Αρχική » Fitness το πλήγμα στην Βιομηχανία των $94 billion

Fitness το πλήγμα στην Βιομηχανία των $94 billion

by admin

Περισσότεροι από 400.000 επαγγελματίες του fitness παρέχουν οδηγίες άσκησης και υπηρεσίες γυμναστικής στις ΗΠΑ. Οι προοπτικές για τους επαγγελματίες της βιομηχανίας του fitness ήταν θετικές. Σύμφωνα με εκτιμήσεις  του IHRSA, ο αριθμός τους  θα συνέχιζε να αυξάνεται καθώς οι καταναλωτές χρειάζονταν ειδικούς καθοδηγητές για την υγεία και την κατάρτιση ώστε να επιτύχουν τους στόχους τους. Το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας (BLS) πρόβλεψε ήδη από το 2018 ότι ο αριθμός των προπονητών fitness και των instructors  θα αυξανόταν κατά 13%  έως το 2028.  [quote]106 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020[/quote]

Η παγκόσμια βιομηχανία των κλαμπ υγείας (γυμναστήρια και studio) είχε συνολικά έσοδα  94 δισεκατομμύρια δολάρια, από 87,2 δισεκατομμύρια δολάρια το προηγούμενο έτος. Με συνολικό ρυθμό ανάπτυξης 8,7%, τα μηνύματα ήταν θετικά  με την προοπτική ότι η βιομηχανία γυμναστικής θα συνέχιζε να αναπτύσσεται. Σε αυτή τη τροχιά, η αγορά του fitness  θα έφτανε τα 106 δισεκατομμύρια δολάρια το 2020. Καθώς οι καρδιαγγειακές παθήσεις και η “επιδημία της παχυσαρκίας” συνέχιζαν να αυξάνονται, ο κλάδος θα  ήταν σε θέση να  διαδραματίσει έναν όλο και πιο σημαντικό ρόλο στην υγεία των παγκόσμιων πληθυσμών. Οι επιχειρήσεις γυμναστικής που προσαρμόστηκαν  να αντιμετωπίσουν αυτή την πρόκληση, είχαν μια προοπτική.

Covid-19 εξαπλώνεται

H επιδημία του κορωνοϊού  Covid-19 έβγαλε τον κόσμο από τα γυμναστήρια και μαζί με άλλους τους έστειλε στο supermarket, να αγοράσουν χαρτί υγείας, τρόφιμα και νερό, καθώς οι άνθρωποι άρχισαν να πανικοβάλλονται, πιστεύοντας ότι τα αποθέματα πρώτων υλών και οι προμήθειες θα επηρεαστούν από την εξάπλωση της επιδημίας του COVID-19. Στη Νέα Υόρκη, την πολιτεία που έχει πληγεί περισσότερο μέχρι στιγμής, οι αρχές παροτρύνουν τους κατοίκους να μένουν στα σπίτια τους και να περιορίσουν τις αθλητικές τους δραστηριότητες, ενώ οι μη κρίσιμες επιχειρηματικές δραστηριότητες στην ευρύτερη περιοχή έχουν ανασταλεί.

Μακροπρόθεσμα, ο κοροναϊός θα διαλύσει το μοντέλο της βιομηχανίας του fitness”, ανέφερε στο CNN Business η Jessica Goldman ιδιοκτήτρια του Dance Forever Studio στο Σικάγο. Πολλά στούντιο δημιουργούν προπονήσεις βίντεο στο YouTube σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν την πελατεία τους, έως πότε; H εκγύμναση δεν είναι βιντεοσκόπηση και εικονική πραγματικότητα αλλά συμμετοχή σε μια πράξη εκγύμνασης όπου τα άτομα νιώθουν την αλληλοεπίδραση. Ορισμένα από τα μικρά στούντιο πιθανώς δεν θα ανακάμψουν, σύμφωνα με τον Nathan Forster, Διευθύνοντα Σύμβουλο του NEOU, μιας πλατφόρμας βίντεο κατά παραγγελία. “Ελπίζω ότι πολλοί από αυτούς μπορούν να επιστρέψουν, αλλά σίγουρα θα υπάρξουν ορισμένοι που δεν θα το κάνουν”, είπε στο CNN Business

Δεν είναι μόνο αυτό

Όπως προαναφέραμε η βιομηχανια του fitness είχε προοπτικές για κέρδη, σε καμία περίπτωση για συρρίκνωση, τα κέρδη προερχόταν από την ανάγκη των καταναλωτών να γυμναστούν σε διαφορετικά πεδία πρόκλησης για την υγεία τους. Η αγορά δούλευε ενώ τα κέρδη από τον μισθό τους τα αξιοποιούσουν για την εκγύμναση τους. Τώρα η βασική πρόβλεψη της Fitch Ratings  είναι πως τα lockdowns θα μπορούσαν να μειώσουν το ΑΕΠ σε ολόκληρη την ΕΕ και τις ΗΠΑ κατά 7%-8% ή 28%-30% στο β’ τρίμηνο, σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό διάστημα,  οι ετήσιες προβλέψεις της Fitch για την ανεργία στις ανεπτυγμένες χώρες έχουν αυξηθεί και αναμένει ότι η ανεργία των ΗΠΑ θα κορυφωθεί στο 10% το β’ τρίμηνο με 10 εκατομμύρια απώλειες θέσεων εργασίας. Οι εταιρείες είναι επίσης πιθανό να μειώσουν τις δαπάνες όπως και οι καταναλωτές. Σε περίπτωση που τα lockdowns διαρκέσουν για μεγάλο διάσημα η ζημία στο ΑΕΠ θα είναι πολύ μεγαλύτερη. Όλα αυτά σκοτεινιάζουν το μέλλον της βιομηχανίας του fitness που σε αυτή την χρονική φάση μοιάζει ως μια πολυτέλεια η ύπαρξη της.

Η Town Sports απέλυσε  το προσωπικό της και έκλεισε τη συντριπτική πλειοψηφία των 186 γυμναστηρίων της, τα οποία λειτουργούν κάτω από τα banners του Sports Club στη Νέα Υόρκη, τη Βοστώνη, την Ουάσινγκτον και τη Φιλαδέλφεια. Η εταιρεία, η οποία διευθύνεται από τον πρώην τραπεζίτη της Deutsche Bank Patrick Walsh, έχει επικριθεί από ορισμένα μέλη τα οποία εξακολουθούν να χρεώνονται, παρόλο που τα σωματεία τους έχουν κλείσει. Τώρα αντιμετωπίζει διαφορές στο αμερικανικό ομοσπονδιακό δικαστήριο στη Νέα Υόρκη.

Για το τέλος αναφέρουμε τις δηλώσεις του δισεκατομμυριούχου ιδρυτής της Microsoft, Μπιλ Γκέιτς, “Με βάση αυτά που έχουμε δει μέχρι τώρα από την αρχή του έτους, έχουμε πολύ δρόμο μπροστά μας. Αλλά εξακολουθώ να πιστεύω ότι εάν λάβουμε τις σωστές αποφάσεις τώρα, και δώσουμε βάση στην επιστήμη, στα στοιχεία και στην εμπειρία των επαγγελματιών του τομέα υγείας, μπορούμε να σώσουμε ζωές και να επαναφέρουμε τη χώρα στην κανονικότητα”

 

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα