Αρχική » Πτώχευση και απολύσεις στην Kettler / Φούσκα πρωτεϊνάδικα στην Ελλάδα!

Πτώχευση και απολύσεις στην Kettler / Φούσκα πρωτεϊνάδικα στην Ελλάδα!

by admin

Τα πρωτεϊνάδικα έχουν γίνει σαν τα σουβλατζίδικα και τους φραπέδες στην Ελλάδα, (πολλά), από την άλλη πλευρά κορυφαίες εταιρείες στην fitness βιομηχανία όπως η Kettler στην Γερμανία υποβάλουν πτώχευση, η Ultimate Nutrition στις ΗΠΑ έβαλε λουκέτο, και το Mr. Olympia πουλήθηκε πρόσφατα στον λάτρη των μυωδών γυναικών στο μισό του μισού της αρχικής του τιμής, διότι δεν έφερνε τα κέρδη που ζητούσαν οι επενδυτές!
Η πραγματικότητα καταδεικνύει πως μαζί με τους χημικούς νεοφυείς επιχειρηματίες που γέμισαν την Ευρώπη και την Ελλάδα με καταστήματα αθλητικών αξεσουάρ και πρωτεϊνών στον αντίποδα η κλασική βιομηχανία καταρρέει αργά και σταθερά, σαν φράουλα στην ζεστή πουτίγκα.

Η Kettler

Η Kettler είναι ακόμη ένα παράδειγμα που δείχνει πως γίναμε πολλοί στην αγορά, και όπου το παραδοσιακό επιχειρηματικό μοντέλο βάλλεται είτε από τα φθηνά κινέζικα προϊόντα, είτε από το ξέπλυμα πολλών που επενδύουν στην αθλητική βιομηχανία δημιουργώντας αθέμιτο ανταγωνισμό. Όμως και το καταναλωτικό κοινό συμπεριφέρεται με άλλο τρόπο τα τελευταία χρόνια. Η Kettler παράγει αθλητικά είδη αλλά και μικρά αυτοκίνητα τα Kettcars. Για εκατομμύρια ανθρώπους που μεγάλωσαν πριν από την εποχή του smartphone, το Kettcar ήταν ένα αξέχαστο κομμάτι της παιδικής ηλικίας. Ο πρώην Γερμανός πρωταθλητής της Formula 1, Michael Schumacher, έκανε τους πρώτους γύρους του στο πεντάλ που εφευρέθηκε από τον Heinz Kettler το 1961, όπως και εκατομμύρια άλλα παιδιά.

Μετά το θάνατο του ιδρυτή το 2005, τα πράγματα όδευσαν προς τα κάτω. Ήδη από το 2009, η Kettler έπρεπε να κόψει εκατοντάδες δουλειές. Το 2015, η εταιρεία κατέθεσε για πρώτη φορά πτώχευση για ιδίων λογαριασμό της. Ωστόσο, μετά από την περικοπή περίπου 200 θέσεων εργασίας και την πώληση του τμήματος ποδηλάτων, έγινε μια νέα αρχή.

Ωστόσο, η διάσωση ήταν βραχύβια. Η Kettler έπρεπε να πάει πάλι στο δικαστήριο για πτώχευση το 2018. Κάποιες φορές, το κλείσιμο της εταιρείας φάνηκε πιο πιθανό παρά να συνεχιστεί, παρόλο που η κρατική κυβέρνηση της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας παρενέβη στις προσπάθειες διάσωσης. Μόνο η είσοδος του οικονομικού επενδυτή Lafayette Mittelstand Capital   έφερε τη διάσωση της τελευταίας στιγμής.

Όμως, μόλις επτά μήνες αργότερα, η εταιρεία κατέθεσε νέα πτώχευση. Και αυτή τη φορά δεν υπήρχε διέξοδος.  Ο δικηγόρος της  Martin Lambrecht δήλωσε τον Οκτώβριο στο πρακτορείο ειδήσεων dpa ότι περίπου 400 από τους υπόλοιπους 550 εργαζόμενους θα απολυθούν. “Με 144 εργαζόμενους, θα συνεχίσουμε να εργαζόμαστε προς το παρόν για να χειριστούμε την παραγωγή”, εξήγησε ο Lambrecht, ο οποίος συμβουλεύει τη διοίκηση της Kettler στη διαδικασία Insovelz

Nach dem Aus für Kettler:
Die schmerzhafte Chronik
des Niedergangs

“Η Kettler όπως και πριν δεν θα υπάρχει πια. Το εμπορικό σήμα μπορεί να συνεχίσει να υπάρχει, αλλά τα προϊόντα” Made in Germany “δεν θα υπάρχουν πλέον”, δήλωσε ο επενδυτής  Lambrecht Mittelstand Capital . Σε συνάντηση εργασίας, η διοίκηση ενημέρωσε τους υπαλλήλους για το κλείσιμο της οικογενειακής επιχείρησης. Σύμφωνα με τον δικηγόρο της Martin Lambrecht, η επιτροπή των πιστωτών υποστήριξε την απόφαση. Η επιχείρηση δεν μπορούσε να συνεχιστεί επειδή η παραγωγή στη Γερμανία στο σημερινό της μέγεθος δεν είναι πλέον κερδοφόρα. Τελικά,..

Η τελευταία είδηση, τον μέλλον των εργαζομένων της Kettler που αγωνιούν, σχεδόν 360 έχουν εγγραφεί στο γραφείο απασχόλησης Meschede-Soest
παραπομπή εδώ >  Die Chancen der Kettler-Mitarbeiter auf dem Arbeitsmarkt

Kettler Logo, Schild vor dem Gebäude

Die Chancen der Kettler-Mitarbeiter auf dem Arbeitsmarkt

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα