Αρχική » Bodybuilders Να δώσουν ή να μην δώσουν αίμα πότε πρέπει;

Bodybuilders Να δώσουν ή να μην δώσουν αίμα πότε πρέπει;

by admin

Το τονίζει η αλεπού του bodybuilding, έχει παρατηρηθεί σε πολλούς bodybuilders πως έχουν υψηλή αιμοσφαιρίνη και αιματοκρίτη, ( 0:16) Με αποτέλεσμα να μην δίνουν αίμα ή να μην τους δέχονται για αιμοδοσία!  Σημ BS: Τα ερυθρά αιμοσφαίρια μεταφέρουν οξυγόνο συνδεδεμένο με αιμοσφαιρίνη στους ιστούς του ανθρώπινου σώματος. Η φυσιολογική παραγωγή των ερυθρών αιμοσφαιρίων στο ανθρώπινο σώμα γίνεται στο μυελό των οστών. Ο φυσιολογικός ρυθμιστής της παραγωγής των ερυθροκυττάρων είναι η ερυθροποιητίνη, που παράγεται κύρια στο νεφρό, αλλά και στο ήπαρ.

Η αιμοσφαιρίνη  aimosfairinh anaimia glykozyliosh aimosfairinopaueiewείναι μια πρωτεΐνη που περιέχουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια (ερυθροκύτταρα) του αίματος, η οποία δεσμεύει το οξυγόνο που εισπνέουμε και το μεταφέρει στους ιστούς. Η αιμοσφαιρίνη είναι ένα σχετικά μεγάλο μόριο που παράγεται στο μυελό των οστών από δύο συστατικά: την αίμη (ουσία που περιέχει σίδηρο) και μία σφαιρίνη (εξ’ ου και το όνομα αιμοσφαιρίνη). Η σύνδεση του οξυγόνου με την αιμοσφαιρίνη γίνεται στους πνεύμονες.

 

 

Γιατί δεν βλέπουν τους αθλητές αντοχής διερωτάται ο  Dave Palumbo

Στο 0:46 o Dave Palumbo επισημάνει ότι οι αθλητές αντοχής, θέλουν αυξημένα ερυθρά αιμοσφαίρια, όπως επισημαίνει αργότερα (1:07) στο κόσμο  του bodybuilding, όταν οι γιατροί ακούν για υψηλή αιμοσφαιρίνη και ερυθρά αιμοσφαίρια τρελαίνονται! σκεπτόμενοι πως έχετε θρόμβους στο αίμα …
αλλά σκεφτείτε λέει ο Dave Palumbo, τους αθλητές αντοχής (σημ
BS που κάνουν blood doping) που βάζουν αίμα πλούσιο σε οξυγόνο στο σώμα τους!

Στόχος τους, να έχουν καλύτερη επίδοση στην ποδηλασία ή στους δρόμους αντοχής, όπου πολλές φορές κάνουν χρήση EPO.  Σημ BS ερυθροποιητίνη όπου κάνουν  ενέσεις κάτω από το δέρμα. Η ορμόνη από το 1990 έχει κατασκευαστεί με γενετική ανασυνδυασμένη τεχνολογία (r-HuEPO, ανθρώπινη ανασυνδυασμένη ερυθροποιητίνη). Η ορμόνη  μετά από τη χορήγηση της με ένεση, αυξάνει τη μάζα των ερυθρών αιμοσφαιρίων και την αιμοσφαιρίνης τους.

Ο Dave Palumbo στην συνέχεια μιλά για τον συνειρμό που προκαλείται από την ποιότητα του αίματος και την χρήση αναβολικών στεροειδών φαρμάκων από τους bodybuilders με υψηλή αιμοσφαιρίνη και αιματοκρίτη, εδώ τίθεται το ερώτημα για από τονDave Palumbo,  είναι καλό να δώσετε το αίμα σας, για να μειώσετε τα επίπεδα αιματοκρίτη – αιμοσφαιρίνης και τα ερυθρά κύτταρα;  (2:32)  

Στην συνέχεια επισημαίνει ότι εμείς (bodybuilders) δεν θέλουμε φυσιολογικά επίπεδα στα ερυθρά αιμοσφαίρια όπως δεν θέλουμε χαμηλή τεστοστερόνη! (2:45)  για να έχετε καλύτερη απόδοση, δεν θέλετε σε μια περίοδο προετοιμασίας να μειώσετε τον αριθμό των ερυθρών αιμοσφαιρίων  (2:55) 

Αντίθετα εάν είστε σε μια περίοδο offseason και αποτοξίνωσης από τα αναβολικά ..εντάξει μπορείτε να δώσετε. Προσωπικά τονίζει ο Palumbo ποτέ δεν έδινα αίμα σε μια περίοδο αγώνων (3:08) 

Σημ BS η χρήση αναβολικών αλλά και άλλων φαρμάκων, όπως ανδρογόνα, η θυροξίνη, οι αυξητικές ορμόνες και τα κορτικοειδή ενοχοποιούνται για αύξηση του αιματοκρίτη όπως και το κάπνισμα και η παχυσαρκία. Τα συμπτώματα που συνοδεύουν τον υψηλό αιματοκρίτη οφείλονται στην υπεργλοιότητα που παρουσιάζει το αίμα (δηλαδή πολύ πηκτό αίμα), στις αγγειακές βλάβες που προκαλεί η αυξημένη γλοιότητα και στον υπερκαταβολισμό των κυττάρων του αίματος. [quote]Ο Dave Palumbo τονίζει δεν είναι απαραίτητο να δώσετε αίμα η σύγχυση προκαλείται διότι δεν βλέπουν εάν τα αιμοπετάλια είναι φυσιολογικά![/quote]

Αύξηση της πίεσης, ή γιατί είστε σε HRT  Θεραπεία Ορμονικής Υποκατάστασης

Στο (5:00) λεπτό ο Dave Palumbo μιλά για την προσπάθεια που καταβάλλεται στο γυμναστήριο και όπως τονίζει στο  (5:27) το τελευταίο πράγμα είναι να δώσετε αίμα! …εκτός εάν είστε εκτός αγώνων και θέλετε  κανονική πίεση, άρα πηγαίνετε  στον γιατρό εάν παρατηρήσετε αύξηση της πίεσης, ή γιατί είστε σε HRT  Θεραπεία Ορμονικής Υποκατάστασης με υψηλή πίεση και πονοκεφάλους. Τότε ξέρω ότι θα δώσω αίμα προσωπικά έχω δώσει μια δυο φορές! (5:45)

Ο Dave Palumbo τονίζει δεν είναι απαραίτητο να δώσετε αίμα η σύγχυση προκαλείται διότι δεν βλέπουν εάν τα αιμοπετάλια είναι φυσιολογικά!   ...εάν είναι υψηλά, εντάξει, αλλά είναι μια διαφορετική ιστορία τονίζει ο Palumbo (5:58) που στην συνεχεία καταλήγει στο (6:3ο) πως μετρά το ιστορικό εάν θα δώσετε αίμα, είστε υπεύθυνοι εάν τα ερυθρά αιμοσφαίρια είναι υψηλά, αλλά είναι υπεύθυνοι και οι γιατροί! που στοχοποιούν τους χρήστες αναβολικών – υψηλά αιμοσφαίρια άρα το άτομο είναι επικίνδυνο!

Σημ BS εάν ο αριθμός των αιμοπεταλίων είναι πολύ υψηλός, σχηματίζονται θρόμβοι αίματος (θρόμβωση), οι οποίοι μπορεί να φράξουν τα αιμοφόρα αγγεία με αποτέλεσμα περιστατικά όπως εγκεφαλικό, έμφραγμα, πνευμονική εμβολή ή απόφραξη των αιμοφόρων αγγείων


Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα