Αρχική » Δημόσια δήλωση στο Generation Iron! για τα ΑΑΣ

Δημόσια δήλωση στο Generation Iron! για τα ΑΑΣ

by admin

Καταρχάς πριν πούμε οτιδήποτε για το απόσπασμα της συνέντευξης του έλληνα γιατρού και bodybuilder Γιώργου Τουλιάτου επισημαίνουμε τα εξής.  Κατά καιρούς έχουν γίνει δηλώσεις σε μορφή σχολίου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, όπου υποστηρίζεται η χρήση των ανδρογόνων αναβολικών  στεροειδών φαρμάκων – ΑΑΣ. Μόνο που αυτές οι δηλώσεις είναι αποσπασματικές  και πολλές φορές παρορμητικές χωρίς την υπευθυνότητα ενός επαγγελματία της υγείας. Εν ολίγοις δεν θα ενδιαφερθούν πολλοί – αρμόδιοι και αναρμόδιοι. Είναι παρόμοιο φαινόμενο με τα απειλητικά μυώδη ποζαρίσματα στο facebook και στο instagram που στόχο έχουν τους fans. Αντίθετα εδώ, οι δηλώσεις για την ντόπα γίνονται  στο Generation Iron που έχει επιρροή μέσα στις ΗΠΑ, όπου όλα παρακολουθούνται από τους fans, την υποκουλτούρα, αλλά και τις αρχές.
Ο Τουλιάτος είναι ο μοναδικός ξένος γιατρός στις ΗΠΑ που με 2-3 άλλους Αμερικανούς γιατρούς τολμά να δηλώνει για τα ΑΑΣ  δημόσια, αναλαμβάνοντας και το ρίσκο να χαρακτηριστεί. Άλλο είναι να γίνονται ενθουσιώδεις δηλώσεις από κάποιον νεαρό άντρα που πιστεύει ότι θα αυτοπροβληθεί με μεγαλόστομες δηλώσεις για τα steroids, και άλλο οι επίσημες δηλώσεις γνωστών προσώπων  που καταχωρούνται και κρίνονται από την επίσημη ιατρική κοινότητα και αξιολογούνται από τους κρατικούς φορείς και υπηρεσίες.


Δημοσιεύτηκε ακόμη ένα απόσπασμα της συνέντευξης του  Γιώργου Τουλιάτου  (Dr. Testosterone)  στο Generation Iron, και την εκπομπή GI Exclusive του Vlad Yudin. Εδώ μετά την ερώτηση στο 0:23 τίθεται το ζήτημα της ασφαλούς χρήσης των ανδρογόνων αναβολικών  στεροειδών φαρμάκων ΑΑΣ  στο 

O Τουλιάτος πιστεύει ότι είναι ασυμβίβαστη μια καριέρα στο επαγγελματικό bodybuilding χωρίς την κατάχρηση των ΑΑΣ, αντίθετα εάν θέλετε  να γίνεται το αγόρι της παραλίας υπάρχει ασφαλέστερος τρόπος!
Εάν κάποιος επιμείνει στην καριέρα ενός bodybuilder, υπάρχουν οδηγίες και κατευθύνσεις  για να μειώσει τις παρενέργειες των φαρμάκων που συμπεριλαμβανει το life style και τον τρόπο χρήσης.

Ο Τουλιάτος  δίνει παραδείγματα για την επίδραση των φαρμάκων, (χρήση από το στόμα ή ενέσιμα), επισημαίνοντας παράλληλα την αξία της διατροφής χωρίς λιπαρά, την χρήση συμπληρωμάτων διατροφής, την αποχή από το κάπνισμα, και την ωφέλεια από την cardio άσκηση.

Μετά το 3 λεπτό τίθεται το ερώτημα της επίδρασης των φάρμακων σε δυο διαφορετικά άτομα με διαφορετική γονιδιακή κληρονομικότητα.  O Τουλιάτος συμφωνεί με αυτή την άποψη,  Η ΕΠΙΔΡΑΣΗ ΤΩΝ ΦΑΡΜΑΚΩΝ ΔΙΑΦΕΡΕΙ από άτομο σε άτομο όπως και οι παρενέργειες σε αυτά!

Στην ερώτηση που αφορά τον γιατρό Dr. Thomas O’Connor 3:35 και την πεποίθηση του πως δεν πρέπει να γίνεται χρήση ανδρογόνων αναβολικών στεροειδών φαρμάκων,  (δεν είναι μια καλή ιδέα και οι άνθρωποι  πρέπει να τα αποφεύγουν) όπως αναφέρεται,  και να τα χρησιμοποιούν μόνο για  τα ορμονικά τους προβλήματα.  Ο Τουλιάτος απαντά διαχωρίζοντας την τεστοστερόνη (βασική ορμόνη για την ορμονική αποκατάσταση και την υγεία ) από τα υπόλοιπα ανδρογόνα στεροειδή φάρμακα, αν και τα περισσότερα καλύπτουν ένα ευρύ φάσμα αντιμετώπισης των ασθενειών πολλά που είναι εκτός λίστας δεν συνταγογραφούνται (και σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ), αντίθετα με την ελλάδα όπου οι ναδρολόνη  – DECA προτείνεται σε μικρές ποσότητες που δεν έχουν σχέση με τις υψηλές ποσότητες που χρησιμοποιούνται στο bodybuilding και προκαλούν παρενέργειες.

Το καίριο ερώτημα τίθεται στον τουλιάτο στο  5:18  τι θα πράξει εάν, κάποιος  bodybuilder έρθει στο ιατρείο ενώ ήδη κάνει κατάχρηση ανδρογόνων αναβολικών  στεροειδών φαρμάκων; ποια θα είναι η αντιμετώπιση του; ποιες συμβουλές θα του δώσει; O Τουλιάτος απαντά πως το πρώτο πράγμα που θα κάνει είναι να αντιστρέψει τις κακές τιμές των εργαστηριακών  εξετάσεων. Αρκεί και ο ασθενής να είναι συνεργάσιμος και να αναλογιστεί το τίμημα της ματαιοδοξίας του! 

Ο Τουλιάτος θέλει να βοηθήσει  αλλά δεν μπορεί να αναγκάσει κάποιον να ακολουθήσει μια ιατρική θεραπεία ! σε κάθε περίπτωση συμβουλεύει κάποιον να ακολουθήσει τον ασφαλέστερο τρόπο που γνωρίζει ως χρήστης.

 

δείτε επίσης εδώ  Μίλησε για πρώτη φορά στο Generation Iron ΑΑΣ και bodybulders

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα