Αρχική » USADΑ Είναι αθώες οι σύντροφοι τους ευθύνονται για το Ντόπινγκ!

USADΑ Είναι αθώες οι σύντροφοι τους ευθύνονται για το Ντόπινγκ!

by admin

Η μπόξερ της Ολυμπιακής ομάδας των ΗΠΑ Βιρτζίνια Φουχς απαλλάχθηκε από την Υπηρεσία Αντι-Ντόπινγκ των ΗΠΑ υUSADA) αφού  διαπίστωσε ότι απαγορευμένες ουσίες στο δείγμα της είχαν μεταδοθεί κατά τη διάρκεια του σεξ με τον φίλο της! Σε δηλώσεις της στο Fox, παραδέχθηκε πως δεν είχε ιδέα! το πως μπορεί να μπήκαν  στον οργανισμό της οι ουσίες, μέσω του σεξ!
«Θέλω οι άλλοι αθλητές να μάθουν από το δικό μου λάθος», είπε. 

Την ίδια “γραμμή¨ακολούθησε και η Μάντλιν Νικλς, μέλος της εθνικής ομάδας σόφτμπολ των ΗΠΑ που ελέγχθηκε στις 3 Μαρτίου 2020.

Η USADA σε δήλωση της,  την Πέμπτη ανέφερε  ότι το δείγμα ούρων της  Φουχς καταγράφηκε στις 13 Φεβρουαρίου, όπου έδειξε θετικό για δύο απαγορευμένες ουσίες τη λετροζόλη και το GW1516.

Η Βιρτζίνια Φουχς  μίλησε σε μια τηλεοπτική συνέντευξη, λέγοντας ότι δεν είχε «ιδέα» ότι κάτι τέτοιο θα μπορούσε να συμβεί. «Όταν ειδοποιήθηκα για πρώτη φορά τον Μάρτιο πως είχα αυτές τις απαγορευμένες ουσίες, ήμουν σε πλήρη σοκ και δεν είχα ιδέα από πού προέρχονταν, γνωρίζοντας ότι δεν είχα καταπιεί ποτέ τίποτα», δήλωσε η Fuchs στο βίντεο που δημοσίευσε το FOX 26.

Εδώ η ανάρτηση από τον δημοσιογράφο Mark Berman στο Twitter που δείχνει την απάντηση της Φουχς

Η Φουχς έχασε για  λίγο την πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016 και τώρα έχει τους αγώνες του Τόκιο το επόμενο έτος. Εδώ να σημειωθεί,  πως στο σκεπτικό της η USADΑ έκρινε ότι η χαμηλή ποσότητα των απαγορευμένων ουσιών (μεταβολίτη λετροζόλης και μεταβολίτες GW1516) στα δείγματα των δύο αθλητριών συνάδουν με «πρόσφατη έκθεση για απαγορευμένες ουσίες μέσω σεξουαλικής μετάδοσης». Επίσης, σύμφωνα με τη USADA, διαπιστώθηκε ότι οι σύντροφοι των δύο αθλητριών έκαναν χρήση των εν λόγω απαγορευμένων ουσιών, για θεραπευτικούς σκοπούς. Έτσι, η Φους όσο και η Νικλς απαλλάχθηκαν, καθώς κρίθηκε ότι δεν φέρουν ευθύνη ούτε μπορούν να κατηγορηθούν για αμέλεια για το θετικό δείγμα τους. Η  Φουχς  αργότερα αποκάλυψε ότι ο φίλος της είχε καταπιεί τις ουσίες, οι οποίες περιείχαν προϊόντα που αγόρασε, πριν το ζευγάρι κάνει  σεξ χωρίς προφυλάξεις.

 

Η Αμερικανίδα παίκτρια του  σόφτμπολ Μάντλιν Νικλς  βρέθηκε επίσης θετική στο τεστ για φάρμακα, ήταν θετική για το μεταβολίτη «LGD-4033 (επίσης γνωστό ως Ligandrol), διυδροξυ-LGD-4033».

Όπως και ο Φουχς , η USADA έκρινε ότι «ο άντρας σύντροφος της  Νικλς  χρησιμοποιούσε θεραπευτικές δόσεις LGD-4033 και η χαμηλή ποσότητα μεταβολίτη LGD-4033 που εντοπίστηκε στο δείγμα ούρων της, και  ήταν σύμφωνη με την πρόσφατη έκθεση στο LGD-4033 μέσω σεξουαλικής μετάδοσης».

Το 2017, η USADA επέτρεψε στην δρομέα της μεσαίας απόστασης Άτζι Γουίλσον να αγωνιστεί , καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι τα ίχνη αναβολικού παράγοντα στο δείγμα της προήλθαν από μολυσμένο βόειο κρέας.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα