Αρχική » Γιάννης Κυριαζής Ντοπέ με LGD-4033 

Γιάννης Κυριαζής Ντοπέ με LGD-4033 

by admin

Μακριά από τους αγωνιστικούς χώρους θα μείνει για τα επόμενα τέσσερα χρόνια κορυφαίος πρωταθλητής του ελληνικού στίβου.Πρόκειται για τον Γιάννη Κυριαζή, ο οποίος βρισκόταν σε προσωρινό αποκλεισμό από πέρυσι τον Ιούνιο. Η Athletics Integrity Unit ενημέρωσε τον ΣΕΓΑΣ ότι ο ακοντιστής θα τιμωρηθεί με ποινή τεσσάρων ετών. Ο πρωταθλητής του ακοντισμού είχε υποβληθεί σε έλεγχο στις 31 Μαΐου 2019. Ο έλεγχος έδειξε ότι είναι θετικός στην ουσία LGD-4033.


Σημ BS Το LGD-4033  προτιμάτε διότι ήταν ασφαλές, είχε ευνοϊκό φαρμακοκινητικό προφίλ και αύξησε την άλιπη σωματική μάζα ακόμη και κατά τη διάρκεια αυτής της σύντομης περιόδου χωρίς αλλαγή στο αντιγόνο του προστάτη. Το LGD-4033 είχε μακροχρόνια ημιζωή αποβολής και συσσώρευση ανάλογα με τη δόση με πολλαπλές δόσεις. Το LGD-4033 εμφάνισε παρατεταμένο χρόνο ημιζωής (24-36 ώρες)

Η χορήγηση του LGD-4033 συσχετίστηκε με δοσοεξαρτώμενη καταστολή της ολικής τεστοστερόνης, της σφαιρίνης που δεσμεύει την ορμόνη φύλου, της χοληστερόλης λιποπρωτεΐνης υψηλής πυκνότητας και των επιπέδων των τριγλυκεριδίων. η ορμόνη διέγερσης των ωοθυλακίων και η ελεύθερη τεστοστερόνη έδειξαν σημαντική καταστολή μόνο σε δόση 1,0 mg

Την περασμένη δεκαετία διαπιστώθηκε η εμφάνιση ορισμένων μη στεροειδών SARM από διάφορες φαρμακευτικές εταιρείες. Επί του παρόντος, τα SARMs αναπτύσσονται ως μια νέα κατηγορία αναβολικών θεραπειών που προάγουν τη λειτουργία για τη θεραπεία της απώλειας μυϊκής μάζας και λειτουργίας που σχετίζεται με τη γήρανση και την ασθένεια, την καχεξία του καρκίνου, την οστεοπόρωση και άλλες καταστάσεις που σχετίζονται με την απώλεια μυών.


Ο έλεγχος είχε πραγματοποιηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες Αμερικής. Η ελληνική ομοσπονδία του στίβου σύμφωνα με παλαιότερη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου – που αφορά στους προπονητές αθλητών που έχουν τιμωρηθεί για θέματα απαγορευμένων ουσιών-  διακόπηκε η συνεργασία με τον προπονητή -και πατέρα του- Θωμά Κυριαζή  

Την τιμωρία του Γιάννη Κυριαζή ανακοίνωσε την Τρίτη (17/3) ο Σύνδεσμος Ελληνικών Γυμναστικών Αθλητικών Σωματείων, αποκλείοντας τον 24χρονο Έλληνα ακοντιστή από κάθε επίσημη δραστηριότητα για τα επόμενα τέσσερα χρόνια.

Η ανακοίνωση του ΣΕΓΑΣ αναφέρει:

«Ο ΣΕΓΑΣ ενημερώθηκε σήμερα από την AIU (Athletics Integrity Unit) για την απόφαση, που αφορά στον αθλητή Γιάννη Κυριαζή, ο οποίος τιμωρείται με τέσσερα χρόνια αποκλεισμό από κάθε αγωνιστική δραστηριότητα. Η ποινή του αθλητή θα ισχύσει από τις 31 Μαίου του 2019, οπότε και έγινε ο έλεγχος ντόπινγκ.

Παράλληλα, με βάση παλαίοτερη απόφαση του διοικητικού συμβουλίου – που αφορά στους προπονητές αθλητών που έχουν τιμωρηθεί για θέματα απαγορευμένων ουσιών- διακόπτεται η συνεργασία με τον προπονητή του αθλητή, Θωμά Κυριαζή».

[youtube width=”400 ” height=”250″ video_id=”B9gInPWGV6M”]

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα