Αρχική » Στην Σάντα Σουσάνα το Ευρωπαϊκό της IFBB με την ελπίδα να μην ξυπνήσει ο COVID-19

Στην Σάντα Σουσάνα το Ευρωπαϊκό της IFBB με την ελπίδα να μην ξυπνήσει ο COVID-19

by admin

58 λεπτά από την Βαρκελώνη βρίσκεται ο τουριστικός προορισμός της Σάντα Σουσάνα. Ένα γνωστό θέρετρο καλοκαιρινών διακοπών και ανέμελων στιγμών. Η πόλη που αναπτύσσεται   στην ακτή μεταξύ της Malgrat de Mar και Pineda de Mar τηρεί τις προϋποθέσεις για την διοργάνωση του  Ευρωπαϊκού Πρωταθλήματος της  IFBB στης 15  Σεπτεμβρίου 2020.

Mετά από τέσσερις μήνες κλειδώματος, και την πρωτοφανή κατάσταση  έκτακτου ανάγκης στην  Ισπανία ή το «Estado de Alarma»  που έληξε στις 21 Ιουνίου η χώρα επιστρέφει σιγά-σιγά σε ένα «νέο φυσιολογικό»,  τρόπος ζωής, όπου πολλά εστιατόρια, ξενοδοχεία και τουριστικά αξιοθέατα ξανανοίγουν σε ολόκληρη τη χώρα.
Παρ όλα αυτά όπως δημοσιεύει το euronews  στον ταξιδιωτικό οδηγό για  τις διακοπές στην Ισπανία κατά τη διάρκεια του COVID-19 οι κανόνες για τη χρήση μάσκας προσώπου στην Ισπανία μπορεί να διαφέρουν από περιοχή σε περιοχή. Ωστόσο, στις περισσότερες περιοχές είναι υποχρεωτικό να καλύπτετε τη μύτη και το στόμα σας τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς δημόσιους χώρους, εάν είστε άνω των έξι ετών. Αυτό περιλαμβάνει τα μέσα μαζικής μεταφοράς, το περπάτημα στο δρόμο, την είσοδο σε καταστήματα και σούπερ μάρκετ και την επίσκεψη σε τουριστικά αξιοθέατα όπως μουσεία και γκαλερί. Σε αντίθετη περίπτωση, θα μπορούσε να επιβληθεί πρόστιμο έως 100 €.

Δεν χρειάζεται, ωστόσο, να φοράτε μάσκα εάν ασκείστε, κάθεστε  στην παραλία ή στην πισίνα (αρκεί να βρίσκεστε σε απόσταση 1,5 μέτρων από άλλους) ή όταν τρώτε ή πίνετε σε ένα εστιατόριο ή μπαρ.

Ένας εύκολος τρόπος να παραμείνετε ασφαλείς κατά τη διάρκεια του COVID-19 είναι να αποφύγετε τα πλήθη. Μπορείτε να το κάνετε με την επίσκεψη σε δημοφιλή αξιοθέατα την εβδομάδα και όχι το σαββατοκύριακο ή επιλέγοντας μερικά από τα λιγότερο γνωστά αξιοθέατα της Ισπανίας.

Δύο μήνες μετά την αντιμετώπιση των  λοιμώξεων με lockdown, η Ισπανία αντιμετωπίζει νέο κύμα Covid-19

Οπως δημοσιεύει το  france 24 ο Rafael Bengoa, πρώην επικεφαλής υγείας της χώρας των Βάσκων της Ισπανίας και σύμβουλος για τη δημόσια υγεία. «Τα δεδομένα δεν λένε ψέματα, οι αριθμοί λένε ότι όπου είχαμε καλή τοπική επιδημιολογική παρακολούθηση, όπως στα βορειοδυτικά τα πράγματα πήγαν καλά, αλλά σε άλλα μέρη της χώρας, όπου προφανώς δεν είχαμε την επαρκή τοπική ικανότητα για να αντιμετωπίσουμε τα κρούσματα, έχουμε μετάδοση και πάλι, και μόλις έχετε μετάδοση, τα πράγματα ξεφεύγουν »  Οι νοσηλείες έχουν τετραπλασιαστεί στην Ισπανία από τις αρχές Ιουλίου, όταν τα περιστατικά Covid-19 μειώθηκαν μετά από ένα σοβαρό lockdown που σταμάτησε ένα πρώτο κύμα του ιού που είχε ωθήσει το σύστημα υγειονομικής περίθαλψης στα όρια του.

Getty Images
Αυτή η κενή λεωφόρος στη Βαρκελώνη είναι ένα τρομακτικό θέαμα. Getty Images

Ο Bengoa είναι ένας από τους 20 ισπανούς επιδημιολόγους και ειδικούς στη δημόσια υγεία που ζήτησαν πρόσφατα μια ανεξάρτητη έρευνα σε μια επιστολή που δημοσιεύθηκε στο ιατρικό περιοδικό The Lancet για να εντοπίσει τις αδυναμίες που έχουν κάνει την Ισπανία μεταξύ των χωρών που πλήττονται περισσότερο από την πανδημία στην Ευρώπη παρά το ισχυρό  σύστημα υγειονομικής περίθαλψης.

Ο Bengoa πιστεύει ότι τα κοινωνικά έθιμα και τα χαρακτηριστικά που επικρατούν στους μεσογειακούς πολιτισμούς, τα οποία δίνουν έμφαση στη σωματική επαφή και τον μικρότερο προσωπικό χώρο, έχουν επίσης λειτουργήσει εναντίον της Ισπανίας.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα