Αρχική » ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ Βιταμίνες ανέβηκαν τα χάπια για τον κορονοϊό

ΑΓΟΡΑΖΟΥΝ Βιταμίνες ανέβηκαν τα χάπια για τον κορονοϊό

by admin

Μέρες χαράς και αισιοδοξίας για τα στελέχη της βιομηχανίας βιταμινών, στην Θεσσαλονίκη οι κάτοικοι πηγαίνουν στα φαρμακεία και αγοράζουν συνεχώς βιταμίνες προκειμένου να ενισχύσουν το ανοσοποιητικό τους σύστημα ενάντια στον κορονοϊό.

Συγκεκριμένα, την στιγμή που ο κορονοϊός εξαπλώνεται, στα φαρμακεία της Θεσσαλονίκης, έχουν γίνει ανάρπαστες οι βιταμίνες και τα συμπληρώματα διατροφής, έχουν μειωθεί οι πωλήσεις αντιβιοτικών και αποσυμφορητικών μύτης, ενώ έχουν σχεδόν μηδενιστεί οι πωλήσεις καλλυντικών.[quote]Την τελευταία εβδομάδα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι πωλήσεις βιταμινών. Εχουν πέσει οι πωλήσεις αντιβιοτικών και των αποσυμφορητικών μύτης[/quote]

Ο πρόεδρος του Φαρμακευτικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης, Διονύσης Ευγενίδης, αναφέρει πως «Οι πωλήσεις βιταμινών έχουν αυξηθεί αυτές τις μέρες γιατί οι άνθρωποι πιστεύουν ότι έτσι μπορούν να θωρακίσουν τον οργανισμό τους. Ωστόσο, δεν υπάρχει έλλειψη βιταμινών. Έχουν μειωθεί πολύ οι πωλήσεις καλλυντικών».

«Τη μεγαλύτερη ζήτηση μετά τις μάσκες, τα αντισηπτικά, τα γάντια και την παρακεταμόλη έχουν οι πολυβιταμίνες και η βιταμίνη C. Την τελευταία εβδομάδα έχουν αυξηθεί κατακόρυφα οι πωλήσεις βιταμινών. Εχουν πέσει οι πωλήσεις αντιβιοτικών και των αποσυμφορητικών μύτης», αναφέρει ο φαρμακοποιός Μιχάλης Βολώνης, ο οποίος έχει φαρμακείο στη δυτική Θεσσαλονίκη. Παράλληλα, σημειώνει ότι η κίνηση στο φαρμακείο του έχει μια σχετική μείωση καθώς οι περαστικοί που έμπαιναν στο φαρμακείο να πάρουν κάτι δεν έρχονται πια. «Ερχονται μόνο οι τακτικοί πελάτες», λέει.

Η φαρμακοποιός Μάρθα Τσαχαλίδου, της οποίας το φαρμακείο είναι στο κέντρο της Θεσσαλονίκης και λειτουργεί με διευρυμένο ωράριο, λέει: «Το 90% των πελατών μας ζητάνε μάσκες και αντισηπτικά, ενώ χτες ζητούσαν αυτό το αντιελονοσιακό φάρμακο που χορηγήθηκε σε ασθενείς με κορονοϊό, αλλά δεν το δίναμε χωρίς συνταγή. Εχω ακούσει από συναδέλφους, ότι κάποιοι που άκουσαν ότι η χλωροκίνη θεραπεύει τον κορονοϊό πήγαν και ζητούσαν χλωροφύλλη! Εκείνα που έχουν μεγάλη ζήτηση αυτές τις ημέρες, μετά τις μάσκες και τα αντισηπτικά, είναι οι βιταμίνες, η πρόπολη και τα φυτικά σκευάσματα. Οι πωλήσεις καλλυντικών έχουν μηδενιστεί. Εμείς λειτουργούμε με διευρυμένο ωράριο και η κίνηση στο φυσικό μας κατάστημα είναι η ίδια. Στο διαδικτυακό κατάστημά μας έχουμε κάποια κίνηση αλλά, όπως γνωρίζετε, διαδικτυακά δεν πωλούνται φάρμακα παρά μόνο διατροφικά συμπληρώματα, καλλυντικά κ.ά».

«Αυτοί που μπαίνουν στα φαρμακείο περισσότερο ζητάνε μάσκες, αντισηπτικά, οινόπνευμα και μέχρι χτες ζητούσαν το φάρμακο που έχει χλωροκίνη. Επίσης ζητάνε παρακεταμόλη και βιταμίνη C. Οι περισσότεροι τακτικοί πελάτες μας έρχονται και ζητάνε τα φάρμακά που παίρνουν γιατί φοβούνται μη ξεμείνουν. Έχουν πέσει οι πωλήσεις καλλυντικών και αντιβιοτικών», λέει η βοηθός φαρμακοποιού, που εργάζεται στο φαρμακείο της Μαρίας Φελέκη στην ανατολική Θεσσαλονίκη.

Πηγή ΑΠΕ
dikaiologitika.gr

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα