Αρχική » Αναβολικά επανέρχονται μετά την καραντίνα;

Αναβολικά επανέρχονται μετά την καραντίνα;

by admin

Ήταν μια δύσκολη περίοδος, το κρατικό lockdown σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες εμπόδισε την διανομή και πώληση των ανδρογόνων αναβολικών στεροειδών φαρμάκων ΑΑΣ. Αυτοί που επλήγησαν είναι οι παραγωγοί των φαρμακευτικών ουσιών, οι διανομείς – χονδρέμποροι, οι λιανοπωλητές – ντίλερ, αρκετά καταστήματα συμπληρωμάτων διατροφής που ως βιτρίνα διακινούσαν ΑΑΣ, όπως και γυμναστήρια και αθλητικοί σύλλογοι που προωθούσαν τα ΑΑΣ. Επίσης bodybuilders – προπονητές και personal trainers που προωθούσαν ΑΑΣ από το instagram ή το Facebook, έζησαν μια πρωτοφανή περίοδο αναδουλειάς διότι το πελατολόγιο δεν γυμναζόταν.

Οι εξαιρέσεις

Ελάχιστες είναι οι εξαιρέσεις των πιστών steroid users  και αφορούν “τυχερούς” που είχαν το κλειδί του γυμναστηρίου και γυμναζόταν, όπως και ελάχιστους που δεν διέκοψαν τους κύκλους των αναβολικών στεροειδών για λόγους προετοιμασίας – συντήρησης ή διατήρησης της εικόνας τους, απέναντι στο πελατολόγιο.

Εταιρίες βιτρίνα που προωθούν πανευρωπαϊκά ΑΑΣ είχαν πρόβλημα ρευστότητας διότι έπεσε ο τζίρος αποτέλεσμα του κλεισίματος της βιομηχανίας του fitness. To σταδιακό άνοιγμα των γυμναστηρίων πανευρωπαϊκά δίνει μια ελπίδα να κερδηθεί το χαμένο έδαφος, αν και μεσολαβεί η καλοκαιρινή περίοδος. Στην περίπτωση που οι υγειονομικές αρχές επαναφέρουν μερικώς τα μέτρα της κοινωνικής αποστασιοποίησης το φθινόπωρο λόγω του  κορωνοϊού (COVID-19) η κατάσταση θα είναι δραματική, και για αρκετούς διοργανωτές διαγωνισμών που στηρίζουν την βιομηχανία των αθλητικών τροφών με τις εκδηλώσεις τους.

Εάν εξελιχθεί το ευνοϊκό σενάριο και δεν επανέρθει ο  κορωνοϊός (COVID-19) η οικονομικη ζημιά θα καλυφθεί μεσοπρόθεσμα αν και ήδη υπάρχουν προβλήματα, στην υποκουλτούρα της αναβολικής βιομηχανίας για το αύριο, με πιο πιθανό σενάριο να επιβιώσουν οι πιο ισχυροί διανομείς του χώρου.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα