Αρχική » Εμφύλιος… πόλεμος “βαριές” κατηγορίες στην Άρση Βαρών

Εμφύλιος… πόλεμος “βαριές” κατηγορίες στην Άρση Βαρών

by admin

Εμφύλιος… πόλεμος μεταξύ των πρώην μελών της εθνικής ομάδας Άρσης Βαρών και του Ολυμπιονίκη και προέδρου της ΕΟΑΒ Πύρρου Δήμα έχει ξεσπάσει εν όψει των εκλογών που ακολουθούν στην ομοσπονδία.

Η ομάδα πρωτοβουλίας για την διάσωση της Άρσης Βαρών την οποία αποτελούν Ολυμπιονίκες όπως οι Τζελίλης, Σαμπάνης, Λεωνίδης, Μήτρου, Σπύρου και άλλοι παραχώρησε την Πέμπτη σε ξενοδοχείο της Αθήνας συνέντευξη Τύπου στην οποία ανέλυσε το πρόγραμμα της και “επιτέθηκε” στη σημερινή διοίκηση.

Στη συνέντευξη Τύπου βρέθηκε και ο πρώην ομοσπονδιακός προπονητής Χρήστος Ιακώβου ο οποίος όμως δεν ήταν στο πάνελ.

[quote]Ο Πύρρος έκανε λάθος επιλογές συμβούλων. Τον Πύρρο τον πήρε η κάτω βόλτα. Ήλθε η ώρα για την αλλαγή», τόνισε ο αρχιπροπονητής τής «χρυσής ομάδας», Χρήστος Ιακώβου[/quote]

Αναλυτικά το Δελτίο Τύπου της Ομάδας Πρωτοβουλίας Διάσωσης της Άρσης Βαρών:

«Στις 21-22/3/20 να γίνουν τα ανοικτά πρωταθλήματα όλων των κατηγοριών. Με αυτό τον τρόπο θα ελέγξουμε καλύτερα τις συμμετοχές για τις δεκάδες (δικαίωμα ψήφου)…».

Έθεσαν δε, και ένα πολύ σοβαρό ερώτημα: Πληρώνει η ΕΟΑΒ τα χρήματα για τα ταξίδια του Πύρρου προς και από τις ΗΠΑ, όπου αμείβεται από την εκεί ομοσπονδία; Παρουσίασαν και σχετική εγγραφή στην «Διαύγεια» (ΑΔΑ Ω4ΛΙ469ΗΦΘ-Μ7Η), για πληρωμή αεροπορικού εισιτηρίου (898,5) για ΗΠΑ-Ελλάδα-ΗΠΑ. Υποστήριξαν δε, ότι υπάρχουν και άλλες εγγραφές για αεροπορικά εισιτήρια του προέδρου με μεγάλα ποσά, τα οποία συμπίπτουν με ταξίδια του προς και από τις ΗΠΑ.

«Ο Πύρρος έκανε λάθος επιλογές συμβούλων. Τον Πύρρο τον πήρε η κάτω βόλτα. Ήλθε η ώρα για την αλλαγή», τόνισε ο αρχιπροπονητής τής «χρυσής ομάδας», Χρήστος Ιακώβου.

H  συνέντευξη Τύπου:

ΠΟΙΟΙ ΕΙΜΑΣΤΕ

«Είμαστε παλαιοί αθλητές και προπονητές, που δουλέψαμε ενωμένοι σαν μια γροθιά για την άνοδο και την επικράτηση του αθλήματος. Δοξάσαμε την Ελλάδα, ανεβάζοντάς την στην κορυφή του κόσμου, κάνοντας τους Έλληνες υπερήφανους. Σκοπός μας είναι να καταθέσουμε τις απόψεις και τον προβληματισμό μας για όσα συμβαίνουν στην ομοσπονδία τα τελευταία χρόνια, να εκφράσουμε την αγωνία και τον φόβο μας για την μελλοντική πορεία του αθλήματος και να εκθέσουμε τον σχεδιασμό μας για τη σωτηρία του. Θέλουμε να σταματήσουμε τον κατήφορο, που έχει πάρει η άρση βαρών, λόγω της κακής λειτουργίας της διοίκησης υπό τον Πύρρο Δήμα.

ΕΡΓΑ ΚΑΙ ΗΜΕΡΕΣ ΤΟΥ Δ.Σ. ΤΗΣ Ε.Ο.Α.Β.

ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΑ

-Τα «έργα και οι ημέρες» τού, υπό τον Πύρρο Δήμα, Δ.Σ. της ομοσπονδίας, μόνο ως καλά και χρήσιμα δεν μπορούν ν’ αξιολογηθούν.

– Το 2008, οπότε ανέλαβε το τιμόνι της ΕΟΑΒ, όλοι πιστέψαμε ότι το άθλημα θα κρατηθεί ψηλά. Δυστυχώς, σήμερα βρισκόμαστε ένα βήμα πριν από την καταστροφή.

– Ο Πύρρος είναι ο πλέον επιτυχημένος αθλητής της άρσης βαρών στους Ολυμπιακούς Αγώνες, όμως είναι ακριβώς το αντίθετο ως διοικητικός παράγων. Δεν έχει διοικητικές ικανότητες, δεν έχει σταθερές απόψεις και ο λόγος του στηρίζεται σε υποσχέσεις και ανεκπλήρωτα ΘΑ.

– Αγνόησε και πολέμησε πρόσωπα με ιστορία στο άθλημα και στη θέση τους έβαλε άσχετους με το άθλημα -και τον αθλητισμό γενικότερα, χωρίς διοικητικές ικανότητες, προκειμένου να λένε «ναι» στα διοικητικά συμβούλια.

– Επί των ημερών του η ομοσπονδία έχει τις περισσότερες διοικητικές εκκρεμότητες.

– Αγνοεί, σε αρκετά θέματα, νόμους. Η μη εφαρμογή τους θα προκαλέσει μεγάλη ζημιά στην ομοσπονδία, σε περίπτωση ελέγχου από τα αρμόδια όργανα.

ΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ

– Το 2008 το άθλημα είχε 130 ενεργά σωματεία και περισσότερους από 30 αθλητές στην εθνική ομάδα. Το 2020 μόλις 38 σωματεία δικαιούνται ψήφου και στην εθνική ομάδα υπάρχουν 5-6 αθλητές. Θα μπορούσαν, βεβαίως, να ψηφίζουν ακόμη 10-12, αλλά «φρόντισε» με την μη διεξαγωγή περισσότερων από δύο αγώνων το 2019, αυτά να μην έχουν δέκα αθλητές με συμμετοχή και να χάσουν το δικαίωμα ψήφου.

– Πέραν του αδελφού του, δεν μπόρεσε να συνεργαστεί με κανέναν εθνικό προπονητή. Απομακρύνθηκαν ή εξαναγκάσθηκαν σε παραίτηση, οι Βαλέριος Λεωνίδης, Λεωνίδας Σαμπάνης, Χρήστος Κωνσταντινίδης και Χρήστος Σπύρου.

– Επί ημερών του δεν υπήρξε ουσιαστικός αναπτυξιακός σχεδιασμός, με συνέπεια να χαθούν ακόμα και τα λίγα ταλέντα, που υπήρχαν.

– Με προσωπική του ευθύνη έκλεισαν πολλά σημαντικά σωματεία (Μίλων, Εθνικός Γ.Σ., Τύρναβος, «Βούλα Πατουλίδου», Μακεδονία κ.α.).

– Με τον σχεδιασμό του 2020, ουσιαστικά καταργούνται οι εθνικές ομάδες και τα εθνικά προπονητήρια.

– Λειτούργησε εκδικητικά απέναντι σε όποιον είχε άποψη ή εξέφραζε παράπονο. Απειλούσε με μηνύσεις και τιμωρούσε αθλητές, προπονητές και σωματεία με σιωπηρό αποκλεισμό. Απέκλειε από την εθνική ομάδα αθλητές μη αρεστών συλλόγων ή προπονητών. Δεν συμπεριελάμβανε στις προτάσεις για τις αποσπάσεις των προπονητών κάποιους, που πίστευε ότι δεν είναι «δικοί του». Το παρόν Δ.Σ., με κύρια ευθύνη, βεβαίως, του προέδρου του, έδρασε εκδικητικά και κατά διαιτητών, αλλά και γνωστών δημοσιογράφων.

– Τον τελευταίο καιρό περιφέρεται σε γυμναστήρια crossfit, προς άγρα ψήφων, αγνοώντας, όπως πάντα, την κύρια δύναμη του αθλήματος: Τους κλασικούς συλλόγους άρσης βαρών.

– Δίνει υποσχέσεις της τελευταίας στιγμής σε σωματεία, στα οποία 12 χρόνια τώρα, δεν έδωσε σημασία. Υπόσχεται πως θα τους παρασχεθεί υλικό και ότι θα διεξαχθούν πανελλήνια πρωταθλήματα στην πόλη τους, ενώ ταυτόχρονα ανακοινώνει την διοργάνωσή τους σε άλλες πόλεις…

– Αναλίσκεται σε κινήσεις εντυπωσιασμού, π.χ. ανακοίνωση για συνεργασία με την Κύπρο, με σκοπό να διοργανώνουν από κοινού διεθνείς αγώνες.

ΤΟ ΘΕΜΑ ΜΕ ΤΙΣ Η.Π.Α.

Η κατάσταση χειροτέρεψε δραματικά μετά το 2016. Από τότε, που ο Πύρρος «χωρίστηκε» στα δύο. Διοικεί από τις ΗΠΑ, όπου είναι τεχνικός διευθυντής της ομοσπονδίας. Τούτο, όπως είπαμε και σε συνέντευξη στην «ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ» (30 Μαΐου), εγείρει σειρά ερωτημάτων:

* Ασκείται διοίκηση δι’ αντιπροσώπων και δη, εξωδιοικητικών;

* Είναι νόμιμο και ηθικό, πρόεδρος ομοσπονδίας να κατοικεί εκτός Ελλάδος;

* Στους διεθνείς αγώνες, στους οποίους ανταγωνίζονται Ελληνες και Αμερικανοί, ο Πύρρος για ποιων την επιτυχία εύχεται και προσπαθεί; Ας θυμηθούμε, τι έγραψε ο ίδιος στο facebook, όταν ανακοινώθηκε η συνεργασία του με την Ομοσπονδία των ΗΠΑ: «Είναι μεγάλη τιμή να μου δίνεται η ευκαιρία να βοηθήσω την χώρα που κυριαρχεί αθλητικά να κυριαρχήσει και στο άθλημα που αγαπώ».[quote]Για τα χρήματα από τον «Ελληνικό Χρυσό» δέσμευσε την ομοσπονδία να διοργανώσει τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα δύο ετών στην Χαλκιδική[/quote]

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ

– Το 2008 η κρατική επιχορήγηση ήταν 1.600.000 και το 2020 μόλις 360.000, χωρίς να κάνει το παραμικρό για να σταματήσει ο κατήφορος. Πριν από λίγο καιρό έλεγε ότι έφταιγε ο ΣΥΡΙΖΑ, ενώ στην πραγματικότητα από τότε, που ήταν βουλευτής και πρόεδρος της ΕΟΑΒ, η επιχορήγηση είχε μειωθεί αρκετά. Χρησιμοποιούσε και χρησιμοποιεί τ’ όνομα υπουργών, δήθεν για πολύ καλές φιλικές σχέσεις, εκθέτοντας και εκείνους, όταν λέει ότι θα πάρει περισσότερα χρήματα, ενώ δεν υπήρχε τέτοιο ενδεχόμενο.

– Προκάλεσε χρέη στην Ομοσπονδία περίπου 400 χιλ. ευρώ.

– Πενιχρό, σχεδόν ανύπαρκτο, είναι το κονδύλι για τις ανάγκες των λιγοστών εναπομεινάντων αθλητών της εθνικής ομάδας.

– Από τα λίγα χρήματα που διέθετε η ΕΟΑΒ, κάποια, αντί να δοθούν για διοργάνωση περισσότερων αγώνων, για τους διεθνείς αθλητές και τα σωματεία, καταναλώθηκαν για τα ταξίδια του Πύρρου προς και από τις ΗΠΑ (νοείται, να πληρώνει η ΕΟΑΒ τα έξοδα για τα ταξίδια του στις ΗΠΑ;) για προεκλογικές περιοδείες στο εσωτερικό και για δημόσιες σχέσεις, χωρίς να ωφελείται η ομοσπονδία από αυτές. Οικονομική ενίσχυση (600 ευρώ) δόθηκε μόνο σε ένα φιλικό του σωματείο (Κρόνος Σερρών).

ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟΙ – ΧΟΡΗΓΙΕΣ

Είναι μύθος ότι ο Πύρρος Δήμας έφερε πολλά χρήματα στην Ομοσπονδία. Αναφέραμε ήδη για τις κρατικές επιχορηγήσεις. Τα δε χρήματα των χορηγιών από την ΔΕΗ, είχαν την ίδια ροή προς όλες τις ομοσπονδίες, οι οποίες έκαναν αθλητικές δραστηριότητες στις συγκεκριμένες περιοχές, δηλαδή ήταν όρος της ΔΕΗ για την χορηγία, να ενισχυθούν οι τοπικές κοινωνίες, με την διοργάνωση αγώνων (Μεγαλόπολη – Πτολεμαΐδα).

Για τα χρήματα από τον «Ελληνικό Χρυσό» δέσμευσε την ομοσπονδία να διοργανώσει τα Πανελλήνια Πρωταθλήματα δύο ετών στην Χαλκιδική.

ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ – ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ

– Κατάργηση παράβολου συμμετοχής στους αγώνες και χωρίς επιβάρυνση διαμονή, διατροφή και προσέλευση αθλητών και προπονητών στους αγώνες.

– Περισσότεροι αγώνες (πανελλήνιοι, περιφερειακοί ή τοπικοί), πέραν των Πανελληνίων πρωταθλημάτων, ώστε να δοθούν κίνητρα στους αθλητές και ιδιαίτερα των μικρών ηλικιών.

– Υλικοτεχνική ενίσχυση των συλλόγων, που αποτελούν τα φυσικά κύτταρά ανάπτυξης και παραγωγής αθλητών.

– Προσπάθεια προσέλκυσης νέων παιδιών, σε συνεργασία με την τοπική αυτοδιοίκηση και τα σχολεία.

– Η οικονομική διαφάνεια, η αναδιανομή των κονδυλίων και η εξοικονόμηση πόρων θα λειτουργήσουν αποκλειστικά και μόνο υπέρ των αθλητών, των προπονητών και των συλλόγων.

– Ισονομία και αξιοκρατία, χωρίς διακρίσεις σε αθλητές, προπονητές και συλλόγους.

– Καμία καταβολή οδοιπορικών στα μέλη του Δ.Σ. για μετακινήσεις, πέραν των αναγκαίων και εφόσον το προβλέπει ο νόμος.

– Δημιουργία ομάδας δημοσίων σχέσεων, που θ’ αποτελείται από αθλητές υψηλών διακρίσεων του παρελθόντος και όχι ΜΑΝΑΤΖΕΡ.

– Τηλεδιάσκεψη κάθε 40 ημέρες των προπονητών των συλλόγων με την Τεχνική Επιτροπή (Τ.Ε.).

– Η Τ.Ε. θα έχει ως μέλη και δυο προπονητές συλλόγων, που θ’ αλλάζουν κάθε 6 μήνες.

– Επαναλειτουργία του συλλόγου προπονητών.

– Στοχεύουμε στην εισαγωγή της Άρσης Βαρών σε πολλά αθλήματα δημιουργώντας, υπό την ΕΟΑΒ, πιστοποιημένη σχολή φυσικής προετοιμασίας, μ’ εξειδίκευση στη δύναμη και σε όλες τις εκφάνσεις αυτής.

– Επαφές με σχολές (οι λεγόμενες ακαδημίες) ποδοσφαίρου, μπάσκετ, βόλεϊ, τένις και άλλων αθλημάτων και πραγματοποίηση σεμιναρίων, που θα τονίζουν τη σημασία της άρσης βαρών για όλο το φάσμα του αθλητισμού για τη δημιουργία νέων αθλητών και ότι το άθλημα επιδρά θετικά στην σωματική ανάπτυξη, αυξάνοντας την μυϊκή και την οστική μάζα. Άρα, καταπολεμά την οστεοπόρωση.

– Δημιουργία, μακροπρόθεσμα, μουσείου Άρσης Βαρών, με μετάλλια, στολές, άλλα αντικείμενα και βίντεο από τις επιτυχίες.

ΑΝΑΠΤΥΞΙΑΚΟΣ ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ

Τον σχεδιασμό της Ομάδας για την ανάπτυξη εξέθεσε περιληπτικά ο Γιάννης Γέροντας, ο οποίος διευκρίνισε ότι ναι μεν απεδέχθη να ηγηθεί της προσπάθειας, αλλά δεν πρόκειται ν’ αναλάβει την προεδρία σε περίπτωση που η Ομάδα επικρατήσει στις προσεχείς εκλογές. Και τούτο, διότι κατοικεί στα Χανιά και πιστεύει ότι ο πρόεδρος πρέπει να βρίσκεται μονίμως στην Αθήνα.

«Θερμά ευχαριστήρια στον αμφιτρύωνα της σημερινής εκδήλωσης, τον ΜΙΛΩΝΑ Νέας Σμύρνης. Τον σύλλογό μου, με τους τέσσερις Ολυμπιονίκες, με πάνω από 50 πρωταθλητές Ελλάδος και επτά φορές πρωταθλητής σύλλογος, ο οποίος, με βασική ευθύνη του Πύρρου, δεν διαθέτει πλέον τμήμα άρσης βαρών. Προσωπικά νοιώθω όπως στο σπίτι μου. Από καρδιάς, και με πληθώρα συναισθημάτων, ευχαριστώ τους θρύλους του αθλήματος για την άκρως τιμητική πρόταση που μου έκαναν, να ηγηθώ της κίνησης για την σωτηρία της άρσης βαρών. Την δέχθηκα μετά από σκέψη, βλέποντας την δεινή θέση όπου έχει περιέλθει λόγω της ανικανότητας, της ανεπάρκειας και της μικροψυχίας της παρούσας διοίκησης.

Το άθλημα βρίσκεται βυθισμένο στο τέλμα. Αυτό που χρειάζεται άμεσα είναι ΑΝΑΠΤΥΞΗ. Λέξη απλή, αλλά, για τον αθλητισμό, πολύπλοκη και απαιτητική. Η παρούσα Διοίκηση την χρησιμοποιεί σαν παραπλανητικό σύνθημα, ανίκανη να κάνει σχεδιασμό προοπτικής και εξέλιξης, διότι στερείται γνώσης και ικανότητας για να τον εκτελέσει.

Επί μία δεκαετία, η άρση βαρών, αντί ανάπτυξης, παρουσιάζει σμίκρυνση. Ο πρόσφατος «σχεδιασμός» της περιλαμβάνει:

-Επαφές και φωτογραφήσεις σε ιδιωτικά γυμναστήρια cross fit, που είναι μεν πολύ καλή μέθοδος άσκησης με βάση την άρση βαρών, αλλά όχι άθλημα. Προσπαθούν να δημιουργήσουν συλλόγους, για να τους εντάξουν στην δύναμη της ΕΟΑΒ προς άγραν ψήφων.

-Φωτογραφήσεις με δημάρχους και περιφερειάρχες σε άσκοπες και δαπανηρές περιπλανήσεις. Διαθέτουμε ένα πολυδάπανο, σ’ έξοδα παράστασης, διοικητικό συμβούλιο.

Από την άλλη, έχουμε προπονητές με μηδενικά συμβόλαια και αθλητές εθνικών ομάδων χωρίς αποδοχές. Πρόσφατα, τους υποσχέθηκαν ένα προεκλογικό «ξεροκόμματο» 200 € τον μήνα.

-Το αγωνιστικό πρόγραμμα είναι απαράδεκτο, με μόλις δύο αγώνες τον χρόνο. Θα σας δώσω μόνο ένα παράδειγμα: Στο περσινό πανελλήνιο πρωτάθλημα, που ήταν όλα (όλες οι κατηγορίες ηλικίας και των δύο φύλων) σ’ ένα, υπήρξε κατηγορία, αυτή των 55κ., που ολοκληρώθηκε στις 3 τα… ξημερώματα. Όλα γίνονται στην τύχη. Αυτό που τους ενδιαφέρει είναι να συμπληρώνουν τα δικά τους σωματεία δεκάδα αθλητών, ώστε να μπορούν να ψηφίζουν.

Ας κάνουμε, όμως, ένα άλμα στη βιολογία. Τερατογέννηση και ερμαφροδιτισμός: Πρόεδρος στην Ελλάδα, τεχνικός διευθυντής στην Η.Π.Α.!!! Ανήκουστο. Και όπως, ήδη, αναφέρθηκε, ποιού τα συμφέροντα θα προασπίζεται ο Πύρρος;

Εμείς έχουμε ήδη έτοιμο τον αναπτυξιακό σχεδιασμό.

*Κέντρο σχεδιασμού: Η Τεχνική Επιτροπή (Τ.Ε.), που θα έχει ουσιαστικό και καθοδηγητικό ρόλο. Θα χαράσσει τον ετήσιο σχεδιασμό και τους αγωνιστικούς και όχι τους… εκλογικούς στόχους. Ο επικεφαλής και τα μέλη της πρέπει να προέρχονται από τον αθλητισμό και να διαθέτουν ουσιαστικά προσόντα και εις βάθος γνώσεις του αθλήματος.

*Προπονητές: Οι συνεργάτες της ΕΟΑΒ πρέπει να είναι γνώστες της τεχνικής, ικανοί να την μεταδώσουν στους αθλητές αλλά και παιδαγωγοί. Η Τ.Ε. θα οργανώνει σεμινάρια επιμόρφωσης, διότι η προπονητική και η αθλητική επιστήμη εξελίσσονται συνεχώς. Στο μέτρο του δυνατού, με βάση την οικονομική πραγματικότητα, θα έχουν απολαβές.

*Προπονητικά κλιμάκια: Θα συγκροτηθούν με γεωγραφικά κριτήρια και κάθε ένα θ’ αποτελείται από τα τοπικά σωματεία, που θα είναι τα κύτταρα αυτού. Θα υπάρχει ένας «κλιμακιακός» προπονητής. Τα παιδιά, που θα επιλέγονται, θα έχουν την αρωγή της ΕΟΑΒ. Θα διοργανώνονται αγώνες μεταξύ κλιμακίων με ομαδική αλλά και ατομική αξιολόγηση.

*Σύνδεση ανάπτυξης και εθνικών ομάδων: Στις συνεδριάσεις της Τ.Ε. θα μετέχουν ο εθνικός προπονητής και οι κλιμακιακοί.

*Συνεργασία με το εξωτερικό: Ήδη έχουμε συμφωνήσει με τρεις πόλεις της Ισπανίας για προπονητικά κάμπινγκ για νεαρούς αθλητές και νεαρές αθλήτριες, με αμοιβαίες ανταλλαγές και με μόνα έξοδα για τα παιδιά, τα εισιτήρια του ταξιδιού.

*Αποκατάσταση της δημοκρατίας στο άθλημα: Θα καταργήσουμε την ρατσιστική διάταξη, περί απαγόρευσης εγγραφής αθλητών, που έχουν κλείσει τα 35 τους χρόνια. Η ανάπτυξη δεν πρέπει να εμποδίζει όποιον θέλει ν’ ασχοληθεί με το άθλημα. Άλλωστε, μόνο κέρδος μπορούμε να έχουμε από αυτό.

Η Ομοσπονδία και το άθλημα δεν είναι βασίλειο κανενός. Έχουμε εξωδιοικητικό παράγοντα, που στοιχίζει πολύ ακριβά, τον οποίο ο «κληρονομικός άρχοντας» τον έστεψε διάδοχο. Καλούμε όλο τον κόσμο της άρσης βαρών να σταθεί δίπλα μας και ν’ αγωνιστεί μαζί μας, ενάντια σε όσους κατεργάζονται τεχνάσματα για να ελέγξουν το εκλογικό σώμα.

Είναι επικίνδυνοι γιατί, αντί της επέκτασης, επιδιώκουν την συρρίκνωση του αθλήματος. Καλέσαμε τον Πύρρο κατ’ επανάληψη, να συνταχθεί μαζί μας. Αρνήθηκε. Πλέον, είμαστε απέναντι του, διότι έχουμε άλλη φιλοσοφία, άλλες αξίες και αρχές. Απευθυνόμενοι προς τα σωματεία, τους λέμε ΜΗΝ ΦΟΒΑΣΤΕ. Είναι ντροπή να φοβάστε. Σκεφτείτε το γενικό καλό του αθλήματος. Η δειλία δεν χωράει σε τόσο κρίσιμες στιγμές. Ορθώστε το ανάστημά σας και την αξιοπρέπεια σας, με μοναδικό σκοπό την αξιοπρέπεια του αθλήματος».

ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ ΚΑΙ ΠΑΡΟΥΣΙΕΣ
Λόγω προσωπικών προβλημάτων δεν μπόρεσαν να παραστούν η Χατζηϊωάνου και ο Σαλτσίδης.

Η 3η Ολυμπιονίκης του 2000 έστειλε θερμό χαιρετισμό και τόνισε ότι θα είναι ενεργό μέλος της προσπάθειας, που κάνουν οι Ολυμπιονίκες για την ανόρθωση του αθλήματος, το οποίο δόξασε την Ελλάδα.

Ο 3ος στο παγκόσμιο πρωτάθλημα του 1990, Παύλος Σαλτσίδης έστειλε το εξής μήνυμα:

«Χαιρετίζω τους δημοσιογράφους και όλους τους φίλους της άρσης βαρών. Το άθλημά μας έχει φτάσει στον πάτο. Ίσως δεν υπάρχει πιο κάτω. Με τους φίλους συναθλητές της «χρυσής» ομάδας του ‘90 και της πρώτων χρόνων του αιώνα μας αποφασίσαμε να ενωθούμε ξανά για να σταματήσουμε τον κατήφορο, που έχε πάρει η ελληνική άρση βαρών. Σας διαβεβαιώ ότι οι προθέσεις μας είναι αγνές και μόνος στόχος μας είναι η σωτηρία και η πρόοδος του αθλήματος».

Η έκπληξη ήλθε από την… Γεωργία. Ο τρις «χρυσός» (τις δύο με την Ελλάδα) Ολυμπιονίκης, Κάχι Καχιασβίλι, έστειλε μήνυμα, στο οποίο, μεταξύ άλλων, υπογραμμίζει, ότι είναι πολύ στεναχωρημένος με την κατάσταση των τελευταίων χρόνων στην ελληνική άρση βαρών και στηρίζει την κίνηση ευχόμενος επιτυχία στην Ομάδα Πρωτοβουλίας.

Στην εκδήλωση παρέστησαν παλαιοί πρωταθλητές και πρώην ή νυν προπονητές: Παναγιώτης Σπύρου, Νίκος Γαλιατσάτος, Σεραφείμ Γραμματικόπουλος, Θανάσης Μπαλάσκας, Χρήστος Κωνσταντινίδης, Δημήτρης Ηλιάδης, Γιώργος Ταμπακάκης, Μανώλης Ρεμπέλης, Χρήστος Καμαργιαννάκης, Στηβ Μαγουλάς, Κώστας Σαλπικίδης, Γιάννης Ζαρωτιάδης και οι Ματούλα Μποντόζη, Κυριακή Γαλάνη και Νατάσα Ακτύπη. Επίσης, οι νυν πρωταθλήτριες, Ελένη Κωνσταντινίδη και Άννα Μαρία Ζολή.

Να επισημάνουμε ότι ο Ρεμπέλης ήταν εκ των αντιπροέδρων της νυν διοίκησης και παραιτήθηκε προ εβδομάδων. Μέλος του Δ.Σ. της ΕΟΑΒ διετέλεσε, παλαιότερα, και η Γαλάνη. Οι Μαγουλάς και Καμαργιαννάκης είναι ομοσπονδιακοί προπονητές. Παρόντες ήταν και ο πρώην πρόεδρος της ΕΟΑΒ και, επίσης πρώην. ταμίας σε διοίκηση του Πύρρου, Κώστας Κορλός, όπως και ο Γιώργος Παρασκευόπουλος, πρώην ταμίας σε διοίκηση του Πύρρου. Παραβρέθηκαν και παλαιότερα μέλη της διοίκησης, οι Πέτρος Κατσικαρέλης και Δημήτρης Τσάκαλης».

πηγή πρώτο θέμα 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα