Αρχική » Μυστικοπάθεια στο ελληνικό bodybuilding

Μυστικοπάθεια στο ελληνικό bodybuilding

Δυστυχώς στην Ελλάδα έγινε το πρωτάκουστο να μην υπάρχει πια μια ομοσπονδία αλλά όλοι να ψιθυρίζουν στο ίντερνετ ανεύθυνα και δωρεάν χωρίς ουδεμία νομική εκπροσώπηση ή αρμοδιότητα .

by admin

Τι συμβαίνει τελικά με την ΕΟΣΔ; Αυτό το ερώτημα απασχολεί πολλούς fans της σωματικής διάπλασης. Στην Ελλάδα συμβαίνει το πρωτοφανές, μια ομοσπονδία με ιστορία δεκαετιών να έχει «διαλυθεί» όπως φαίνεται και να μην υπάρχει μια επίσημη ανακοίνωση από τους πρώην εκπροσώπους της ομοσπονδίας για τους λόγους και τι αιτίες που συνέβη αυτό! Αντίθετα σε forum και ιστοσελίδες  κυριαρχούν μηνύματα και φημολογίες από ένα κοινό χρηστών του διαδικτύου που δεν είναι οι αρμόδιοι για να καταθέσουν μια υπεύθυνη  άποψη, διότι ούτε στελέχη ομοσπονδιών υπήρξαν, ούτε η άποψη τους λαμβάνεται ως βαρύνουσα από τον νομό διότι δεν εκπροσωπούν κάτι, παρά μόνο τον εαυτό τους.

Η ΕΟΣΔ (Ελληνική Ομοσπονδία Σωματικής Διάπλασης ) έχει μια ιστορία δεκαετιών. Το 1987 ιδρύθηκαν 20 αθλητικά σωματεία Σωματικής Διάπλασης τα οποία με τη σειρά τους ίδρυσαν την ΕΟΣΔ, η οποία αναγνωρίστηκε με την απόφαση 4881/87 του Πρωτοδικείου Αθηνών. Το 2003, με απόφαση του Υφυπουργού Αθλητισμού η ΕΟΣΔ έλαβε ειδική αθλητική αναγνώριση. Παράλληλα  απετέλεσε μέλος της IFBB (Διεθνής Ομοσπονδία Σωματικής Διάπλασης & Φίτνες) και εντάχθηκε στις 192 εθνικές ομοσπονδίες-μέλη της.
Το 2014 με απόφαση του Υφυπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Γιάννη Ανδριανού (ΑΔΑ: 77Τ0Γ-ΛΨΠ) που υπεγράφη στις (24/12/2014) και δημοσιεύτηκε στην ιστοσελίδα της “Διαύγειας” ανακλήθηκε η ειδική αθλητική αναγνώριση της Ελληνικής Ομοσπονδίας Σωματικής Διάπλασης (Ε.Ο.Σ.Δ.) η οποία της είχε δοθεί το 2003 με την απόφαση 19101/19.6.2003.

Παρ όλα αυτά έως το 2019 οι εγχώριοι και διεθνείς αγώνες που διοργάνωνε η ΕΟΣΔ τελούνταν κανονικά. Επίσης με την Επιτροπή Διοίκησης της  Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού οργάνωσε δύο Σχολές Προπονητών Σωματικής Διάπλασης  Γ’  Κατηγορίας, τις οποίες ίδρυσε και λειτούργησε η Γενική Γραμματεία Αθλητισμού το 2006 στο ΟΑΚΑ (Α΄ Σχολή)  και το 2014 στο Ολυμπιακό Στάδιο του Τάε Κβον Ντο του Φαλήρου (Β΄ Σχολή). Συνολικά αποφοίτησαν  78 πτυχιούχοι προπονητές Σωματικής Διάπλασης, πολλοί από τους οποίους  εξασκούν το επάγγελμα με την άδεια άσκησης επαγγέλματος που τους χορήγησε  η ΓΓΑ.

H (Β΄ Σχολή προπονητών ) 2014 Ολυμπιακό Στάδιο του Τάε Κβον Ντο του Φαλήρου

Φυσικά όλα αυτά τα χρόνια χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες αγωνίσθηκαν με την ΕΟΣΔ σε Διασυλλογικούς αγώνες, Πανελλήνια Κύπελλα και πρωταθλήματα, Βαλκανικούς , Μεσογειακούς , Ευρωπαϊκούς και Παγκόσμιους Αγώνες.
Αυτή την στιγμή χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες έχουν διπλώματα συμμετοχής ή και μετάλλια στο σπίτι τους με την σφραγίδα της ΕΟΣΔ ως μια μνήμη ενός μακρινού παρελθόντος.

Στην Ελλάδα έγινε το πρωτάκουστο να μην υπάρχει πια μια ομοσπονδία αλλά όλοι να ψιθυρίζουν στο ίντερνετ 

Πρωτάκουστο μόνο στην Ελλάδα

Όπως προαναφέραμε τις απαντήσεις για το τι συμβαίνει με την φημολογούμενη κατάρρευση της ΕΟΣΔ δεν μπορούν να δώσουν ούτε οι χρήστες του διαδικτύου, αλλά ούτε και η εκκωφαντική σιωπή στελεχών που δεν μιλούν! Δυστυχώς στην Ελλάδα έγινε το πρωτάκουστο να μην υπάρχει πια μια ομοσπονδία αλλά όλοι να ψιθυρίζουν στο ίντερνετ ανεύθυνα και δωρεάν χωρίς ουδεμία νομική εκπροσώπηση ή αρμοδιότητα . Διότι μπροστά σε ένα δικαστήριο η πλειοψηφία των ανθρώπων αλλάζει συμπεριφορά και εναποθέτει στην κρεμάστρα το πομπώδες ύφος του ίντερνετ.
Δευτερεύοντος η ΕΟΣΔ με την μεγάλη ιστορία στο ελληνικό bodybuilding  που συμπεριλαμβάνει χιλιάδες αθλητές και αθλήτριες έστω για την τιμή των όπλων πρέπει να δώσει μια ξεκάθαρη απάντηση.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα