Αρχική » Γιάννης Αλιμπέρτης εύστοχο ερώτημα “Ναι αλλά ο Piana με ποια αιτιολογία τα ξεκίνησε πριν εθιστεί;”

Γιάννης Αλιμπέρτης εύστοχο ερώτημα “Ναι αλλά ο Piana με ποια αιτιολογία τα ξεκίνησε πριν εθιστεί;”

by admin

Επιτέλους οι Έλληνες bodybuilders παρεμβαίνουν σε ένα διαφορετικό πλαίσιο συζήτησης που ενσωματώνει τον κοινωνικό προβληματισμό. Οι ίδιοι ακόμη και στα μικρά εγχώρια πλαίσια αποτελούν ένα πρότυπο για τους νεαρούς fans. Το διαδίκτυο έχει κατακλυστεί από ένθερμους φίλους και φιλενάδες  που επικροτούν συνεχώς  με εγκωμιαστικές αναρτήσεις. Αυτό δεν είναι το ζητούμενο πια, διότι τα προβεβλημένα πρότυπα πάσχουν στην δομή τους.

Εύστοχα ο bodybuilder Γιάννης Αλιμπέρτης σχολιάζοντας την πρόσφατη αρθρογραφία που αναμοχλεύει το παρελθόν, στις αιτίες θανάτου του Rich Piana και την σύνδεση του με τις εξαρτησιογόνες ουσίες που εμπεριείχαν τα φάρμακα, αναφέρει:

[quote]“Ναι αλλά ο Piana με ποια αιτιολογία τα ξεκίνησε πριν εθιστεί.. ο Ronnie έχει γίνει robocup από τις βίδες και δίκαια ..”[/quote]


[youtube width=”400 ” height=”250″ video_id=”67KVO-C-fp4″]

Πριν καιρό είχε γραφτεί στο BS 25/08/2017

[accordion title=”Rich Piana τα Ναρκωτικά τα Αναβολικά; ή Mix” close=”0″]Ήταν γνωστό ότι ο Rich Piana ήταν ένας συνειδητοποιημένος και ταυτόχρονα αποφασισμένος χρήστης αναβολικών στεροειδών, ορμονών και εξειδικευμένων φαρμάκων, ταυτόχρονα όμως ήταν και ένας χρήστης ψυχαγωγικών ναρκωτικών στο παρελθόν, (είχε ιστορικό χρήσης οπιούχων) που σύμφωνα με τα λεγόμενα της φίλης του Chanel Jansen, στον παρόντα χρόνο είχε απεξαρτηθεί από αυτά. Αυτό όμως δεν αναιρεί το βεβαρημένο οργανικό παρελθόν του.
Πολλοί αθλητές, δεν είναι μόνο οι bodybuilders, συνδυάζουν τα στεροειδή με ψυχαγωγικές ουσίες, οι δε χρόνιοι χρηστές φαρμάκων τα χρησιμοποιούν με λιγότερες ενοχές, ως μια διαφορετική χημική έκφανση, στη ζωή τους.[/accordion]

Στο παραπάνω video  ο Rich Piana είναι σε μεταβαλλόμενη κατάσταση συνείδησης..ήταν τα οπιούχα; οι βενζοδιαζεπίνες; η κρυσταλλική μεθαμφεταμίνη; Το ζητούμενο δεν είναι αυτό, είναι η καίρια ερώτηση του bodybuilder Αλιμπέρτη που ταυτοχρόνως είναι και μια απάντηση. 
Το βράδυ που συνέβη το επεισόδιο η ουσία που χρησιμοποίησαν  οι διασώστες για τον Piana ήταν το Narcan, το οποίο χρησιμοποιείται συνήθως για την αναζωογόνηση των ανθρώπων, που έχουν υπερδοσολογηθεί. Το Narcan, η υδροχλωρική Ναλοξόνη είναι για την αντιμετώπιση της αναπνευστικής καταστολής, από οπιοειδή ή άλλα ναρκωτικά και αναλγητικά φάρμακα (φαιντανύλη, δεξτροπροποξυφαίνη, μεθαδόνη, κ.ά.)

Ίσως φανεί παράξενο αλλά η άποψη ότι το υψηλό επίπεδο στο bodybuilding οδηγεί τοιουτοτρόπως στα οπιούχα και τα ναρκωτικά, είναι μια απλούστευση. Ήδη από το 2017 δημοσιεύτηκε,
[accordion title=”Κοκαΐνη μαζί με αναβολικά στο γυμναστήριο !” close=”0″]Οι εμπειρογνώμονες προειδοποιούν τη χρήση ορισμένων λεγόμενων φαρμάκων τα «party drugs» που γίνονται ολοένα και συχνότερα δημοφιλή σε γνωστά σημεία γυμναστικής, όπου ουσίες όπως η κοκαΐνη χρησιμοποιούνται για να βελτιώσουν τη φυσική απόδοση. Και η ηρωίνη και η μορφίνη επίσης χρησιμοποιούνται ως οι δολοφόνοι για την μείωση του σωματικού πόνου ή για «απόλυτη ευχαρίστηση».
Η κοκαΐνη αυξάνει την ψυχική διάθεση, διεγείρει τον καρδιακό ρυθμό και βελτιώνει την απόδοση και κάνει τους ανθρώπους να νιώθουν σαν ο Σούπερμαν στο γυμναστήριο, δήλωσε ο συνεργάτης του Safework Laboratory, ο τοξικολόγος Andrew Leibie.
«Οι άνθρωποι πηγαίνουν στα γυμναστήρια για να δουλέψουν σε υψηλό επίπεδο για να βελτιώσουν την απόδοση και επειδή είναι ευχάριστο», δήλωσε ο πρόεδρος της Αυστραλιανής Οργάνωσης για τα Ναρκωτικά, Alex Wodak. Πιστεύουν ότι μπορούν να ασκηθούν πιο έντονα με την κοκαΐνη και να επιτύχουν τους στόχους που έχουν θέσει. Μερικοί άνθρωποι αγαπούν να παίρνουν τα οπιούχα όπως η μορφίνη επειδή είναι ένας “δολοφόνος “για τον πόνο όταν έχουν τραυματίσει ένα μυ ή για την απόλυτη ευχαρίστηση του, όπως πολλοί άνθρωποι τους αρέσουν να πίνουν αλκοολούχα ποτά.[/accordion]

Στην περίπτωση του Piana θα χρησιμοποιήσουμε τις επισημάνσεις που αφορούν γενικά την εξάρτηση από τον Dr. Med. Παπαγεωργίου Ευάγγελος

Συνήθεια (εθισμός) σημαίνει ένα είδος υποχρεωτικής συμπεριφοράς με ταυτόχρονη αδυναμία της προσωπικότητας να ελέγξει ή να κατευθύνει την συμπεριφορά αυτή. Στη περίπτωση που η “συνήθεια” αναπτύσσεται πάνω στο έδαφος ψυχολογικών κενών που “καλύπτονται” από αυτή, τότε ο κίνδυνος ανάπτυξης εξάρτησης είναι μεγάλος. Με αυτή την έννοια, η συνήθεια (ή εθισμός) θεωρείται σαν πρόδρομος της εξάρτησης, που χαρακτηρίζεται από διαταραχή ολόκληρης της προσωπικότητας, όσο και διαταραχή αυτής στη σχέση της με το περιβάλλον. Εξάρτηση στην ολοκληρωμένη μορφή της σημαίνει ότι η ουσία καθορίζει πια το σύνολο της συμπεριφοράς του εξαρτημένου, που έχει απολέσει κάθε ουσιαστικό έλεγχο στη χρήση της.

Ο χρόνος που θα χρειαστεί ένα άτομο για να αναπτύξει πλήρη εξάρτηση από κάποια ουσία, θα εξαρτηθεί, όπως είναι φανερό και από το “τρίγωνο εξάρτησης”, τόσο από κοινωνικούς παράγοντες, όσο και από τις ψυχοτρόπους ιδιότητες της ουσίας.


δείτε επίσης εδώ Mac Trucc μίλησε ο καλός φίλος για τον Rich Piana

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα