Αρχική » Τι θα γίνει με τα γυμναστήρια δεν μιλά κανείς!

Τι θα γίνει με τα γυμναστήρια δεν μιλά κανείς!

by admin

H κατάσταση έκτακτης ανάγκης που ισχύει σήμερα στη χώρα μας λόγω της υγειονομικής κρίσης είναι ένα πρωτόγνωρο γεγονός. Στο τομέα της άθλησης ήδη έχει περάσει η χρονική περίοδος του 15νθήμερου λουκέτου. Όπως γνωρίζουμε οι ανακοινώσεις των γυμναστήριων ήταν για συγκεκριμένη αναστολή λειτουργίας  2 εβδομάδων, που τώρα παρατείνεται.

Η παράταση  που δημιουργεί κραδασμούς

Οι επιδοματικές πολιτικές που ανακοινώθηκαν και θα ανακοινωθούν στο μέλλον είναι μια προσπάθεια στήριξης της αγοράς αλλά σε κάθε περίπτωση είναι ένα προσωρινό χάπι στην ασθένεια που εξελίσσεται. Στην πραγματικότητα των γυμναστηρίων δημιουργούνται νέα δεδομένα, όπου τα έσοδα είναι ανύπαρκτα και οι υποχρεώσεις διατηρούνται.

Όπως φαίνεται αρκετά γυμναστήρια θα δώσουν παράταση στα συμβόλαια των πελατών για όσο διαρκεί η κρίση, αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να μετατεθεί η περίοδος των συμβολαίων, αλλά για ποσό; επί παραδείγματι, εάν η κρίση διαρκέσει 2 μήνες τα έσοδα των γυμναστηρίων θα παγώσουν για 2 μήνες λουκέτο  + 2 μήνες παράταση = 4 μήνες!
Εάν η κρίση διαρκέσει 3 μήνες συμπληρώνουμε ένα εξάμηνο! αντιστοίχως όσο πιο χρονοβόρο είναι το λουκέτο μετατίθενται τα συμβόλαια.

Γυμναστήρια και σύλλογοι που ακολούθησαν την πολιτική της μηνιαίας συνδρομής ήδη είναι χωρίς έσοδα.

Δεύτερον, εάν η κρίση έχει χρονικό ορίζοντα έως το καλοκαίρι, το πιο πιθανό σενάριο θα είναι οι άνθρωποι να επιδιώξουν να βγουν στο φυσικό περιβάλλον λόγω εποχής, αντί να κλειστούν στα γυμναστήρια. Όπως γνωρίζουμε η καλή εποχή για τα γυμναστήρια είναι η άνοιξη (τώρα λουκέτο) και η κακή σε έσοδα περίοδος είναι το καλοκαίρι. Άρα, πάλι έχουμε ένα εξάμηνο οικονομικής καραντίνας έως το φθινόπωρο που τα έσοδα θα είναι πενιχρά.

Στο καλό σενάριο όπου κάποια στιγμή θα «σπάσει» το  lockdown και θα ανοίξουν οι επιχειρήσεις το πιο πιθανό είναι να παρουσιαστεί το φαινόμενο των υπερπροσφορών, όπου στόχος θα είναι η άμεση εισροή ρευστών. Αυτό όμως μακροπρόθεσμα θα σημάνει νέο γύρο μειωμένων εσόδων όπου ο αθέμιτος ανταγωνισμός θα επιβάλλει όρους επιχειρηματικής ασφυξίας για πολλές επιχειρήσεις.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα