Αρχική » Karl Kainrath ο πρώην Mr. Universe πέθανε ενώ έκανε προπόνηση

Karl Kainrath ο πρώην Mr. Universe πέθανε ενώ έκανε προπόνηση

by admin

Ο bodybuilder Karl Kainrath πρώην Mr. Universe της IFBB (1970) πέθανε κατά τη διάρκεια της προπόνησης, ισως και αυτό να ζητούσε.  Έγιναν προσπάθειες να τον αναζωογονήσουν, αλλά τελικά οι προσπάθειες  ήταν ανεπιτυχείς, με αποτέλεσμα να πεθάνει, ήταν 77 ετών.
Ο αυστριακός Karl Kainrath είχε μια μακρά καριέρα ως ερασιτέχνης bodybuilder με την ομοσπονδία της  NABBA και της IFBB, αγωνίστηκε μεταξύ των ετών 1969 και 1983 για να επιστρέψει στη σκηνή το 2008 για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ερασιτεχνών της IFBB άνω των 60 ετών. Η κορύφωση της καριέρας του ήταν από το 1969 έως το 1976.

Ο Karl Kainrath ήταν πολύ καλός φίλος με τον Arnold Schwarzenegger, προπονήθηκαν και αγωνίστηκαν μαζί για χρόνια. Ο Schwarzenegger ανέφερε ότι ήταν φανταστικός παρτενέρ στη προπόνηση και τον  στήριξε κατά τη διάρκεια της πρώτης του νίκης στη Στουτγκάρδη για τον Junior Mr. Europe.

[quote]“Karl Kainrath welded some of my first weightlifting equipment, he was a fantastic training partner, and he supported me during my first victory at Stuttgart for Junior Mr. Europe. People like him are the reason I don’t call myself a self-made man. My thoughts are with his family.”[/quote]

 

Όταν μπήκα στο σύλλογο ′′ Athletic Union Graz ′′ το 1964, μου είπαν ότι πρέπει να προπονηθώ στην άρση βαρών, ανέφερε ο Karl Kainrath, δεδομένου ότι το bodybuilding δεν είχε αναγνωριστεί ακόμη εκείνη την περίοδο, οι αθλητές χρειάστηκαν να αγωνιστούν σε αγώνες άρσης βαρών.

Δεν ήθελα ποτέ να γίνω επαγγελματίας,  όμως, το bodybuilding ήταν το πιο όμορφο πράγμα για μένα. Είχα ήδη οικογένεια και δουλειά στις τηλεπικοινωνίες και δεν ήθελα πραγματικά να πάω στο εξωτερικό. Επίσης, σκεφτόμουν να ανοίξω το δικό μου Fintess Studio στο Graz, το οποίο έκανα το 1973 Το 1971 και το 1972 πήρα ξανά μέρος στα ευρωπαϊκά πρωταθλήματα, όπου θα μπορούσα να τερματίσω τρίτος στη μεγάλη κατηγορία .

Επειδή ήταν μια πολύ εντατική περίοδος για μένα, έκανα ένα μεγαλύτερο διάλειμμα από τους αγώνες , αλλά συνέχισα να χρησιμοποιώ τον ελεύθερο χρόνο μου για προπόνηση . Το 1975 ιδρύθηκε ο ′′ Αυστριακός Σύλλογος Bodybuilding Association όπου παρακολούθησα την ιδρυτική συνάντηση στο Σάλτσμπουργκ. Πρόεδρος ήταν ο Albert Busek, ο οποίος ζούσε στη Γερμανία. Το IFBB World Championships έλαβε χώρα στη Νότια Αφρική το 1975 και μπορέσαμε να συμμετάσχουμε μέσω των αθλητών του σωματείου.

Η πρόκριση γι ‘ αυτό ήταν προηγουμένως στο Σάλτσμπουργκ, όπου μπόρεσα να εξασφαλίσω το εισιτήριο για τη Νότια Αφρική. Δυστυχώς, μέχρι τον αγώνα, δεν υπήρχε αρκετός χρόνος για να προετοιμαστώ καλύτερα. Αλλά πήγα ακόμα στις Βρυξέλλες με κάποιους άλλους συναδέλφους, όπου συναντήθηκαν όλοι οι Ευρωπαίοι αθλητές για να συνεχίσουν να πετούν στην Αφρική.

Η νοτιοαφρικανική κυβέρνηση και ο σύλλογος κάλεσαν όλους τους αθλητές για 14 ημέρες με φαγητό και ξενοδοχείο  και κάλυψαν επίσης τα έξοδα ταξιδιού. Αυτά ήταν πολλά λεφτά τότε και τα εκτιμούσαμε τόσο πολύ.

[pp_gallery gallery_id=”84241″ width=”200″ height=”200″]

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα