Αρχική » O θάνατος του ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ & του Ντιλεράκου

O θάνατος του ΕΜΠΟΡΑΚΟΥ & του Ντιλεράκου

by admin

Τα 10 τελευταία χρόνια η ανάπτυξη των social media έδωσε την ευκαιρία σε κάθε είδους κοινωνικό πλασιέ να αυτοπροβάλει την ιδεολογική του πραμάτεια. Στην Βιομηχανία των βιταμινών και των βέλτιστων χημικών να εξωραΐσει την σωματοδομή του, ως εχέγγυο ποιότητας.

Χημικοί καμικάζι αναγνωρίσιμοι για το νεαρό της ηλικίας  τους εφόρμησαν στα κοινωνικά δίκτυα για να προβάλλουν το νέο σωματικό πρότυπο. Στις πρώην σοσιαλιστικές χώρες αλλά και στην μεσόγειο επενδύθηκαν κεφάλαια για την παραγωγή τυποποιημένων σκονών πρωτεΐνης με χαμηλό κόστος παραγωγής αλλά λαμπερό σελοφάν διαφήμισης.
Στον τομέα της λιανικής πώλησης άνοιξε η βεντάλια των νέων καταστημάτων που ως πρατήρια εφοδιασμού διοχέτευσαν πολλή πρωτεϊνική σκόνη σε νέους καταναλωτές που προτίμησαν την μίμηση του διατροφικού μοντέλου ως αναγκαιότητα διατήρησης ενός κοινωνικού προφίλ.
Στην Black Market αγορά οι πωλήσεις χημικών ανδρογόνων εκτοξεύτηκαν, ακολουθώντας την ίδια αναγκαιότητα διατήρησης ενός ισχυρού κοινωνικού προφίλ. Υπόγεια εργαστήρια και χημικοί διανομείς πλημμύρισαν την αγορά με σκευάσματα.
Όμως, είναι διαπιστωμένο πως εδώ και καιρό η υπερπροσφορά «μπούκωσε» την αγορά, που σχοινοβατεί σε ένα αμφιβόλου αντοχής σχοινί. Τα μηνύματα των πωλήσεων πριν τον κορωνοϊό ήταν δυσοίωνα για πολλές εταιρείες, καταστήματα αλλά και χημικούς ντίλερ.

Όλα αυτά πριν εισβάλει ο κορωνοϊός, τώρα, την εβδομάδα από 2 έως 8 Μαρτίου, οι πωλήσεις σαπουνιών για το πλύσιμο των χεριών (υγρά και μπάρες) αυξήθηκαν κατά 97,9% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα ένα χρόνο πριν, σύμφωνα με τη Nielsen. Τα καθαριστικά μαντιλάκια για το σπίτι σημείωσαν άνοδο 211,8%, τα ελαστικά γάντια 64,6%, και οι χλωρίνες 41,2%.

Οικονομική ντόπα στην αγορά (ΑΝΑΒΟΛΙΚΑ)

Όπως δημοσιεύτηκε, από την αμερικάνικη τράπεζα Citigroup, η ελληνική οικονομία θα επιδεινωθεί σημαντικά έως και το γ’ τρίμηνο λόγω του μεγάλου βάρους που έχει ο τουρισμός σε αυτήν, ο οποίος θα είναι από τους κλάδους που θα χτυπηθούν περισσότερο από τις επιπτώσεις του νέου ιού. ( Ο τουρισμός, αντιπροσωπεύει περίπου το 20% του ελληνικού ΑΕΠ) Η συρρίκνωση είναι πιθανό να επιμείνει ολόκληρο το καλοκαίρι, με το ΑΕΠ να κινείται σε αρνητικό έδαφος έως και το τρίτο τρίμηνο του έτους. Η αμερικάνικη τράπεζα προχώρησε σε καθοδική αναθεώρηση της πρόβλεψης της για το ελληνικό ΑΕΠ το 2020, “κόβοντας” τις εκτιμήσεις της κατά 4% και έτσι προβλέπει ύφεση βάθους 1,4%.

Διεθνώς η JP Morgan, παρά τις σημαντικές παρεμβάσεις τόνωσης της οικονομίας  από την κυβέρνηση και την Fed., αναφέρει ότι οι ΗΠΑ θα περάσουν φέτος σε βαθιά ύφεση, με το ΑΕΠ να συρρικνώνεται κατά 1,5%. Η κυβέρνηση Τραμπ εξετάζει τη χορήγηση τονωτικής ένεσης στην οικονομία (αναβολικά) με δαπάνες που θα ξεπεράσουν το 1 τρισ. δολ., αλλά προς παρόν δεν έχουν γίνει γνωστές οι λεπτομέρειες και οι αναλυτές εκφράζουν αμφιβολίες για την επίδραση που θα έχει η πρωτοβουλία αυτή στη ρευστότητα της οικονομίας. Το Ην. Βασίλειο ανακοίνωσε πακέτο μέτρων 400 δισ. δολ., ενώ ανάλογα μέτρα έχουν υιοθετήσει και άλλες ευρωπαϊκές κυβερνήσεις.

Μέσα σε όλα αυτά  η δική μας μικρή πραγματικότητα φαντάζει καρυδότσουφλο στο ποτάμι, σε μια περίοδο όπου η προυπάρχουσα υπερπροσφορά, πρωτεϊνών , διοργανώσεων αγώνων και χημικών «μπούκωσε» το σύστημα ενώ τώρα ο ιός φρενάρισε όλες τις γιορτές των μυών, τις εκθέσεις της βιομηχανίας και τα shows. Μετά την υγειονομική κρίση, το μόνο σίγουρο είναι πως δεν θα φορέσουν όλοι μαγιό και δεν θα κάνουν αποτρίχωση! Διότι η ανεργία και η ανασύσταση των επιχειρήσεων θα είναι το πιο σημαντικό πρόβλημα.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα