Αρχική » Γιώργος Μαρκούλας ντοπαρισμένος με Μεθυλοτεστοστερόνη

Γιώργος Μαρκούλας ντοπαρισμένος με Μεθυλοτεστοστερόνη

by admin

Ο 38χρονος Έλληνας Ολυμπιονίκης, Γιώργος Μαρκούλας, βρέθηκε θετικός στην ουσία Μεθυλοτεστοστερόνη ( ισχυρό ανδρογόνο). Η ουσία συνταγογραφείται για άνδρες με καθυστερημένη σεξουαλική ανάπτυξη και σεξουαλική δυσλειτουργία, ακόμη συνταγογραφείται 0,005-0,015 g ημερησίως ως τονωτικό εν μέρει λόγω του αναβολικού αποτελέσματος σε ανάρρωση  μετά από οξείες λοιμώξεις, τραυματισμούς, χειρουργικές επεμβάσεις, πρόωρη γήρανση κλπ.

Η ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ 

Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Άρσης Βαρών (IWF) αναφέρει τα εξής στην ανακοίνωσή της για τον Γιώργο Μαρκούλα: «Το δείγμα του κ. Γεώργιου Μαρκούλα (GRE) περιείχε ανεπιθύμητη αναλυτική εύρεση Μεθυλοτεστοστερόνης (S1.1A Εξωγενής AAS). Κατά συνέπεια, ο αθλητής αποκλείεται προσωρινά ενόψει πιθανής παραβίασης του κανόνα κατά του ντόπινγκ. Σε κάθε περίπτωση όπου διαπιστώνεται ότι ο αθλητής δεν διαπράττει παραβίαση κανόνα κατά του ντόπινγκ, θα δημοσιευθεί και η σχετική απόφαση. Η IWF δεν θα προβεί σε περαιτέρω σχόλια για την υπόθεση μέχρι να κλείσει».

Σημειώνεται πως ο 38χρονος Γιώργος Μαρκούλας ήταν Ολυμπιονίκης το 2004 και πάλευε για πρόκριση στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Τόκιο το προσεχές καλοκαίρι. Μετά από την εξέταση και του δεύτερου δείγματος, θα ανακοινωθεί και η ποινή που θα του επιβληθεί.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα