Αρχική » Ο Βασιλιάς των Αναβολικών στη φυλακή !

Ο Βασιλιάς των Αναβολικών στη φυλακή !

by admin

Η είδηση αποδεικνύει το αυτονόητο και καταδεικνύει την πραγματικότητά της πιάτσας, αυτό που γνωρίζουν όλοι αλλά δεν τολμούν να πουν τα γραβατωμένα στελέχη των ομοσπονδιών και η βιομηχανία του fitness …όλα είναι μια βιτρίνα, ο αρχηγός που κινεί τα νήματα είναι η ΝΤΟΠΑ! Σήμερα, τέσσερις άνδρες φυλακίστηκαν την Πέμπτη 14 Νοεμβρίου 2019, (και ο αρχηγός) αφού καταδικάστηκαν στο Λονδίνο για συμμετοχή – συνωμοσία, για λαθρεμπόριο, και παραγωγή αναβολικών στεροειδών αξίας άνω των 40 εκατομμυρίων λιρών.

Ο Βασιλιάς των αναβολικών! τον έπιασαν

Πολλοί θα περίμεναν ένα σκληρό Μιστερά που θα έκανε το κουμάντο στο Ντιλάρισμα, η αλήθεια είναι πως ο Βασιλιάς των αναβολικών ο “kingpin” όπως το αποκαλούν οι αγγλοσάξονες είναι ένας συνηθισμένος άνθρωπος από την Δανία, ένας φαρμακοποιός 38 ετών, πίσω από τη μεγαλύτερη θυγατρική λαθρεμπορίου στεροειδών παγκοσμίως. Ο Jacob Sporon-Fiedler εισήγαγε 16 τόνους στεροειδών! στο Ηνωμένο Βασίλειο από την εταιρεία του στην  Ινδία, ο ίδιος ήθελε να μεταφέρει περίπου τέσσερις τόνους μηνιαίως στην Ευρώπη. 

Ο “kingpin”  ίδρυσε την Alpha-Pharma Healthcare το 2005, η οποία, σύμφωνα με το blog του, “ειδικευόταν σε φάρμακα υψηλής δραστικότητας από την ανάπτυξη έως την αγορά”.

Πέντε χρόνια αργότερα ίδρυσε τη Dune Medicare, έναν διανομέα χονδρικής με έδρα την Κοπεγχάγη, αλλά συνταξιοδοτήθηκε ως διευθυντής της εταιρείας το 2015.

Το 2010 ίδρυσε τη Moirae Generics, μια εταιρεία που συμμετείχε στην «προμήθεια και διανομή 800 φαρμάκων» για πελάτες παγκοσμίως.

Η πιο πρόσφατη επιχείρηση του ήταν η Zenzi Pharmaceutical Industries, η οποία είχε εργοστάσιο στο Murbad, μια πόλη ανατολικά της Βομβάης, και ειδικευόταν στην κατασκευή γενικών φαρμάκων.

Jacob Sporon-Fiedler

Η έρευνα των αρχών ξεκίνησε εδώ και χρόνια, συνολικά οι ποσότητες των αναβολικών στεροειδών φαρμάκων ανέρχονται στους 42 τόνους!  A National Crime Agency investigation identified around 42 tonnes of importations of illicit anabolic steroids into the UK

O Jacob Sporon-Fiedler συνεργάστηκε με ένα δίκτυο προπαρασκευαστών των αναβολικών στεροειδών στο Ηνωμένο Βασίλειο, συμπεριλαμβανομένων των Gurjaipal Dhillon, 65 ετών, και του Nathan Selcon, 44 έναν πρώην bodybuilder

O bodybuilder Nathan Selcon

Όλα ξεκίνησαν το  2014, όταν οι τελωνειακές αρχές του  Ηνωμένου Βασιλείου κατάσχεσαν  στο αεροδρόμιο του  Heathrow 630 κιλά αναβολικών στεροειδών και συνταγογραφούμενων φαρμάκων που είχαν σταλεί από την Ινδία σε μια διεύθυνση στο Μπέλφαστ. Εδώ να σημειωθεί ότι ο “Βασιλιάς των αναβολικών” χρησιμοποίησε μια έμμεση διαδρομή μέσω της Ουκρανίας και της Φρανκφούρτης, οργανώνοντας παράλληλα την αποστολή περίπου 12 εκατομμυρίων λιρών για την αγορά και την διοχέτευση παράνομων αναβολικών στεροειδών στο Ηνωμένο Βασίλειο. Τελικά η αυτοκρατορία του Jacob Sporon-Fiedler  κατέρρευσε όταν συνελήφθη το 2018, ακολουθώντας πρώτα μια τετραετή έρευνα από την Εθνική υπηρεσία καταπολέμησης για το έγκλημα.

Μηχανή που προπαρασκεύαζαν τα αναβολικά στεροειδή

Οι άλλοι στην συμμορία και οι επιχειρήσεις βιτρίνα!

Η συμμορία δημιούργησε επιχειρήσεις βιτρίνα! αλλά  είχε  και δύο μυστικά εργαστήρια τα οποία παρήγαγαν στεροειδή αξίας  £ 53 εκατομμυρίων λιρών! Μεταξύ του 2009 και του 2017. Η συμμορία διέθετε επίσης ένα άλλο εργαστήριο στο Slough που παρήγαγε στεροειδή αξίας περίπου 10 εκατομμυρίων λιρών! πριν επιταχθεί από την Αστυνομία.

Ο Nathan Selcon, 45 ετών (αριστερά) και ο Mohammed Afzal (δεξιά), συμμετείχαν στην κατασκευή στεροειδών αξίας £ 43 εκατομμυρίων από ένα μυστικό εργαστήριο σε εμπορευματοκιβώτιο κοντά στο Χίθροου.


Ο  Alexander MacGregor, 50 ετών, βοήθησε επίσης  στην παραγωγή στεροειδών από το εμπορευματοκιβώτιο στο Heathrow μαζί με τον Selcon που δημιούργησε παράλληλα μια επιχείρηση αθλητικής διατροφής που ονομαζόταν Athlete King. Επίσης ο MacGregor δημιούργησε μια επιχείρηση που ονομαζότανC E Corporate Logistics (CECL).

Ο Alexander MacGregor

Ο Selcon, ο Macgregor και ο Mohammed Afzal, δημιούργησαν ένα κλινικό εργαστήριο σε ένα βιομηχανικό κτίριο κοντά στο αεροδρόμιο Heathrow για να κατασκευάσουν τα δικά τους εμπορικά σήματα. (Αναβολικά Στεροειδή) από τη φαρμακευτική εταιρεία της Sporon-Fiedler στην Ινδία – αποστέλλονταν οι πρώτες ύλες χρησιμοποιώντας τις επαφές του Dhillon ενώ στο Ηνωμένο Βασίλειο διανέμονταν  από τον πρώην bodybuilder Nathan Selcon, για να πωληθούν σε bodybuilders και φανατικούς του γυμναστηρίου στη μαύρη αγορά. to be sold to body builders and fitness fanatics on the black market

Ο αρχηγός και τα λεφτά

Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο Βασιλιάς των αναβολικών Sporon-Fiedler “ξέπλυνε” δεκάδες εκατομμύρια λίρες μέσω δικτύου διεθνών τραπεζικών λογαριασμών, συμπεριλαμβανομένων πέντε ξεχωριστών λογαριασμών στις Σεϋχέλλες. Οι επαφές του στο Ηνωμένο Βασίλειο του απέφεραν ένα στόλο αυτοκινήτων, συμπεριλαμβανομένων  Ferrari,  Range Rover.

Τωρινές φωτογραφίες αριστερά ο Βασιλιάς των αναβολικών Jacob Sporon-Fiedler

Ο αρχηγός της NCA, David Cunningham, δήλωσε: “Αυτή η οργανωμένη εγκληματική ομάδα ήταν η πιο παραγωγική του είδους της που αποκαλύφθηκε ποτέ, πιθανότατα οι μεγαλύτεροι παγκόσμιοι παίκτες στην αγορά παράνομων αναβολικών στεροειδών. “Είχαν την ικανότητα να μεταφέρουν τόνους στεροειδών στην Ευρώπη, όπου θα πωλούνταν στη μαύρη αγορά, κάνοντας κέρδη με δεκάδες εκατομμύρια λίρες. “Στην καρδιά του δικτύου βρισκόταν ο Jacob Sporon-Fiedler, ο διευθύνων σύμβουλος της φαρμακευτικής εταιρείας που κατασκεύαζε το ίδιο το προϊόν. Τα μηνύματα  που βρέθηκαν στο τηλέφωνό του έδειξαν ότι ήθελε να μεταφέρει περίπου τέσσερις τόνους μηνιαίως στην Ευρώπη, πράγμα που αποδεικνύει την κλίμακα αυτής της επιχείρησης.

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα