Αρχική » Ποιος δίνει DNP στην Ελλάδα; ποιοι τον ακούν ως οπαδοί θρησκευτικής αίρεσης

Ποιος δίνει DNP στην Ελλάδα; ποιοι τον ακούν ως οπαδοί θρησκευτικής αίρεσης

by admin

Συνιστούν DNP προπονητές και καθοδηγητές στην Ελλάδα; Υπάρχουν οπαδοί αθλούμενοι και αθλητές που υπνωτισμένοι από την προσωπικότητα του καθοδηγητή τους ρισκάρουν να χρησιμοποιήσουν για υπερθερμία DNP μαζί με τα ανδρογόνα τους;

Δωσ’μου DNP πρέπει να παραμείνω στην επικαιρότητα! 

H πειθώ του καθοδηγητή συνίσταται στην σχέση εμπιστοσύνης που καταφέρνει να «χτίσει» αργά και σταδιακά με το θύμα του. Η καθησυχαστική τακτική είναι το εχέγγυο της επιβολής του. Ιστορικά τα θύματα – πελάτες ή και οπαδοί, ευγνωμονούν τον πνευματικό και υλικό τροφό τους, διότι θεωρούν πως είναι αυτός που τους βγάζει από την αφάνεια και τους αναδεικνύει ως νέο σώμα και πνεύμα σε ένα υπέροχο νέο τρόπο ζωής.

Η Δίαιτα των δισκίων 2,4-δινιτροφαινόλης (DNP) είναι μια χημική στήριξη που τα τελευταία χρόνια κάνει θραύση στην Ευρώπη και προσφάτως και στην Ελλάδα. Η κίτρινη θεά  προκαλεί μυϊκή συστολή και υπερθερμία. Η Europol και η Interpol έχουν στοχεύσει σε 10 κράτη μέλη της ΕΕ και έχουν προβεί σε αρκετές κατασχέσεις 2,4-δινιτροφαινόλης (DNP), μιας τοξικής χημικής ουσίας, που πωλείται κυρίως ως προϊόν καύσης του λίπους. Επίσης έχουν ανακαλύψει αρκετές  online πωλήσεις της χημικής ουσίας. Ένα παράδειγμα είναι η  εταιρεία Athlete Europe Ltd που κατηγορείται για την πώληση της 2,4-δινιτροφαινόλης (DNP) Εκεί υπήρχαν 11 κιλά σκόνης DNP – αρκετά για να παρασκευαστούν 220.000 χάπια.

Το DNP χρησιμοποιείται από bodybuilders « για την καύση του λίπους»χάρη στην ιδιότητα του να επιταχύνει τον μεταβολισμό. Όπως ακούγεται και στην Ελλάδα bodybuilders που έχουν δοκιμάσει άλλες μεθόδους, αρχίσαν δειλά – δειλά να κάνουν χρήση DNP [quote]ιδανικό για άντρες και γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που συμμετέχουν σε αγώνες και απεγνωσμένα θέλουν να χάσουν λίπος![/quote]

Το DNP χρησιμοποιείται  ως ζιζανιοκτόνο παράλληλα με άλλα στενά συνδεδεμένα ζιζανιοκτόνα δινιτροφαινόλης όπως 2,4-δινιτρο- ο -κρεσόλη (DNOC), dinoseb και dinoterb . Από το 1998, το DNP αποσύρθηκε από τη γεωργική χρήση, ενώ παρουσιάστηκαν θανατηφόρες υπερθερμίες από το DNP όταν χρησιμοποιήθηκε κλινικά.

Αλλά, με τροποποιήσεις χρησιμοποιήθηκε και στο bodybuilding όπου οι καθοδηγητές παίζουν με τις δόσεις καθησυχάζοντάς τους πελάτες τους. Εδώ η υπερβολική και σκόπιμη έκθεση (υπερδοσολογία) με DNP είναι αυτοσκοπός για να κρατηθεί κάποιος στην επικαιρότητα, ενώ είναι ιδανικό για άντρες και γυναίκες μεγαλύτερης ηλικίας που συμμετέχουν σε αγώνες και απεγνωσμένα θέλουν να χάσουν λίπος!

Το χημικό αυτό δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση, αυτό αναφέρουν οι αρχές προσδιορίζοντας  το DNP ως βιομηχανικό χημικό που είναι γνωστό ότι έχει σοβαρές βραχυπρόθεσμες και μακροπρόθεσμες επιπτώσεις, οι οποίες μπορεί να είναι εξαιρετικά επικίνδυνες για την ανθρώπινη υγεία επισημαίνοντας  στους καταναλωτές να μην κάνουν χρήση οποιοδήποτε προϊόν που περιέχει DNP σε οποιοδήποτε επίπεδο διότι αυτό το χημικό προϊόν δεν είναι κατάλληλο για ανθρώπινη κατανάλωση.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα