Αρχική » Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες για τους αγώνες bodybuilding

Κρίσιμες οι επόμενες εβδομάδες για τους αγώνες bodybuilding

by admin

Το επόμενο χρονικό διάστημα, (υπολογίζεται σε 3 εβδομάδες από σήμερα), θα φανεί κατά πόσο θα επηρεαστούν και οι αγώνες σωματικής διάπλασης του Μαΐου από τον νέο μεταδοτικό κορωνοϊό SARS–CoV-2. Εάν και τον απρίλιο διατηρηθεί το καθεστώς απαγόρευσης λειτουργίας των χώρων άθλησης, ενώ παράλληλα διατηρηθούν τα μέτρα απαγόρευσης των μετακινήσεων και συγχρωτισμού σε δημόσιους χώρους τα οποιαδήποτε πρωταθλήματα ή διαγωνισμοί τίθενται εν αμφιβόλου διοργανωτικής προσπάθειας.

Σε σημερινή του συνέντευξη ο καθηγητής του Πανεπιστημίου ΜΙΤ των ΗΠΑ Κωνσταντίνος Δασκαλάκης  δήλωσε ότι παγκοσμίως το υψηλότερο ποσοστό των φορέων είναι κάτω των 30 ετών! Ουσιαστικά η καλύτερη ηλικία των αθλητών, που και αυτοί είναι άνθρωποι αλλά δεν είναι superheroesΌμως το πιο σημαντικό  είναι ότι όλοι είναι δυνητικά φορείς του κορονοϊού, ακόμη και εάν οι νεώτεροι έχουν πιο ισχυρό ανοσοποιητικό και ορμονικό – οργανικό σύστημα δεν συνεπάγεται ότι αποτελούν τα μοναδικά μέλη της παγκόσμιας κοινωνίας. Αντίθετα πρέπει με την συμπεριφορά τους και τις πράξεις τους να προστατέψουν τους γηραιότερους και τους πιο αδύναμους οργανικά.  [quote]Η φιλοδοξία της υπεράσπισης του δικαιώματος για προετοιμασία αγώνων μοιάζει άκαιρη ενώ θα αυξάνονται τα κρούσματα αλλά και οι θάνατοι πανευρωπαϊκά[/quote]

“Η Ευρώπη έχει γίνει πλέον το επίκεντρο της πανδημίας”, δήλωσε ο επικεφαλής του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας Τέντρος Αντανόμ Γκεμπρεγέσους. Πρόσθεσε μάλιστα πως οποιαδήποτε χώρα κοιτάζει την εμπειρία άλλων χωρών με μεγάλη εξάπλωση του ιού, πιστεύοντας ότι δεν θα συμβεί στην ίδια, κάνει «τραγικό λάθος».

Σημ BS «Επαφή», ως προς τον COVID-19, είναι ένα άτομο που δεν παρουσιάζει συμπτώματα ενώ μπορεί να έχει έρθει σε επαφή με περιστατικό νοσούντος ή και ασυμπτωματικού ατόμου από τον COVID-19. Ο κίνδυνος μόλυνσης εξαρτάται από τον βαθμό έκθεσης στον ιό (πηγή/Έθνικός Οργανισμός Δημόσιας Υγείας)

Ο Αθανάσιος Τσακρής καθηγητής Μικροβιολογίας δήλωσε σήμερα στον ΑΝΤ 1 ότι όσο αυξάνεται η νοσηρότητα τόσο θα αυξάνεται και η θνησιμότητα. Στον αντίποδα η φιλοδοξία της υπεράσπισης του δικαιώματος για προετοιμασία αγώνων μοιάζει άκαιρη ενώ θα αυξάνονται τα κρούσματα αλλά και οι θάνατοι πανευρωπαϊκά.
Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για την πανδημία, κ. Σωτήρης Τσιόδρας δήλωσε «Είναι εκθετική η αύξηση του ιού και για αυτό όσο περισσότερα μέτρα πάρουμε όλοι μας, με υψηλό αίσθημα ατομικής ευθύνης, τόσο λιγότερη θα είναι η διασπορά στην κοινότητα. Ωστόσο, με τα μέτρα που έχουμε πάρει, δεν θα δούμε αποτέλεσμα τώρα. Θα δούμε αποτέλεσμα μετά από δυο, τρεις, τέσσερεις εβδομάδες. Και εκεί θα φανεί αν η καμπύλη κορυφώνεται και ακολουθεί εκθετική αύξηση, όπως ακολουθεί αυτή τη στιγμή για όλο τον κόσμο. Αν δει κανείς την καμπύλη, έχει εκθετική αύξηση συνολικά στην παγκόσμια επιδημία, και εμείς θα δούμε αν στην πατρίδα μας θα είναι χαμηλότερη όπως στην Ιαπωνία ή κάποιες άλλες χώρες»

Σε κάθε περίπτωση ισως θα ήταν προτιμότερο για φέτος να αναρτηθεί μια οριστική ανακοίνωση για τους διαγωνισμούς και τους αγώνες, τουλάχιστον ως το καλοκαίρι, για να βοηθηθούν οι αθλητές και ο περίγυρος τους, αντί να παρουσιάζεται το φαινόμενο να θέλουν κάποιοι να γυμναστούν ενώ γύρω τους άλλοι θα κυκλοφορούν με μάσκες!

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα