Αρχική » Το ανακοίνωσε ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ παίρνει χάπια υδροξυχλωροκίνης!

Το ανακοίνωσε ΠΡΙΝ ΛΙΓΟ παίρνει χάπια υδροξυχλωροκίνης!

by admin

Ο Πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε ότι παίρνει υδροξυχλωροκίνη, το φάρμακο κατά της ελονοσίας που θεωρείται ως πιθανή θεραπεία για το Covid-19 παρά τις ανησυχίες των επιστημόνων για την αποτελεσματικότητά του. «Πριν από μερικές εβδομάδες, άρχισα να το παίρνω», δήλωσε ο Τραμπ στους δημοσιογράφους του Λευκού Οίκου, προσθέτοντας ότι είχε συμβουλευτεί τον γιατρό του για το φάρμακο. « Κάθε μέρα παίρνω ένα χάπι. Γιατροί το παίρνουν, άρρωστοι το παίρνουν, νοσοκόμοι το παίρνουν, μέχρι στιγμής είμαι μια χαρά…Κάποια στιγμή θα σταματήσω»


Τα αρχικά δεδομένα από μελέτες παρατήρησης έδειξαν ότι το φάρμακο έχει περιορισμένα ή καθόλου αποδεδειγμένα οφέλη για ασθενείς με κορονωϊό και μπορεί ακόμη και να είναι επιβλαβές όταν χρησιμοποιείται με ορισμένους συνδυασμούς. Ο Τραμπ είπε ότι ο γιατρός του δεν του συνέστησε το φάρμακο, αλλά το ζήτησε από τον γιατρό του Λευκού Οίκου.

O  Ντόναλντ Τραμπ κατηγόρησε τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας (ΠΟΥ) ότι είναι μια «μαριονέτα της Κίνας», επαναλαμβάνοντας την κριτική του για τον χειρισμό του κορονοϊού από τον Οργανισμό.

«Δεν είμαι ικανοποιημένος με τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας», δήλωσε ο Τραμπ από τον Λευκό Οίκο. «Είναι μια μαριονέτα της Κίνας».

Τον Απρίλιο, τα Εθνικά Ινστιτούτα Υγείας ξεκίνησαν μια μελέτη που δοκιμάζει την υδροξυχλωροκίνη έναντι ενός φαρμάκου εικονικού φαρμάκου σε 500 νοσηλευμένους ασθενείς με COVID-19. Την περασμένη εβδομάδα, η NIH ανακοίνωσε μια άλλη μελέτη για να δει εάν η υδροξυχλωροκίνη και η αζιθρομυκίνη μπορούν να αποτρέψουν τη νοσηλεία ή το θάνατο σε άτομα με ήπια έως μέτρια ασθένεια. Περίπου 2.000 Αμερικανοί ενήλικες με επιβεβαιωμένες μολύνσεις από κορωνοϊό και συμπτώματα όπως πυρετός, βήχας ή δύσπνοια θα πάρουν τα φάρμακα ή τα χάπια εικονικού φαρμάκου.

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα