Αρχική » Δεύτερη φορά ο μέντορας bodybuilder παλεύει με τον θάνατο!

Δεύτερη φορά ο μέντορας bodybuilder παλεύει με τον θάνατο!

by admin

Στην εποχή του κορωνοιού συνέβησαν δυο γεγονότα που πέρασαν από την ευρεία μυϊκή κοινότητα, χωρίς να δοθεί η απαραίτητη προσοχή, όντας αποτέλεσμα της αβεβαιότητας για το μέλλον που επηρεάζει τους περισσότερους. Ο θάνατος του 30χρονου bodybuilder  Luke Sandoe είναι το πρώτο γεγονός, και χθές η εισαγωγή του 48χρονου προπονητή – μέντορα και bodybuilder  John Meadows,  το δεύτερο γεγονός, και εδώ θα σταθούμε.

Οπως  ανακοίνωσε η σύζυγος του Mary, ο John Meadows υπέστη καρδιακή προσβολή, παρουσίασε πρόβλημα στα αιμοφόρα αγγεία, και πρόβλημα με την πήξη στο αίμα του. Είναι όμως,  μόνο αυτό;

Όταν η θέληση για μυϊκή ανάπτυξη παραβιάζει το ιατρικό πρωτόκολλο 

Ο John Meadows στην νεότητα του, την περίοδο 2005 – 2006 είχε πάλι σοβαρό πρόβλημα με την πήξη στο αίμα του, και τα όργανα του, και για αυτό εισήχθη στο νοσοκομείο, όπου ο γιατρός ήρθε για να του πει ότι είχε  λίγα λεπτά  πριν από το θάνατο, οπότε έπρεπε να δράσει γρήγορα και να  αφαιρέσει ολόκληρο το παχύ έντερο! Οπως και εγινε..

Πέρασαν λίγες εβδομάδες και  ξαναγύρισε στο γυμναστήριο, όμως  δυστυχώς, μετά τη χειρουργική επέμβαση, ανέπτυξε απόφραξη.  Το στομάχι του διογκώθηκε σε σημείο που τα συρραπτικά της τομής άρχισαν να χαλαρώνουν και άρχισε να τρώει με  σωλήνα!

Μετά από αλλεπάλληλες εξετάσεις και χειρουργικές επέμβαση διαπιστώθηκε ότι έπασχε από Ιδιοπαθητική Μυοειδική Υπερπλασία Μεσεντέριων Φλεβών!  (ΙΜΥΜΦ) μια ασυνήθιστη και δυσνόητη ασθένεια που εμφανίζεται κλασικά στο ορθοσιγμοειδές κόλον σχετικά νεαρών, κατά τα άλλα, υγιών ανδρών.

[quote]Ο John Meadows είχε δηλώσει για το 2005, μετά την πρώτη μου χειρουργική επέμβαση τον Αύγουστο, είχαν διαπιστώσει από βιοψία ότι οι μεσεντερικές φλέβες στο σιγμοειδές κόλο  είχαν πυκνώσει στο σημείο όπου δεν μπορούσε να περάσει αίμα! Αυτό προκάλεσε την αιμορραγία[/quote]

Η κλινική παρουσίαση της Ιδιοπαθητική Μυοειδικής Υπερπλασίας Μεσεντέριων Φλεβών μιμείται αυτήν της φλεγμονώδους νόσου του εντέρου και της εκτομής του παχέος εντέρου, απαιτείται πάντοτε σε αυτούς τους ασθενείς μετά από μια παρατεταμένη πορεία αποτυχημένης ιατρικής θεραπείας. Η αιτιολογία της Ιδιοπαθητικής Μυοειδικής Υπερπλασίας Μεσεντέριων Φλεβών είναι άγνωστη και αυτή η κατάσταση έχει διαγνωστεί μόνο μετά από ιστοπαθολογική αναθεώρηση του εκτοπισμένου παχέος εντέρου.

Είναι πολύ δύσκολο να προσδιοριστεί η πραγματική συχνότητα εμφάνισης της ΙΜΥΜΦ , καθώς αυτή η κατάσταση έχει διαγνωστεί μέχρι σήμερα μόνο σε ασθενείς που εμφανίζουν επιπλοκή που απαιτεί εκτομή του παχέος εντέρου, την οποία έκανε ο John Meadows 

Η κλινική πορεία της νόσου  συνήθως χαρακτηρίζεται από παρατεταμένη κοιλιακό άλγος, απώλεια βάρους, και αιματηρή διάρροια, την οποία παρουσίασε ο John Meadows μαζί με ισχυρούς πόνους εκείνη την περίοδο. Έχει αποδειχθεί ότι η μη θρομβωτική απόφραξη μεσεντερικής φλέβας εμφανίζεται σε μορφές συστηματικής αγγειίτιδας, όπως η νόσος Behçet, ο συστηματικός ερυθηματώδης λύκος και η εντεροκολική λεμφοκυτταρική φλεβίτιδα.Αυτές οι διαταραχές, οι οποίες είναι γνωστές ως μεσεντερικές φλεγμονώδεις φλεβο-αποφρακτικές ασθένειες, έχουν μοναδικά δημογραφικά στοιχεία ασθενών, μοναδική κατανομή της νόσου και χαρακτηριστική λεμφοκυτταρική διήθηση στην ιστολογία που δεν υπάρχει σε δείγματα ΙΜΥΜΦ.

Ο John Meadows είναι ακόμη ένας bodybuilder που δεν σταμάτησε, μετά τα  χειρουργεία και τις προειδοποιήσεις, το πάθος για το αγωνιστικό bodybuilding ήταν πιο δυνατό .. τότε μετά την αποθεραπεία του  είχε δηλώσει,  θέλω απλώς να παραμείνω υγιής, το στομάχι του είχε ακόμα πόνο, αλλά ήξερε όπως έλεγε  ότι όλα θα πάνε καλάΧάρη σε όλη την οικογένεια του  και τους φίλους του που τον βοήθησαν να το ξεπεράσει. Ήταν καταπληκτικό πόση αγάπη και υποστήριξη είχα. Είμαι πραγματικά ένας ευλογημένος άνθρωπος. δήλωνε ο Meadows , έως χθες που ξαναμπήκε στο νοσοκομείο!

John Meadows Επειγόντως στο Νοσοκομείο – καρδιά!

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα