ, αίθουσες συναυλιών και αθλητικά κλαμπ, με περιορισμένες συγκεντρώσεις σε 15 άτομα και υποχρέωσε τη μάσκα σε δημόσιους χώρους και σε εσωτερικούς χώρους με πρόστιμο 100 ευρώ (117 $) για τους παραβάτες, όλα σε μια προσπάθεια ριζικής αλλαγής της πορείας από την επιδημία.

«Όλα αυτά τα μέτρα βασίζονται στην αρχή της κοινωνικής απόστασης. Αισθανθήκαμε ότι έπρεπε να ενισχυθούν σε διάφορους τομείς », δήλωσε ο επικεφαλής δημόσιας υγείας της Μάλτας, Charmaine Gauci, ανακοινώνοντας τους νέους κανόνες.

Ενώ ο αριθμός στη Μάλτας εξακολουθεί να είναι μικρός – η χώρα έχει μόνο 500.000 ανθρώπους – και χαμηλός  σε σύγκριση με τις μεγαλύτερες ευρωπαϊκές χώρες που επλήγησαν την άνοιξη, η καμπύλη μόλυνσης ακολουθεί αυτή της Ελλάδας και της Κύπρου. Αυτές οι χώρες της νότιας Μεσογείου κατάφεραν επίσης να περιορίσουν τις μολύνσεις από νωρίς με καραντίνα  αλλά τώρα παρατηρούνται αυξήσεις εν μέρει λόγω των θερινών ταξιδιών.

Συνολικά, η Μάλτα κατέγραψε 673 περιπτώσεις μεταξύ 7 Μαρτίου και 7 Ιουλίου, αλλά τις τελευταίες έξι εβδομάδες ο αριθμός των καταγεγραμμένων λοιμώξεων υπερδιπλασιάστηκε σε 1.546. Συνολικά, 10 άτομα έχουν πεθάνει.

Οι λοιμώξεις αποκλείουν περισσότερους από 100 μετανάστες που είχαν θετικά αποτελέσματα αφού διασώθηκαν από τον στρατό της Μάλτας και τέθηκαν σε καραντίνα. Άλλοι 118 μετανάστες που διασώθηκαν από τη Μάλτα την Πέμπτη και καραντίνα θα εξεταστούν το Σάββατο.

Η Μάλτα άνοιξε ξανά το αεροδρόμιο και τα λιμάνια της στις 15 Ιουλίου, τρεις μήνες μετά το κλείσιμο τους. Ωστόσο, η πιο πρόσφατη αύξηση των περιπτώσεων προήλθε κυρίως από ομαδικές δραστηριότητες που είχαν τη δυνατότητα να ξαναρχίσουν μετά τη χαλάρωση της Μάλτας.

Τα πάρτι, τα ανοιχτά νυχτερινά κέντρα και οι διαδηλώσεις για παραδοσιακές θρησκευτικές γιορτές της Μάλτας ήταν κυρίως υπεύθυνες για νέες μολύνσεις, λένε οι αρχές.

Χάρη στο νέο χαρακτηρισμό της Μάλτας ως hotspot ιών, οι κάτοικοι και οι τουρίστες που εγκαταλείπουν τη Μάλτα πρέπει τώρα να δοκιμαστούν για να εισέλθουν στην Ιταλία και την Ελλάδα ή να τοποθετηθούν σε καραντίνα κατά την άφιξή τους στη Βρετανία και τη Νορβηγία. Άλλα έθνη προτείνουν να μην ταξιδέψουν στη Μάλτα.

Τα σχολεία πρόκειται να ανοίξουν ξανά στις 28 Σεπτεμβρίου, αλλά τα συνδικάτα των εκπαιδευτικών έχουν προειδοποιήσει ότι ενδέχεται να μην είναι εφικτό, εκτός εάν υπάρχουν αυστηρά πρωτόκολλα.

Η κυβέρνηση της Μάλτας άνοιξε νέα κέντρα δοκιμών για να ανταποκριθεί στην αυξανόμενη ζήτηση, πραγματοποιώντας έως και 3.000 δοκιμές κάθε μέρα, περίπου 50% περισσότερες δοκιμές από ό, τι κατά το πρώτο κύμα.

Ωστόσο, εν μέσω της αύξησης, η Μάλτα υποδέχτηκε την Παρασκευή το πρώτο κρουαζιερόπλοιο από τότε που άνοιξε ξανά τα λιμάνια του. Το MSC Grandiosa, το οποίο έφυγε από τη Γένοβα την Κυριακή, μπήκε στο Γκραντ Χάρμπορ, το οποίο τιμολογείται ως το πρώτο ταξίδι κρουαζιερόπλοιων της Μεσογείου μετά το κλείσιμο του ιού της κορωνοϊού στην Ευρώπη.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα