Αρχική » Αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες

Αναβάλλονται οι Ολυμπιακοί Αγώνες

by admin

Ο πρωθυπουργός της Ιαπωνίας Shinzo Abe, ο πρόεδρος της ΔΟΕ και ο πρόεδρος της οργανωτικής επιτροπής των Ολυμπιακών Αγώνων του Τόκιο, Τόμας Μπαχ μετά από τηλεδιάσκεψη, αποφάσισαν τη μετάθεση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 για το καλοκαίρι του 2021. Για πρώτη φορά η κορυφαία διοργάνωση θα διεξαχθεί όχι σε ζυγό, αλλά σε μονό έτος. Επίσης είναι η πρώτη φορά που αναβάλλονται μετά τη διοργάνωση του 1940, που ήταν επίσης να διεξαχθούν στο Τόκιο, αλλά δεν έγινε λόγω του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου.

H Ολυμπιακή Φλόγα θα παραμείνει στην Ιαπωνία, οι Ολυμπιακοί Αγώνες όσο και οι Παραολυμπιακοί θα φέρουν το όνομα «Τόκιο 2020

“Συμφωνήσαμε ότι η αναβολή θα ήταν ο καλύτερος τρόπος για να εξασφαλιστεί ότι οι αθλητές θα βρίσκονται σε άριστη κατάσταση όταν θα αγωνίζονται και να εγγυηθούμε την ασφάλεια των θεατών”, δήλωσε ο Shinzo Abe λίγο μετά τη συνομιλία του με τον Μπαχ, προσθέτοντας ότι θα διεξαχθούν οι Αγώνες μέχρι το καλοκαίρι του 2021.

[youtube width=”400 ” height=”250″ video_id=”xn9AmhfvOp4″]

Υπολογίζεται ότι 10.000 αθλητές είχαν προγραμματίσει να προσέλθουν στο εθνικό στάδιο του Τόκιο για την τελετή έναρξης των θερινών Ολυμπιακών Αγώνων και περίπου 600.000 επισκέπτες από το εξωτερικό αναμένονταν  να συρρεύσουν  στην ιαπωνική πρωτεύουσα για τη μεγαλύτερη αθλητική διοργάνωση στον κόσμο, μέχρι τις 9 Αυγούστου.
Η ακύρωση ή η αναβολή των Ολυμπιακών Αγώνων δεν ήταν μια απόφαση που ελήφθη ελαφρώς. Το οικονομικό χτύπημα της ακύρωσης των αγώνων θα είναι σημαντικό για την Ιαπωνία , η οποία έχει ήδη επενδύσει τουλάχιστον 12,6 δισεκατομμύρια δολάρια στους Ολυμπιακούς Αγώνες του 2020. με ορισμένες εκτιμήσεις, θα μειώσει την ετήσια αύξηση του ΑΕΠ στην Ιαπωνία κατά 1,4% .

Η μοίρα του Τόκιο 2020 ουσιαστικά σφραγίστηκε αυτή την εβδομάδα, όταν ο Καναδάς και η Αυστραλία δήλωσαν ότι δεν θα στείλουν αθλητές στην Ιαπωνία τον Ιούλιο, ενώ η βρετανική και γαλλική κυβέρνηση προέτρεψαν τη ΔΟΕ να πάρει μια γρήγορη απόφαση.

Tokyo 2020: Olympic Games postponed because of coronavirus

Tokyo 2020
The Olympic Games were due to begin in Tokyo on 24 July

The Tokyo 2020 Olympic Games have been postponed until next year because of the worldwide coronavirus pandemic.

The event, due to begin on 24 July, will now take place “no later than summer 2021”, the International Olympic Committee (IOC) confirmed.

“I proposed to postpone for a year and [IOC] president Thomas Bach responded with 100% agreement,” Japan’s Prime Minister Shinzo Abe said.

The Tokyo Paralympic Games will also be postponed until 2021.

The event will still be called Tokyo 2020 despite taking place in 2021, the IOC said.

 

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα