Αρχική » Μπήκε και στην Αθήνα ο Κοροναϊος νόσησε και το παιδί της 38χρονης από την Θεσσαλονίκη!

Μπήκε και στην Αθήνα ο Κοροναϊος νόσησε και το παιδί της 38χρονης από την Θεσσαλονίκη!

by admin

Τρία είναι πλέον τα επιβεβαιωμένα κρούσματα του κοροναϊού στην Ελλάδα. Σύμφωνα με τις επίσημες ανακοινώσεις τα δύο κρούσματα είναι στην Θεσσαλονίκη και ένα στην Αθήνα. Μάλιστα το υπουργείο Υγείας, αποφάσισε την ακύρωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη τη χώρα, όπως είπε ο υπουργός Υγείας, όπως αντίστοιχα έχει αποφασιστεί και στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες.

«Αποφασίζουμε τη ματαίωση των εκδηλώσεων για το καρναβάλι σε όλη την Ελλάδα όπως κάνουν και άλλες ευρωπαϊκές χώρες», δήλωσε ο κ. Κικίλιας.

Το δεύτερο επιβεβαιωμένο θετικό κρούσμα κορονοϊού στην Ελλάδα, είναι το παιδί της 38χρονης από τη Θεσσαλονίκη που πρόσφατα είχε ταξιδέψει στην Ιταλία. Σύμφωνα με πληροφορίες το παιδί υποβλήθηκε σε δύο τεστ εκ των οποίων το δεύτερο έδειξε ότι είναι θετικό στον ιό.

Το παιδί μεταφέρεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ σε ειδικό θάλαμο απομόνωσης όπως και η μητέρα του.

Σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, το παιδί είναι σε καλή κατάσταση όπως και η μητέρα του με ήπια συμπτώματα.

Υπενθυμίζεται  ότι με κοινή απόφαση των υπουργείων Υγείας και Παιδείας το 105ο Δημοτικό Σχολείο Θεσσαλονίκης, στο οποίο πηγαίνει το παιδί παρέμεινε κλειστό, σήμερα Πέμπτη. Το παιδί τις προηγούμενες ημέρες είχε πάει κανονικά στο σχολείο του, στη συνέχεια όμως εμφάνισε ήπια συμπτώματα. Σήμερα γίνεται στο σχολείο απολύμανση.

Όσοι εμφανίζουν ύποπτα συμπτώματα Να περιορίζονται κατ’ οίκον

 


Μετά τη διάγνωση του πρώτου θετικού κρούσματος κορονοϊού στη Θεσσαλονίκη, σε 38χρονη που νοσηλεύεται στο νοσοκομείο ΑΧΕΠΑ, ο στόχος είναι, όπως επισημαίνεται σε ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας, η αποφυγή διασποράς του ιού


Ο κορωνοϊός  είναι πιο θανατηφόρος από τη  γρίπη , σύμφωνα με τα μέχρι τώρα στοιχεία που έχουμε στη διάθεσή μας, όπως προειδοποιεί από το Βερολίνου ο επικεφαλής του γερμανικού Ινστιτούτου Robert Koch (RKI).

«Πόσο υψηλό θα είναι το ποσοστό θνησιμότητας του κορωνοϊού, θα φανεί αφού τελειώσει η επιδημία», πρόσθεσε ο Λόταρ Βίλερ, όπως αναφέρει η γερμανική εφημερίδα «Bild».
Λίγες ώρες ώρες, ο Γερμανός υπουργός Υγείας, Γενς Σπαν, είχε προειδοποιήσει για τη χώρα του ότι: «Είμαστε στην αρχή μιας επιδημίας».

Για τον διευθυντή του Ινστιτούτου Robert Koch, ο κορωνοϊός έχει μία δυναμική, γεγονός που καθιστά αναγκαία την επαγρύπνηση των κοινού και κυρίως των υγειονομικών αρχών.
Ο ίδιος κατέστησε σαφές ότι ο ιός εξαπλώνεται γρήγορα. Πρόσθεσε επίσης ότι πορεία της νόσου εξελίσσεται σε σοβαρή στο 15% των κρουσμάτων κι ότι το ποσοστό των ασθενών που πεθαίνει κυμαίνεται από 1 έως 2%.

Σύμφωνα με τον Λόταρ Βίλερ αυτό σημαίνει ότι: «Πρέπει να εξοικονομήσουμε χρόνο. Στόχος είναι να επιβραδυνθεί όσο το δυνατόν περισσότερο η εξάπλωση του ιού…Η στρατηγική είναι η απομόνωση των ασθενών όπως και η απομόνωση των ύποπτων κρουσμάτων».

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα