Αρχική » Πέθανε η bodybuilder Stacey Bentley

Πέθανε η bodybuilder Stacey Bentley

by admin

Η πρωτοπόρος του γυναικείου bodybuilding Stacey Bentley έφυγε από την ζωή σε ηλικία 64 ετών.  Η είδηση αναρτήθηκε  από τον στενό της φίλο Roger Schwab μέσω της σελίδας του στο Facebook. Η Bentley γεννήθηκε στη Φιλαδέλφεια, της Πενσυλβανία, όπου σε νεαρή ηλικία ασχολήθηκε με τον αθλητισμό. Στο γυμνάσιο έκανε καταδύσεις και αργότερα συνέχισε την προπόνηση στο Κολλέγιο Franconia στο Νιου Χάμσαϊρ. Ήταν γύρω στο 1975 όπου η Bentley ανακάλυψε την προπόνηση με τα  βάρη (ένα ασυνήθιστο ενδιαφέρον για τις γυναίκες εκείνη την εποχή) έτσι αποφάσισε να προπονηθεί με στόχο την επίτευξη μιας υγιούς φυσικής κατάστασης.

Η Bentley μετακόμισε στο Λος Άντζελες και γρήγορα έγινε ένα πρότυπο για το bodybuilding γυναικών ενώ συνεργάστηκε με τον Joe Gold και τον Arnold Schwarzenegger, ενώ αγωνίστηκε στο πρώτο της show στο bodybuilding.  Επίσης εργάστηκε ως επικεφαλής των γυναικών στην Sports Connection, παράλληλα προπονούνταν σκληρά για τις επερχόμενες προκλήσεις του αγωνιστικού bodybuilding.

Stella Martinez / Bette Brown / Lisa Lyon / Stacey Bentle

Η καριέρα της ως bodybuilder απογειώθηκε στις 16 Ιουνίου 1979, στο πρώτο παγκόσμιο πρωτάθλημα Bodybuilding των γυναικών, όπου συναγωνίστηκε με bodybuilding αστέρια όπως η Lisa Lyon (η οποία κέρδισε το διαγωνισμό), την Claudia Wilbourn , την Stella Martinez και την Bette Brown. Η Bentley τελείωσε στις πρώτες πέντε στο διαγωνισμό. Αργότερα εκείνο το έτος η Bentley κατέκτησε το Robby Robinson Classic, κατακτώντας επίσης βραβεία για τα καλύτερα πόδια και το καλύτερο ποζάρισμα.

Η Bentley συνέχισε με δύο ακόμα νίκες, κατακτώντας  το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Ζευγαριών (με τον Chris Dickerson ) και το Frank Zane Invitational. Ο τελευταίος της διαγωνισμός στο bodybuilding ήταν η εναρκτήρια εκδήλωση του IFBB Miss Olympia, όπου κατέλαβε την πέμπτη θέση.

Η Bentley αποχώρησε μετά από το Miss Olympia, όταν συνειδητοποίησε ότι οι ανερχόμενες γυναίκες στο bodybuilding άρχιζαν να έχουν τεράστιους μύες όπως οι άνδρες (δηλ. Να παίρνουν αναβολικά στεροειδή) και αυτό απειλούσε το άθλημα. Στην συνέχεια έγινε προσωπική προπονήτρια για ανθρώπους όπως ο ηθοποιός Jack Nicholson και άλλοι.

 

Contest history

  • 1979 IFBB Women’s World Bodybuilding Championships – 4th
  • 1979 IFBB Best in the World – 3rd
  • 1979 IFBB World’s Best Built Woman – 3rd
  • 1979 IFBB Robby Robinson Classic – 1st (Best legs Award winner, Best Poser Award winner, and overall winner)
  • 1980 IFBB World Couples Championships – 1st (with Chris Dickerson)
  • 1980 IFBB Frank Zane Invitational – 1st
  • 1980 IFBB Miss Olympia – 5th

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα