Αρχική » Απο το 2017 άνοιξε ο κύκλος του αίματος – η δολοφονία στο Χαϊδάρι

Απο το 2017 άνοιξε ο κύκλος του αίματος – η δολοφονία στο Χαϊδάρι

by admin

Τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει νεκροί οι «capo dei capi» (αρχηγοί των αρχηγών) της αθηναϊκής νύχτας. Έχουν εκτελεστεί 12 συμβόλαια θανάτου, στο πλαίσιο του «πολέμου» που ξέσπασε από το 2017 ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες ομάδες ανθρώπων της νύχτας στην Αθήνα, που ελέγχονταν από συνολικά τέσσερις «νονούς». Η ημερομηνία «κλειδί» για τους αστυνομικούς είναι η 3η Μαΐου του 2017. Τότε ήταν που άνοιξε ο ασκός του Αιόλου, όταν έπεσε νεκρός ο bodybuilder Β. Γ., έξω από το σχολείο του 11χρονου γιου του στα Γλυκά Νερά. 


Κύκλος αίματος στη νύχτα: Τα 12 «συμβόλαια θανάτου» και το Καλάσνικοφ

Ο επιχειρηματίας που «γαζώθηκε» την Τρίτη με Καλάσνικοφ και με εννιάρι πιστόλι στο Χαϊδάρι, κατέληξε το απόγευμα της Τρίτης. (Μεταξύ άλλων, πληροφορίες αναφέρουν ότι το θύμα της σημερινής μαφιόζικης επίθεσης φέρεται να εμπλέκεται με χαρτοπαικτικές λέσχες και καταστήματα ηλεκτρονικών τυχερών παιχνιδιών) Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Open, το θύμα ήταν ένας άνθρωπος που είχε απασχολήσει τις Αρχές αρκετά κατά το παρελθόν. Ο 49χρονος είχε ασχοληθεί με τυχερά παιχνίδια και σε βάρος του είχε σχηματιστεί δικογραφία για φρουτάκια. Επιπλέον, πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε εμπλοκή και με ποδοσφαιρικές ομάδες.

Η δωδέκατη κατά σειρά δολοφονική επίθεση που συνδέεται, σύμφωνα με τις Αρχές, με τον αιματηρό «πόλεμο» που έχει ξεσπάσει ανάμεσα σε ομάδες της νύχτας, ήταν η σημερινή στο Χαϊδάρι, με θύμα επιχειρηματία, ιδιοκτήτη εταιρείας πώλησης καφέ. Οι 12 μαφιόζικες ενέργειες έγιναν μέσα σε διάστημα μόλις δυόμιση ετών στην Αττική. Οι Αρχές προβληματίζονται για το γεγονός ότι οι δράστες δεν διστάζουν να «χτυπήσουν» μέρα μεσημέρι, χωρίς να τους ενδιαφέρει ότι γύρω τους υπάρχουν ανυποψίαστοι πολίτες.

Ο επιχειρηματίας που «γαζώθηκε» την Τρίτη με Καλάσνικοφ και με εννιάρι πιστόλι στο Χαϊδάρι, κατέληξε το απόγευμα της ίδιας ημέρας στο νοσοκομείο Αττικό, όπου νοσηλευόταν.

Τα τελευταία χρόνια έχουν πέσει νεκροί οι «capo dei capi» (αρχηγοί των αρχηγών) της αθηναϊκής νύχτας. Έχουν εκτελεστεί 12 συμβόλαια θανάτου, στο πλαίσιο του «πολέμου» που ξέσπασε από το 2017 ανάμεσα στις δύο μεγαλύτερες ομάδες ανθρώπων της νύχτας στην Αθήνα, που ελέγχονταν από συνολικά τέσσερις «νονούς». Κοινό σημείο όλων των εκτελέσεων είναι ότι οι δράστες επιλέγουν να «γαζώσουν» τα θύματά τους με το πολεμικό τυφέκιο Καλάσνικοφ. Προτελευταίο θύμα ήταν ο 54χρονος «Κάβουρας», όπως ήταν το προσωνύμιό του, ο οποίος δολοφονήθηκε με «βροχή» από σφαίρες στα Μανιάτικα στον Πειραιά.

Μόλις λίγους μήνες νωρίτερα, τον Οκτώβριο 2018, πιθανότατα οι ίδιοι δράστες, σύμφωνα με την επικρατέστερη εκδοχή της ΕΛ.ΑΣ., είχαν επιχειρήσει με κοινό modus operandi να βγάλουν από τη μέση τον αδελφικό «συνεργάτη» του «Κάβουρα». Έναν 39χρονο, ο οποίος φέρεται ως ένα από τα μεγαλύτερα ονόματα στον κόσμο της νύχτας στον Πειραιά, με τον οποίο σχεδόν μεγάλωσαν μαζί. Αξιωματικοί της Ασφάλειας είχαν αρχίσει νωρίτερα να ασχολούνται ξανά έντονα με τον 54χρονο που δολοφονήθηκε στα Μανιάτικα. Ήταν τότε που άγνωστοι «γάζωσαν» με 60 σφαίρες τον 45χρονο «νονό», Μ. Κ., στο Παλαιό Φάληρο.

Πώς άνοιξε ο κύκλος αίματος

Η ημερομηνία «κλειδί» για τους αστυνομικούς είναι η 3η Μαΐου του 2017. Τότε ήταν που άνοιξε ο ασκός του Αιόλου, όταν έπεσε νεκρός ο bodybuilder Β. Γ., έξω από το σχολείο του 11χρονου γιου του στα Γλυκά Νερά. Δύο άτομα τον πυροβόλησαν δύο φορές στο κεφάλι και πέντε φορές στο σώμα. Ο άνθρωπος του 45χρονου «νονού» Μ. Κ. εκτελέστηκε μπροστά στο παιδί του, με τους αρμόδιους αξιωματικούς να γνωρίζουν από τότε ότι «έρχονται απαντήσεις».

Ακολούθησε η δολοφονία του Β. Σ. στις 17 Ιανουαρίου του 2018 έξω από τα γραφεία της επιχείρησής του στο Χαϊδάρι. Η εκτέλεση έγινε με 22 σφαίρες από Καλάσνικοφ. Οι υποψίες είχαν πέσει στην ομάδα του Μ. Κ., με το ψευδώνυμο «Καράφλας», χωρίς όμως ποτέ οι αστυνομικοί να εξάγουν ασφαλές συμπέρασμα για το ποιος τελικά έδωσε την εντολή και εάν σχετιζόταν ή όχι με την επίθεση.

Στις 20 Απριλίου του ίδιου έτους δολοφονήθηκε έξω από το σπίτι του στους Αγίους Αναργύρους ο Γ. Λ., παλιός άνθρωπος του «Καράφλα», ο οποίος φερόταν να είχε αλλάξει «στρατόπεδο». Οι δολοφόνοι του «Μπούμπη», όπως ήταν το προσωνύμιό του, πέρασαν με αυτοκίνητο έξω από το σπίτι του και τον «γάζωσαν» με Καλάσνικοφ (11 σφαίρες).

Επόμενο κομμάτι του παζλ ήταν η μυστηριώδης εκτέλεση του πρώην άντρα των ΕΚΑΜ, Σ. Π., την 1η Μαΐου, έξω από ταβέρνα που ήταν το στέκι του στην Παλλήνη. Ακόμα και σήμερα η υπόθεση χαρακτηρίζεται «θολή». Δύο μήνες αργότερα ο άνθρωπος που είχε μπει στο μικροσκόπιο των Αρχών, ο 45χρονος «Καράφλας» εκτελείται στο Παλαιό Φάληρο.

Σήμερα οι Αρχές εξετάζουν τυχόν σχέσεις του επιχειρηματία που έγινε στόχος στο Χαϊδάρι με αρκετά από τα παραπάνω ονόματα. Σε αυτές τις περιπτώσεις οι πληροφορίες που φτάνουν στην Ασφάλεια είναι πολλές, ελάχιστες όμως μπορούν να στοιχειοθετηθούν.


δείτε επίσης εδώ

Δολοφονία Βασίλη Γρίβα: Το “παιδί θαύμα” της νύχτας που σκαρφάλωσε την ιεραρχία

πηγής  ethnos

και newsit

Related Posts

Στην ιστοσελίδα μας χρησιμοποιούμε Cookies, για να μπορέσουμε να προσφέρουμε μια προσωποποιημένη εμπειρία περιήγησης. Αποδοχή Δείτε περισσότερα