Αρχική » Κλεοβούλου “Γυμναστήρια” Ο κλάδος βρίσκεται σε απόγνωση!

Κλεοβούλου “Γυμναστήρια” Ο κλάδος βρίσκεται σε απόγνωση!

by admin

«Κραυγή» αγωνίας από τους ιδιοκτήτες γυμναστηρίων. Την αγωνία τους για το μέλλον των γυμναστηρίων εκφράζουν οι ιδιοκτήτες περίπου 2.500 τέτοιων επιχειρήσεων που απασχολούν συνολικά 42.000 υπαλλήλους.
Ο Μάιος είναι ο μήνας που υπό φυσιολογικές συνθήκες τα γυμναστήρια θα ήταν γεμάτα κόσμο που θα προετοιμαζόταν για την έξοδο στις παραλίες. Προς το παρόν όλα τα γυμναστήρια της χώρας παραμένουν κλειστά λόγω κορωνοϊού και σύμφωνα με ρεπορτάζ του newsit.gr η αγωνία του κλάδου είναι μεγάλη καθώς τα έξοδα τρέχουν και τα έσοδα κόπηκαν.

Μέχρι αυτή την ώρα, όπως αναφέρει στο newsit.gr o γενικός γραμματέας του πανελλήνιου συνδέσμου γυμναστηρίων Δώρος Κλεοβούλου, κανένας από τους εμπλεκόμενους κυβερνητικούς φορείς δεν είναι σε θέση να ορίσει μια ημερομηνία, κατά την οποία τα γυμναστήρια της χώρας θα ανοίξουν ξανά.

«Ο κλάδος βρίσκεται σε απόγνωση, καθώς παρά τις οχλήσεις μας ακόμα δεν υπάρχει κάποια πρόβλεψη για τα γυμναστήρια, με αποτέλεσμα τα έξοδα κάθε μήνα να τρέχουν. Δεν μιλάμε για μαγαζιά, αλλά για γυμναστηριακούς χώρους με τους περισσότερους να ξεπερνούν τα 600 τ.μ, που σημαίνει πως τα ενοίκια ακόμα και με την μείωση του 40% είναι μεγάλα».

«Σύμφωνα με τα στοιχεία το τρίμηνο της Άνοιξης που παραδοσιακά αυξάνονταν πάντα το πελατολόγιο μας το χάσαμε τελείως. Αν υποθέσουμε πως θα ανοίξουμε τον Ιούλιο, μιλάμε πάλι για ένα χαμένο διάστημα, αφού στη μέση του καλοκαιριού πέρα από τους σταθερούς πελάτες, σχεδόν κανένας άλλος δεν έρχεται να γυμναστεί γιατί οι περισσότεροι σκέφτονται τις διακοπές τους. Από την άλλη υπάρχουν τα προπληρωμένα συμβόλαια τα οποία αν δεν τα καλύψουμε θα χάσουμε τον κόσμο που μας εμπιστεύεται. Αν υποθέσουμε πως αυτά θα αρχίσουμε να τα καλύπτουμε από Σεπτέμβρη και με βάση τους ήδη χαμένους μήνες, αυτό σημαίνει πως λεφτά θα δούμε πάλι στα ταμεία των επιχειρήσεων μας, καλώς εχόντων των πραγμάτων, αν η χώρα δεν βιώσει το δεύτερο κύμα της πανδημίας, για το οποίο όλοι ανησυχούμε, το 2021 πλην ελαχίστων περιπτώσεων».

Για να διευκολύνει την όλη κατάσταση, ώστε να προχωρήσει άμεσα η επαναλειτουργία των γυμναστηρίων, ο πανελλήνιος σύνδεσμος γυμναστηρίων έχει καταθέσει ήδη ολοκληρωμένη πρόταση με μέτρα που πρέπει να ληφθούν για την δημόσια υγεία.

O Κλεοβούλου αναφέρει : Έχουμε καταθέσει ένα σχέδιο σχετικά με τα μέτρα που πρέπει να ληφθούν από πλευράς μας, ώστε να προχωρήσουμε άμεσα προς την επαναλειτουργία. Ανάμεσα στα μέτρα λέμε πως οι πελάτες θα εισέρχονται στον χώρο μετά από προκαθορισμένο ραντεβού, να μπαίνουν τόσα άτομα όσα επιτρέπει η επιφάνεια του γυμναστηρίου. Ζητάμε πριν την λειτουργία και με την μέθοδο της εκ νέφωσης να γίνει ειδική απολύμανση, οι γυμναστές και το προσωπικό να φορούν μάσκες και γάντια και να γίνεται μια τυπική απολύμανση του κάθε οργάνου, μετά την χρήση από κάθε πελάτη.

Σοκ στον Πτωχευτικό Κώδικα τα γυμναστήρια Gold’s Gym

Δείτε επίσης εδώ : Για 300 εκατομμύρια τζίρο κοντράρονται τα γυμναστήρια!

 

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα