Αρχική » Κραυγή αγωνίας από τα γυμναστήρια..οι ιδιοκτήτες βρίσκονται σε δεινή κατάσταση

Κραυγή αγωνίας από τα γυμναστήρια..οι ιδιοκτήτες βρίσκονται σε δεινή κατάσταση

by admin

Στη Θεσσαλονίκη υπάρχουν 250 αδειοδοτημένα γυμναστήρια, τα οποία απασχολούν κατά μέσο όρο πέντε άτομα. Οι περισσότερες συμβάσεις από τους -τουλάχιστον 1250 εργαζόμενους- έχουν ανασταλεί «για να μπορέσουν να πάρουν το βοήθημα των 800 ευρώ», εξηγεί ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών Γυμναστηρίων Θεσσαλονίκης Κώστας Φακής.

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι ιδιοκτήτες γυμναστηρίων βρίσκονται σε δεινή κατάσταση, καθώς το βοήθημα προβλέπεται μόνο για τις ατομικές επιχειρήσεις και όχι για άλλες κατηγορίες εταιρειών. «Μιλάμε για ένα μεγάλο μηδενικό όσον αφορά τα έσοδα. Θα πρέπει όλες οι εταιρείες να είναι στον ίδιο παρονομαστή. Στο μεταξύ, τα γυμναστήρια νοικιάζουν συνήθως πολύ μεγάλους χώρους και είναι αδύνατο να πληρώσουμε ούτε το 60% του ενοικίου που προβλέπεται», τονίζει ο κ. Φακής και εκφράζει την ανησυχία του για το κατά πόσο, ακόμη και όταν ανοίξουν οι χώροι, θα μπορέσει ο κόσμος να ξαναμπεί στα γυμναστήρια.

«Η σεζόν χάθηκε. Καλό Σεπτέμβρη», σημειώνει. «Δεν ξέρω ποιοι θα μπορέσουν να αντέξουν από αυτήν την κρίση του κλάδου, δεδομένου ότι χάνονται οι καλύτεροι μήνες για τον κλάδο μας», προσθέτει η Μένια Καζάκη, επαγγελματίας Άσκησης και Υγείας με έδρα την Καστανιά Ημαθίας.

Πηγή: ΑΠΕ ΜΠΕ


Δείτε επίσης εδώ Τι θα γίνει με τα γυμναστήρια δεν μιλά κανείς!

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα